Mogelijk gemaakt met OnLogic

Gegevens benutten voor slimme gebouwoplossingen met Prescriptive Data

In 2003 veroorzaakte een aaneenschakeling van gebeurtenissen en fouten een kleine brand in Ohio. Deze richtte echter een ravage aan in het landelijke elektriciteitsnetwerk die weer leidde tot een grote stroomstoring in het noordoosten. Toen de stroomstoring zich verspreidde naar New York City, realiseerden de exploitanten van het controlecentrum van Con Edison zich dat het elektriciteitsnet binnen nog geen 30 seconden zou worden uitgeschakeld.

Dertig seconden waren uiteraard lang niet voldoende om enige invloed op de uitkomst te hebben. Uiteindelijk hebben een aantal delen van New York meer dan 30 uur in het donker gezeten. Daarnaast moesten duizenden mensen worden gered uit vasthangende liften.

Heb jij je wel eens voorgesteld hoe het is om in een wolkenkrabber vast te zitten in een lift?

Stel je voor dat een slimme gebouwoplossing een dreigende stroomstoring zou kunnen identificeren. Na identificatie zouden alle liften naar de dichtstbijzijnde verdieping kunnen worden geleid, vervolgens worden gestopt en de deuren worden geopend. Als deze oplossing er in 2003 zou zijn geweest, zouden dertig seconden voor veel liften lang genoeg zijn geweest om automatisch te reageren en zouden duizenden mensen enkele angstige uren zijn bespaard.

Het zijn dit soort scenario's die het team van Rudin Management's nachts wakker houden. Rudin Management Company is een van de grootste particuliere vastgoedbedrijven in New York City. Ze houden toezicht op de dagelijkse activiteiten van 33 commerciële en residentiële panden die meer dan 15 miljoen vierkante meter beslaan. Naast de veiligheid van de bewoners en bezoekers zijn duurzaamheid en innovatie altijd heel belangrijk geweest voor de Rudin Management Company.

Een foto van de skyline van New York City

In New York City staan meer dan 6600 gebouwen met meer dan 12 verdiepingen.

Het begon met smart grid-technologie

In 2010 ontving Rudin Management van de Amerikaanse overheid een subsidie om te werken aan Smart grid technologie. Smart grid gaat niet alleen over nutsbedrijven en technologieën.Dit geeft consumenten ook de informatie en de hulpmiddelen die ze nodig hebben om keuzes te maken over het energieverbruik. Het project groeide en ontwikkelde zich en in 2015 realiseerde Rudin zich dat hun duurzaamheidsoplossing, bekend als Nantum OS, andere gebouweigenaren en -beheerders kon helpen. Dat heeft geleid tot de oprichting van de volledige dochteronderneming Prescriptive Data.

Een foto van een aantal leden van het Prescriptive Data-team in een lobby van een hoogbouw

Een aantal leden van het Prescriptive Data-team

Energie anders gebruiken

De doelstellingen van Prescriptive Data zijn het verbeteren van de manier waarop elektriciteit wordt verbruikt en het verminderen van de hoeveelheid energie die in gebouwen wordt verbruikt. In de Verenigde Staten zijn gebouwen verantwoordelijk voor meer dan 70% van het elektriciteitsgebruik en een vergelijkbaar deel van de CO2-uitstoot. Door het naleven van hun doelstellingen zou het energieverbruik aanzienlijk verminderen en de overgang naar decarbonisatie van de omgeving verbeteren.

Om deze doelen te bereiken, zet Prescriptive Data hun paradepaardje in, het Nantum OS. Dit besturingssysteem voorziet eigenaren en exploitanten van onroerend goed van een veilig datawarehouse in de cloud en één scherm waarop ze hun hele portfolio kunnen beheren.

“Met de huidige verbonden gebouwen zijn gegevens absoluut onontbeerlijk voor gebouwbeheerders en -operators om hun werk goed te doen. Nantum OS neemt real-time gegevens uit verschillende resources, zoals BMS, bezettingssensoren en weer-apps en voegt deze samen met historische informatie. Met AI en machine learning kunnen trends worden geïdentificeerd en aanbevelingen worden gedaan om toekomstige gebouwoperaties te optimaliseren. Deze slimme aanbevelingen verminderen niet alleen de CO2-uitstoot van een gebouw, maar kunnen elke week duizenden dollars aan operationele kosten besparen.”

- Aaron Brondum, VP van Customer Success, Prescriptive Data

Consolidatie van operationele technologieën

TOm OT (operationele technologie), gegevens zoals elektriciteit, water, CO2, stoom, liftcontrole, bezetting en meer te verzamelen en te consolideren, heeft elk gebouw een IoT-gateway nodig. De gateway dient ook om die gegevens naar de AWS-cloud te communiceren.

Andere gatewayvereisten van Prescriptive Data zijn:

 • Schaalbaar: consistente architectuur die zich uitstrekt van het gebouw tot de cloud;
 • Betrouwbaar: downtime is geen optie;
 • Flexibel: diverse I/O, waaronder beschikbare opties voor verouderde apparatuur;
 • Veerkrachtig: het vermogen om bestand te zijn tegen de omgeving van een technische ruimte, waarbij zowel stof en olie als temperatuurschommelingen kunnen plaatsvinden;
 • Veilig: dual LAN voor beveiligingsdoeleinden;
 • Instelbaar: meerdere montageopties.

AEen foto van de technische ruimte in een hoog gebouw

Zelfs de schoonste technische ruimte is geen ideale omgeving voor een standaard-pc

Hulp nodig met het uitzoeken van de juiste computer?

Bekijk onze ultieme hardware gids en checklist

Download direct

 

“We hadden een apparaat nodig dat robuust genoeg was om in onze technische ruimten te overleven. We hebben een apparaat gevonden dat krachtig genoeg is om duizenden datapunten te beheren en in staat is onze netwerkbeveiligingseisen te ondersteunen. We werkten al met Intel en vertrouwden daar volledig op, bij OnLogic vonden we het beste op Intel gebaseerde platform die voldeed aan onze wensen . OnLogic is voor ons een gewaardeerde partner voor het leveren van een geschikte oplossing.”

- Aaron Brondum, VP van Customer Success, Prescriptive Data

Betrouwbare gateway voor slimme gebouwoplossingen

De betrouwbare OnLogic Helix 500 voldeed aan alle eisen van Prescriptive Data. Deze maakt gebruik van Intel®-processors uit de 10e generatie tot Core i9 en biedt een breed scala aan I/O- en uitbreidingsopties. Het systeem isfanless en volledig afgesloten. Dat betekent dat de interne elektronica wordt beschermd tegen verontreiniging in de lucht. Er zijn verschillende montageopties leverbaar, waaronder DIN-rail of VESA-montagebeugels, waardoor ze eenvoudig te installeren en onderhouden zijn.

“De innovatieve softwareoplossing van Prescriptive Data die gebruik maakt van OnLogic’s systemen, is een goed voorbeeld van slimme gebouwautomatisering. De software heeft tal van voordelen, van energie-efficiëntie tot de gezondheid en het welzijn van de huurder. Daarnaast bevordert het de ecologische duurzaamheid van het pand. De voordelen spreken voor zich, de software maakt het mogelijk om je doelen te volgen en te evalueren.”

- Rick Lisa, Director Worldwide Government Center of Excellence, Intel Corporation

De gegevens zijn het bewijs

De resultaten na de implementatie van Nantum OS zijn opmerkelijk. Door gebruik te maken van machine learning kunnen gebouwsystemen energieverbruik verminderen zonder dat dit ten koste gaat van het comfort binnenshuis. Bouwkundig ingenieurs zijn dol op de software vanwege de geautomatiseerde meldingen voor voorspellend onderhoud. Dit creëert de mogelijkheid om grote gebouwsystemen te optimaliseren om de efficiëntie en levensduur van apparatuur te vergroten. Managementteams houden van de analyses op basis van bezettingsgegevens en kunnen automatisering gebruiken om gezondheids- en welzijnscertificeringen op de hoogste niveaus te halen. Het topmanagement is dol op de rapporten over dagelijkse energiebesparingen, kostenbesparingen en CO2-uitstoot. Daarnaast wonen mensen graag in een gebouw dat zijn bijdrage levert aan de vermindering van de koolstofuitstoot van commercieel vastgoed.

Een foto van een technische controlekamer in een hoogbouw

Nantum OS levert historische en real-time gegevens voor bouwkundigen om de status van apparatuur te visualiseren en energie- en CO2-emissies te beheren

Door gebruik te maken van Nantum OS heeft Rudin Management Company ongelooflijke resultaten geboekt, waaronder:

 • 41% minder stroomverbruik;
 • 47% minder stoomverbruik;
 • 44% reductie van de CO2-uitstoot.

In 2019 schatte Rudin dat de besparingen op de energiekosten in zijn commerciële portefeuille in totaal $19 miljoen waren.

Wat is de volgende stap voor Prescriptive Data

Prescriptive Data zal de OnLogic-systemen blijven gebruiken voor hun AI-algoritmen en afnemers bruikbare inzichten bieden die leiden tot energie- en kostenbesparingen in hun gebouwen en portefeuilles.

Een foto van een oranje industriële computer

The OnLogic Helix 500 beschikt over geavanceerde Intel processors en biedt een breed scala aan I/O uitbreidingsmogelijkheden.

Vind je het lastig om de vereisten voor een hardwareplatform te definiëren?

Download onze Ultieme hardwaregids en checklist!

Het kan je helpen om:

 • de hardwarevereisten van je project te identificeren
 • inzicht te krijgen in de variabelen die je computerhardware kunnen beïnvloeden
 • vast te stellen hoe je softwarebehoeften je systeemkeuze kunnen beïnvloeden

Ontvang de checklist

Alle velden zijn verplicht

 • Ontworpen voor een lange levensduur

  Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

 • Gebouwd naar opdracht

  Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

 • Geleverd binnen enkele dagen

  Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.