Mogelijk gemaakt met OnLogic

Meeslepend entertainment met Triotech

De vrijetijdsindustrie maakt voor entertainment al lange tijd gebruik van technologie. Je zou kunnen zeggen dat het allemaal begon met de eerste geluidsopname op de fonograaf in 1877. Filmbeelden kwamen enkele jaren later, maar pas eind jaren twintig, bijna 50 jaar na de introductie van een geluidsopname, werden de twee technologieën gecombineerd en werden films met geluid geïntroduceerd, de zogeheten “Talkies”.

Tegenwoordig worden er razendsnel nieuwe technologieën voor entertainment geïntroduceerd. Consumenten willen niet alleen verhalen die goed in elkaar zitten, maar ook ongelooflijke HD-beelden (High Definition) met een rijk en levensecht geluid.

Hoe houdt de vrijetijdsindustrie zich staande, nu de ontwikkeling van home cinema-technologie en streamingdiensten audio en video van hoge kwaliteit tot in de woonkamer bezorgt? Eén antwoord is met meeslepende en interactieve storytelling zoals in een darkride.

Een foto van mensen van alle leeftijden die genieten van een XD Dark Ride-ervaring

De XD Dark Ride van Triotech heeft een gebogen scherm met real-time 3D-graphics, individuele targeting en score.

Wat is een darkride?

In een darkride betreedt een gast een overweldigende ruimte en wordt die door verschillende scènes vervoerd die een verhaal vertellen. Het concept bestaat al ruim honderd jaar. Je ouders of zelfs je grootouders herinneren zich misschien nog een “tunnel of love”, waar ze in een bootje of ander voertuig door donkere gangen met scènes of visuele effecten werden vervoerd. Dit soort attracties zijn de voorloper van de interactieve attracties van nu.

Moderne versies van darkrides maken gebruik van technologie om een verhaal te vertellen en de ervaring meeslepender te maken voor de bezoeker. De rit omvat meestal speciale audiovisuele effecten en gamingaspecten. Daarnaast kan een darkride andere elementen bevatten zoals luchtstromen, waternevel en zelfs geuren.

Triotech, gevestigd in Montreal, Canada, produceert multisensorische interactieve 3D-ritten, attracties, op media gebaseerde ritten en simulators voor de entertainmentindustrie. Zij hebben installaties gemaakt voor ruimten van zowat elke grootte; van grote themaparken tot kleinere recreatiecentra met inbegrip van bowlingbanen, winkelcentra, arcadehallen en dergelijke.

De XD Dark Ride van Triotech

De XD Dark Ride van Triotech is een opschaalbare entertainmentoplossing die installaties biedt met 4 tot 40 zitplaatsen. Ze bieden dus entertainmentoplossingen voor locaties van elke omvang. Het woord rit beschrijft echter niet de volledige ervaring. Het is een rijke, multisensorische interactieve attractie die gebruik maakt van geavanceerde technologie en speciale effecten om een publiek bij een verhaal te betrekken. Het benut ook een van de grootste trends op het gebied van attracties: het is een competitieve game-ervaring die herhaling stimuleert.

De attractie heeft een gebogen scherm met real-time 3D-graphics, individuele targeting en score. De stoelen genereren beweging die wordt gesynchroniseerd met de mediacontent, om de storytelling en betrokkenheid te verbeteren. Triotech biedt ook een breed scala aan filmcontent om gasten te verleiden terug te komen voor een nieuwe ervaring.

Een foto van de Triotech’s XD Dark Ride

De XD Dark Ride van Triotech is opschaalbaar voor kleinere recreatiecentra of een groot pretpark.

Industriële computerbesturing

De kern van de ervaring is de bewegingsstoel die is gesynchroniseerd met de actie van het verhaal. Elke bewegingsstoel wordt afzonderlijk aangestuurd door een eigen computer, waarbij elke computer is aangesloten op een centrale server.

Een schematische tekening van de XD Dark Ride met 8 zitplaatsen, gemaakt door Triotech

De XD Dark Ride van Triotech met 8 zitplaatsen past in een ruimte van 6,3 meter breed (met serverruimte) x 8 meter lang en 4 meter hoog.

Problemen met de betrouwbaarheid, levenscyclus en toeleveringsketen brachten het bedrijf naar OnLogic

In het begin schafte Triotech zelf alle onderdelen aan. Maar net als zoveel andere bedrijven stuitten ze op problemen met de betrouwbaarheid, de levenscyclus en de toeleveringsketen. Op het moment dat ze zich wilden bezighouden met een configuratie, had een onderdeel het einde van de levensduur (EOL) al bereikt. Uiteindelijk realiseerden ze zich dat ze steeds meer tijd besteedden aan het zoeken naar onderdelen en het oplossen van betrouwbaarheidsproblemen.

“Onze samenwerking met OnLogic heeft ons gemoedsrust gegeven. De producten zijn zeer betrouwbaar en hebben een strenge kwaliteitscontrole doorstaan. We waarderen hoe OnLogic de beschikbaarheid van producten en aankondigingen van EOL’s bewaakt en daar proactief mee omgaat. Hardwareproblemen houden ons niet langer wakker en we kunnen meer energie stoppen in onze echte kracht - het uitvinden van fantasierijke entertainmentoplossingen - en niet in het uitpluizen van de complexe supply chain van computercomponenten.”

- Ben Zabik Director Support and Service

Belangrijkste systeemvereisten

Triotech kwam naar OnLogic omdat het op zoek was naar een oplossing met een aantal vrij strenge eisen:

 • Betrouwbaar
  • Recreatiecentra hebben lange openingstijden en hebben doorgaans geen intern IT-personeel om problemen op te lossen.
  • De locaties zijn op zoek naar een hoge rendabiliteit en kunnen het zich niet veroorloven om systemen te repareren of te vervangen. Zij willen de apparatuur installeren en er verder niet meer aan denken.
 • Klein formaat
  • De serverkast en de ruimte onder de stoel zijn beide vrij klein en moeten zowel alle bewegingsactuatoren als de computer kunnen huisvesten.
 • Trillingsbestendig
  • De stoelcomputers worden onder de bewegende stoelen, vlak bij hun actuators, geïnstalleerd. Dit was geen desktopimplementatie. De computers moesten bestand zijn tegen de bewegingen.
 • Beschikbaarheid en levenscyclusbeheer
  • Triotech had een team nodig om de levering en het levenscyclusbeheer van onderdelen te beheren.
 • Schaalbaar
  • Het systeem had de prestaties nodig om nauwkeurige targeting en soepele interactieve gameplay te ondersteunen, ongeacht het aantal gasten dat actief was. Bovendien moest het systeem redundantie bieden, zodat andere units niet werden beïnvloed als een stoel of handbediening kapot ging.

De sterke toeleveringsketen van OnLogic

OnLogic heeft kantoren in Vermont (ons hoofdkantoor), Noord-Carolina, Nederland, Taiwan en Maleisië. Deze internationale connecties helpen het bedrijf enorm bij de inkoop van onderdelen. Triotech heeft met veel genoegen gesproken met een technische vertegenwoordiger die samen met hen heeft gezocht naar systemen op voorraad die aan hun eisen voldeden.

“OnLogic is een geweldige partner. Zelfs na de verkoop bleven ze ons een geweldige service en ondersteuning bieden. We raden hen sterk aan. Het lijkt bijna alsof ze een verlengstuk van ons team zijn. Samen met ons zochten ze de beste oplossing om aan onze eisen te voldoen.”

- Ben Zabik Director Support and Service

Helix 310

Voor de stoelcontroller koos Triotech voor de OnLogic Helix 310 met de nieuwste Intel-processors. Met een hoogte van nog geen 4 cm zijn deze systemen letterlijk de perfecte pasvorm om onder de zitting te worden geïnstalleerd. Het fanless en afgesloten ontwerp van de HX310 beschermt het systeem tegen het binnendringen van verontreinigingen en zelfs tegen de incidentele popcorn. Het ontbrekenvan bewegende delen verbetert de levensduur en betrouwbaarheid van het systeem. Bovendien biedt het een indrukwekkend scala aan industriële I/O's die worden gebruikt om de elektronische stoel, sensoren en targeting controls aan te sluiten.

Een foto van een oranje industriële computer van OnLogic

De HX310 biedt betrouwbaarheid met een fanless en ventless ontwerp.

MK100 Server

Als server voor hun oplossing koos Triotech voor de MK100, een hoogwaardige mini-server. Deze server is ontworpen met focus op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Het Triotech-team kan deze dus met vertrouwen in hun XD Dark Ride installeren.

Een foto van een 1U mini-server

De MK100 is een 1U mini-server met een Intel Xeon E-processor.

Wat is de volgende stap?

De entertainmentindustrie zit altijd vol verrassingen om de consument te entertainen. Triotech combineert een ongelooflijke verbeelding met hun technologische kennis om de volgende generatie van meeslepende ervaringen te creëren.

Werk jij ook aan een fantasierijke en innovatieve ervaring? Kies dan net als Triotech en andere leveranciers van innovatieve oplossingen voor systemen van OnLogic. Ons technische verkoopteam staat klaar om je te helpen dit mogelijk te maken.

Een foto van 6 mensen die plezier hebben in een XD Dark Ride-attractie.

De Triotech XD Dark Ride biedt media-gebaseerde interactieve gameplay en competitie tussen spelers.

 • Ontworpen voor een lange levensduur

  Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

 • Gebouwd naar opdracht

  Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

 • Geleverd binnen enkele dagen

  Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.