Mogelijk gemaakt met OnLogic

Schone, mobiele energie met Greener

In 2014 woonden de oprichters van Greener Power Solutions een muziekfestival in Nederland bij en kregen ze de gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen. Tot hun verbijstering zagen ze dat de stroomtoevoer niet efficiënt was gepland. Met dieselgeneratoren als belangrijkste energiebron veroorzaakte deze bovendien schadelijke vervuiling.

Traditionele tijdelijke energie creëert veel broeikasgassen

Al snel ontdekten ze dat de behoefte aan efficiënte tijdelijke energieoplossingen niet beperkt was tot muziekfestivals. Bouwplaatsen hebben bijvoorbeeld vaak een grote behoefte aan energie voor verlichting, gereedschap, ventilatieapparatuur, verwarmingstoestellen en meer.

Generatoren, aangedreven door dieselbrandstof, produceren uitlaatgassen die kooldioxide, stikstofoxide en deeltjes (PM) bevatten. Het California Air Resources Board schat dat de uitstoot van roetdeeltjes van een gemiddelde industriële dieselgenerator (~800 pk), die gedurende 1 uur met een gemiddelde belasting van ~300 kW werkt, gelijk is aan het rijden van zo'n 1.000 kilometer in een gemiddelde dieselvrachtwagen.

Greener biedt de schoonst mogelijke energieoplossingen

Een mobiel accusysteem dat wordt geïnstalleerd op een muziekfestival

Greener biedt de schoonst mogelijke energieoplossingen.

In 2018 werd Greener in Nederland opgericht met als doel overal emissievrije energie te leveren. Om hun doel te bereiken, beheren ze een vloot oplaadbare lithium-ion accu's met een totale capaciteit van 36 MWh.

Door de dieselgenerator te vervangen door een oplaadbaar accusysteem worden de CO2- en stikstofemissies verminderd. Bovendien kunnen de accu's worden gebruikt in combinatie met hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie.

De energiebeheer oplossing van Greener

Om het micronet te besturen en te bewaken, heeft Greener een controller gecreëerd: het Energy Management System (EMS). Hiermee worden de accu's op een uiterst geavanceerde manier bewaakt. Het orkestreert meerdere resources om de energiedoelstellingen van de klanten van het micronet te halen. De doelstellingen kunnen lage prijzen, schone energie of iets anders zijn. De oplossing omvat een gebruiksvriendelijk dashboard waarmee klanten hun energieverbruik kunnen bijhouden en hun besparingen op diesel en CO2 kunnen bewaken.

De OnLogic Factor 201 is het computerplatform voor deze duurzame oplossing

Greener koos voor de OnLogic industriële Raspberry Pi - de Factor 201 (FR201) om hun EMS uit te voeren. Hiermee kunnen ze de gedistribueerde energiebronnen op afstand bewaken, beheren en hun samenwerking automatiseren. Met behulp van dit EMS kan Greener hun klanten op de meest duurzame manier van stroom voorzien.

“De FR201 biedt ons de veelzijdigheid en het gemak van een Raspberry Pi, met behoud van industriële normen van hoge kwaliteit. Daarnaast konden we e branding op het systeem volledig naar onze stijl aanpassen! De samenwerking met de accountmanager was prettig. Het verkoopproces en het aanpassen van het systeem ging soepel. Alles liep zoals verwacht; de kwaliteit van zowel het product als de documentatie is goed.”

- Jasper Clarijs, CTO, Greener
Een industriële Raspberry Pi met aangepaste branding, gemonteerd op een DIN-rail

De Factor-serie biedt geïntegreerde DIN-rail- en wandmontageopties, zodat gebruikers deze kunnen installeren waar het nodig is.

Hulp nodig met het uitzoeken van de juiste computer?

Bekijk onze ultieme hardware gids en checklist

Download direct

 

Resultaten

Greener beheert meer dan 100 accu's die in 12 landen operationeel zijn. Hun oplossingen bieden tijdelijke stroom in verschillende scenario's, waaronder:

 • Koolstofvrije bouwplaatsen
 • Netdiensten om congestie op het elektriciteitsnet als gevolg van seizoensgebonden activiteiten te verlichten, om back-up te bieden of als tijdelijke netaansluiting voor onderhoudswerkzaamheden
 • Groene energie voor evenementen
 • Mobiel opladen van elektrische voertuigen
 • Walstroom zodat boten hun dieselmotoren kunnen uitschakelen
 • Voor piekafvlakking op bestaande netaansluitingen waarbij de elektrische capaciteit afkomstig is van het net en de accu alleen wordt ingezet tijdens stroompieken
 • Overal waar een stroomtekort is en behoefte is aan een schone tijdelijke oplossing

Een bank met mobiele accu centrales van Greener

De oplaadbare accusystemen van Greener zijn mobiel en kunnen vrijwel overal worden gebruikt waar er een tijdelijke energiebehoefte is.

Greener is terecht trots op hun impact. Ze schatten dat ze de CO2-uitstoot met 10.779.000 kg hebben verminderd en 3,5 miljoen liter dieselbrandstof hebben bespaard. Hun team groeit naarmate ze doorgaan met hun missie om emissievrije energie te leveren en hun afnemers te helpen hun milieudoelstellingen te bereiken

Wil jij je eigen duurzame innovatie stimuleren? OnLogic biedt diverse energiezuinige en betrouwbare systemen. Ons team helpt je de technologische oplossing te vinden die je nodig hebt, compleet met een look die bij je merk past. Neem contact op met ons team en start jouw project!

Vind je het lastig om de vereisten voor een hardwareplatform te definiëren?

Download onze Ultieme hardwaregids en checklist!

Het kan je helpen om:

 • de hardwarevereisten van je project te identificeren
 • inzicht te krijgen in de variabelen die je computerhardware kunnen beïnvloeden
 • vast te stellen hoe je softwarebehoeften je systeemkeuze kunnen beïnvloeden

Ontvang de checklist

Alle velden zijn verplicht

 • Ontworpen voor een lange levensduur

  Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

 • Gebouwd naar opdracht

  Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

 • Geleverd binnen enkele dagen

  Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.