Mogelijk gemaakt met OnLogic

Meer veiligheid met Robin Radar Systems

Een zwerm vogels vliegt in de buurt van een vliegtuig.

Vogels kunnen de veiligheid van vliegreizen bedreigen en andersom.

Heb je de film Sully: Mirakel op de Hudson-rivier gezien? De film is gebaseerd op een bekende gebeurtenis uit 2009, toen Vlucht 1549 van US Airways, gevlogen door gezagvoerder Chesley (Sully) Sullenberger III, kort na het opstijgen een zwerm Canadese ganzen raakte. Het vliegtuig verloor al het motorvermogen en moest een noodlanding maken op de rivier de Hudson. Gelukkig konden alle 155 inzittenden worden gered door boten die in de buurt waren. De ganzen die de motor ingezogen werden, waren echter minder gelukkig.

Wat zou er gebeurd zijn als de locatie en migratie van de vogels doorgegeven hadden kunnen worden aan de piloot? Had de vlucht dan uitgesteld of omgeleid kunnen worden? Zou dat de crash hebben voorkomen en de mensen en vogels hebben beschermd tegen deze traumatische gebeurtenis?

Vogelmigratieradar voor veiligheid

Dit soort vragen hebben het Nederlandse bedrijf Robin Radar Systems geïnspireerd om oplossingen te creëren die de veiligheid van zowel mensen als vogels vergroten. Met hun vogelradarsystemen kunnen ze tot zo'n tien kilometer in real-time migratieverkeer detecteren, waaronder de verwachte vluchtroutes van zowel koppels als afzonderlijke vogels. Deze systemen detecteren en registreren automatisch honderden vogels tegelijkertijd. Ze registreren hun grootte, snelheid, richting en vluchtroute. In tegenstelling tot menselijke waarnemers kunnen hun radaroplossingen bij alle weersomstandigheden waarnemen, dag en nacht.

Het luchtruim beschermen tegen drones

Foto van een drone in de buurt van een groot militair vliegtuig.

Drones kunnen een bedreiging vormen voor de luchtvaart. Ze kunnen ook worden ingezet voor duistere activiteiten als spionage, smokkel en als wapen.

Vogels vormen niet het enige potentiële gevaar in de lucht. Drones kunnen een bedreiging vormen voor de luchtvaart. Daarnaast kunnen ze worden ingezet voor duistere activiteiten als spionage, smokkel en zelfs als wapen. Om de situatie nóg ingewikkelder te maken, nemen het aantal drones en hun mogelijkheden in rap tempo toe.

De dronedetectieoplossing van Robin Radar Systems, de IRIS® 3D Drone Detection Radar, kan de luchtvaart en andere kwetsbare sectoren helpen om zich te beschermen tegen drones. Met de geraffineerde algoritmen van deze oplossing kunnen drones van vogels worden onderscheiden en kunnen drones worden waargenomen op een afstand van zo'n vijf kilometer. Vanaf een afstand van zo'n twee kilometer kan zelfs het type drone worden geïdentificeerd.

De oplossing van Robin Radar Systems is gerealiseerd met behulp van geavanceerde micro-doppler radartechnologie, machine learning en slimme software die op de K700-X2 rugged computer van OnLogic draait.

“Het doel van ons project was om de beste, lichtste en meest veelzijdige radar te maken. De K700-X2 was het enige rugged systeem dat aan onze vereisten voldeed. We zochten een betrouwbaar systeem dat bestand is tegen zware omstandigheden, waaronder stof en grote temperatuurschommelingen. Daarnaast moest het systeem krachtige verwerkingsmogelijkheden bieden voor deep learning.”

- IT Product Owner, Radar Hardware

Vogels beschermen tegen windmolenparken

Een zwerm vogels vliegt in de buurt van grote windturbines.

Robin Radar Systems biedt oplossingen die ontworpen zijn om vogels te beschermen tegen windmolenparken.

Vliegtuigen vormen een bedreiging voor vogels, maar niet de enige. De groei van windenergie is uiteindelijk goed voor het milieu, maar blijkt schadelijk voor vogelpopulaties. Naar schatting sterven er jaarlijks 140.000 tot 670.000 vogels door een aanvaring met een windturbine.

Robin Radar Systems heeft een oplossing ontworpen om vogels veilig te houden in windmolenparken. De oplossing wordt zowel gebruikt vóór de bouw als tijdens de operationele fase van windmolenparken.

Vóór de bouw van een windmolenpark worden de radars ingezet om gegevens te verzamelen over vogelmigratie in het gebied. Het systeem detecteert en registreert automatisch honderden vogels tegelijkertijd. Het registreert hun grootte, snelheid, richting en vluchtroute. Planners gebruiken deze informatie om de minst ontwrichtende locatie voor de turbines te bepalen.

Gegevens na de bouw worden vergeleken met de vogelactiviteit vóór de bouw om de echte impact op de lokale en overtrekkende vogelpopulatie te meten. Tot slot kunnen gegevens van Robin Radar vogels beschermen door turbines uit te schakelen om botsingen tijdens migraties te voorkomen.

Een foto van de oplossing van Robin Radar Systems in de buurt van een offshore windmolenpark.

De oplossingen van Robin Radar Systems verzamelen informatie over vogelbewegingen en kunnen turbines automatisch uitschakelen tijdens grootschalige migraties.

Innovatie en duurzaamheid met OnLogic

OnLogic is er trots op dat het deel uitmaakt van de innovatieve en duurzame oplossingen van Robin Radar Systems. Zij creëren oplossingen die de veiligheid van zowel mensen als vogels vergroten. Zoek je een hardwareplatform voor jouw innovatieve project? Ons team van oplossingsspecialisten kan je helpen de beste industriële computer voor jouw behoeften te vinden. Neem vandaag nog contact met hen op!

  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.