Mogelijk gemaakt met OnLogic

Energietransitie met neoom

Een kleine industriële computer voor groene-energietransitie

BEAAM Internet of Energy-oplossing

Transitie naar duurzame energie met neoom

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is klimaatverandering de grootste bedreiging voor de mondiale gezondheid in de 21e eeuw. De grootste aanjager van klimaatverandering is de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals kolen, gas en olie. De overstap naar duurzame, klimaatneutrale energie oplossingen is urgenter dan ooit en de huidige olie- en gasprijzen voeren de druk nog meer op.

Betaalbare en schone energie staat op de 7e plaats van de 17 duurzame-ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze zijn in 2015 door alle VN-lidstaten aangenomen als onderdeel van de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling. De energiesector heeft met 60% het grootste aandeel in de totale wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Als het gaat om duurzame energieoplossingen, moet er nog veel gebeuren.

Duurzame elektriciteit voor iedereen

Duurzame energieoplossingen voor iedereen staat centraal bij het Oostenrijkse bedrijf neoom. Ze concentreren zich op de energietransitie van gecentraliseerde fossiele systemen naar gedecentraliseerde hernieuwbare energiebronnen. Dat betekent dat de energiebron zich dichtbij de plek van het energieverbruik bevindt. Maar hoe kunnen al deze duurzame energiebronnen in een gedecentraliseerd model worden beheerd om energieveiligheid te garanderen? Dat is waar neoom en het Internet of Energy (IoE) een rol spelen.

Wat is het Internet of Energy (IoE)?

Het Internet of Energy (IoE) verbindt de energie-infrastructuur van energieproductie naar energielevering. Het doel is om de gegevens van alle verbonden energiebronnen te gebruiken om de meest energie-efficiënte manier te bepalen om stroom te leveren van de plek waar deze wordt gegenereerd aan de plek waar deze nodig is. Het maakt voorspellend energiebeheer mogelijk en reduceert tegelijkertijd de onderhouds- en energiekosten en verhoogt de operationele betrouwbaarheid.

De IoE-oplossing van neoom

neoom zag de behoefte aan een platform voor het IoE. De oplossing werd NTUITY genoemd. Deze software als serviceoplossing consolideert alle energiegegevens van een klant en zorgt ervoor dat de energie-infrastructuurapparaten van elke fabrikant op elk moment beheerd en gecontroleerd kunnen worden.

De real-time inzichten die met NTUITY worden verschaft, vergemakkelijken predictief onderhoud. Dat betekent dat een koude douche of een koud huis niet langer het eerste signaal van stroomuitval hoeven te zijn.

Verbonden door een fanless edge-gateway van OnLogic

De afzonderlijke energie-infrastructuurapparaten van het IoE-netwerk kunnen fotovoltaïsche systemen bevatten (zonnepanelen), omvormers, elektriciteitsmeters, oplaadpunten en meer. Om de gegevens van deze elementen te kunnen verzamelen, had neoom een ruimtebesparend edge-gatewayapparaat nodig.

De fanless CL210G-11 met Intel Quad-Core-processor was de perfecte oplossing. Het team bij neoom werkte samen met OnLogic aan de ontwikkeling van een op maat gemaakte merkoplossing BEAAM, de "Gateway of Energy". Het apparaat, dat niet groter is dan de palm van je hand, dient als een interface tussen hardware en software en registreert onafgebroken operationele gegevens. Met BEAAM en NTUITY hebben klanten op elk moment een overzicht van hun energiesystemen.

Een op maat gemaakte branded CL210G-11

OnLogic werkte samen met neoom aan de ontwikkeling van een op maat gemaakte branded CL210G-11 voor hun Internet of Energy-oplossing

Waarom OnLogic?

“De hoogwaardige behuizing van industriële kwaliteit was belangrijk voor ons. Omdat de industriële pc-oplossingen van OnLogic zijn voorzien van ultramoderne fanless en ventilatorgekoelde behuizingen, heeft OnLogic indruk op ons gemaakt. Het toepassingsgebied - de meest veeleisende industriële IoT- en edge-omgevingen van vandaag – past ook bij ons bedoelde gebruik: het Internet of Energy.”

- Andreas Buchner, Product Manager

De compacte CL210G-11 edge-pc kan in bijna elke omgeving worden geïnstalleerd, ook als deze stoffig, heel klein of trillingsgevoelig is. Vooral betrouwbaarheid was uitermate belangrijk voor neoom. Zelfs als het internet uitvalt, blijft de industriële pc werken dankzij de failoverbescherming van 4G. Hiermee wordt de live gegevensstroom voor de klant niet afgebroken en is er altijd een real-time inzicht in het hele energiesysteem.

Wat biedt de toekomst voor neoom?

Naast fotovoltaïsche systemen, opslag van elektriciteit en oplaadpunten, wil neoom in de nabije toekomst ook een op AI gebaseerde app uitbrengen. Klanten hebben dan vanaf hun smart device op elk moment overzicht van alle activiteiten in hun energienetwerk. Ze kunnen met de app rechtstreeks duurzame elektriciteit kopen en verkopen en energiecommunity's vormen om elektriciteit te delen. De duurzame oplossingen van neoom dienen klanten, het milieu en toekomstige generaties.

“Net als neoom zet OnLogic zich in voor een betere toekomst. Ze zijn daardoor de juiste partner als het gaat om innovatieve en duurzame projecten!”

- Kurt Leonhartsberger, Chief Product Officer (CPO)
  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.