Home>Berichten>Industriële IoT>Industriële Computers voor duurzame innovatie

Industriële Computers voor duurzame innovatie

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: februari 10th, 2021·6,7 min read·

Duurzame industriële computers drijven innovatie voor vandaag en de toekomst. Deze small form factor, energiezuinige, zeer betrouwbare systemen zijn het brein achter industrie, infrastructuur en innovatie over de hele wereld. De ontwikkelingen rondom klimaatverandering en de uitputting van natuurlijke grondstoffen creëren een vraag naar duurzame innovaties die gebruik maken van industriële pc’s.

VN-duurzaamheidsdoelen en industriële pc’s

Op 25 September, 2015, hebben 193 wereldleiders 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG) van de Verenigde Naties (VN) ondertekend. Deze doelen richten zich op het beëindigen van extreme armoede en honger, het aanvechten van ongelijkheid en onrechtvaardigheid en het aanpakken van klimaatverandering voor 2030. Deze lijst bevat een aantal doelen die alleen maar gerealiseerd kunnen worden met behulp van opkomende technologieën.

Vijf van de 17 ontwikkelingsdoelen hebben betrekking op industriële hardware. Met trots werkt OnLogic samen met innovators die de volgende doelen willen behalen:

Waarom duurzame industriële computers voor innovatie?

Het bouwen van een wereldwijde infrastructuur die duurzamer, sterker en meer verbonden is, vraagt om computers die gemaakt zijn om lang te overleven. Het industriële Internet of Things (IIoT) speelt een grote rol bij het creëren en onderhouden van een duurzame industrie. Om deze innovatie te realiseren is het van belang dat de apparaten energie efficiënt zijn en er data verzameld en geanalyseerd wordt. Daarnaast is betrouwbaarheid en long lifecycle support voor edge hardware ook van belang, zodat de materiaalkosten laag gehouden kunnen worden en de installatieflexibiliteit gemaximaliseerd wordt.

Industriële pc’s slaan informatie op en verwerken informatie om complexe systemen te besturen vanuit een betrouwbare fanless behuizing. Ze zijn bestand tegen temperatuurveranderingen, elektromagnetische interferentie en hebben een efficiënte stroomtoevoer. Industriële pc’s zijn gebouwd om te overleven; dit vermindert electronic waste (e-waste). Bovendien hebben industriële pc’s vaak lagere gebruikskosten dan commerciële pc’s dankzij hun optimale prestaties en langere levensduur.

De bovenstaande VN-duurzaamheidsdoelen vragen om industriële  computerkracht bestand tegen uitdagende omgevingen. Minder robuuste computers hebben een hogere kans op falen. Deze built-to-last apparaten zijn de beste keuze voor duurzame innovaties en groene technologieën.

Milieuvoorschriften voor verantwoorde consumptie en productie

Responsible consumption and production iconOm doel 12 voor verantwoorde consumptie te behalen, neemt het aantal voorschriften voor technologieën toe. Deze voorschriften zijn ontworpen om de impact op onze afvalstromen en energiebronnen te verminderen. Een aantal regels geldt al jaren, ver voor de introductie van de SDG’s. De “Waste Electrical and Electronic Equipment Directive” (WEEE) werd bijvoorbeeld in 2003 geïntroduceerd. WEEE is een hogere standaard voor e-waste management die eist dat de producent van het elektronische apparaat verantwoordelijk is voor de afvoer of hergebruik van de elektronische goederen. Sinds 1 april 2020 geldt een nieuwe Europese wet die voorschrijft dat externe voedingen efficiënter moeten werken om energie te besparen en CO2 uitstoot te verminderen.

Wanneer de overheid en burgers eisen dat bedrijven hun vervuiling en broeikasgas uitstoot verminderen, passen elektronicabedrijven zoals OnLogic zich aan deze nieuwe regelgevingen aan. Eén van de manieren waarop OnLogic een stap verder gaat, is door meerdere methodes te vinden voor het elimineren van overtollig verpakkingsafval. Vorig jaar hebben we plastic zakken in veel van onze systeemverpakking geëlimineerd en werken we momenteel aan het vervangen van de schuimvulling door gerecyclede papieren vulling. Dit lijken kleine stappen, maar de combinatie van meerdere initiatieven hebben een grote impact wanneer je tienduizenden computers per jaar bouwt en verstuurt.

Green tech: Smart steden

Industriële pc’s zijn deels ontworpen om bij te dragen aan een meer verbonden wereld met een kleinere CO2 voetafdruk. Denk aan het gebruik van computers in een “slimme” stad (Smart City). Een Smart City verzamelt en gebruikt data van sensoren en camera’s die allemaal onderdeel zijn van het internet of things (IoT). De data wordt gebruikt om zichzelf te corrigeren en te optimaliseren voor een veiligere en efficiëntere wereld. Zo kunnen we het energieverbruik terugbrengen, verkeersopstoppingen verminderen, luchtkwaliteit verbeteren, afvalophaaldiensten stroomlijnen en nog veel meer. De Verenigde Naties hebben het bouwen van slimmere steden meegenomen in hun lijst van doelen met doel nr. 11: Duurzame steden en gemeenschappen.

Drieëneenhalf miljard mensen – ongeveer de helft van de mensheid – wonen in steden. Er wordt verwacht dat dit aantal zal toenemen tot 5 miljard in 2030. Deze steden omvatten slechts 3% van het aardoppervlak. Echter zijn ze verantwoordelijk voor 60-80% van de energieconsumptie van de hele wereld en 75% van de globale CO2 uitstoot. Het bouwen van slimmere steden is een effectieve manier om de CO2-voetafdruk van de mensheid te verminderen. Daarmee wordt oom verzekerd dat de mensen die er wonen toegang hebben tot schoon water, betrouwbare energiebronnen en gezond eten. Om IoT apparaten te integreren in de technologie stack van een stad hebben we apparaten nodig die lokale rekenkracht bieden en data terug kunnen verzenden naar de cloud.

Computers aan deze zogenaamde ‘edge’ zijn essentieel voor het verzamelen en verzenden van data. Deze computers maken real-time besluiten mogelijk via draadloze connectiviteit zoals een cellular modem of LoRaWAN. We zien ook dat gemeenten gebruik maken van cloud services zoals AWS Greengrass om smart city solutions te ontwerpen.

Green tech klant case: Zet afval om in water (en bespaar geld!)

Een van onze klantverhalen, BioHiTech, laat zien hoe industriële computers duurzame innovatie mogelijk. BioHiTech richt zich op één probleem: ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel in de wereld wordt weggegooid. Dit is zo’n 1,3 miljard ton per jaar. Een groot deel hiervan komt terecht op de vuilnisbelt. Tegelijkertijd verliezen organisaties zoals hotels, scholen, gevangenissen en supermarkten geld aan deze verspilling. Dit komt doordat ze betalen voor eten wat niet verkocht wordt. Dit is waar de BioHiTech’s Food Digester een oplossing biedt. Deze machine kan 300-1000 kg (afhankelijk van het kleine of grote model) aan voedselverspilling per dag afbreken. Het voedsel wordt omgezet in grijs water wat kan worden afgevoerd in reguliere riolering.

De OnLogic CL210, Ultra Small Form Factor Edge Device, dat gebruikt is in BioHiTech’s Digester machines, verbindt de Digester met de AWS (Amazon Web Services) cloud. Met behulp van AWS wordt de data aan de edge geanalyseerd, zodat organisaties hun afval kunnen verminderen en geld kunnen besparen. De Digester kan bijvoorbeeld analyseren hoeveel van elk type voedsel weggegooid wordt. Als duidelijk wordt dat gasten bij een hotel minder yoghurt eten dan verwacht, kan dan de inkoop voor het volgende ontbijtbuffet worden aangepast.
picture o biohitech digester

De Food Digesters van BioHiTech helpen met meerdere duurzaamheidsdoelen! Ze creëren duurzame, slimmere gemeenschappen door afval in grijs water om te zetten. In plaats van dat al het afval op een vuilnisbelt terecht komt, wordt het nu omgezet in drinkwater. De connectiviteit met de cloud maakt het niet alleen een duurzame innovatie. Daarnaast is het een kostenbesparende zakelijke oplossing voor het meten van voedselverspilling en het verwerken ervan. De small form factor, industriële CL210 levert de processorkracht die heeft geholpen op dit idee tot realiteit te maken. Je kunt meer leren over BioHiTech in hun OnLogic klant case study.

OnLogic voor duurzame innovatie

Met de groei van de wereldwijde populatie wordt de druk op bestaande watervoorzieningen, riolering en agricultuur steeds groter. Technologie moet worden ingezet om onze systemen te optimaliseren en een circulair ecosysteem te creëren. De UN heeft de problemen op een rijtje gezet door middel van praktische doelen. Nu is het tijd om de oplossingen te bouwen en OnLogic helpt jou daarbij. Ons team heeft de ervaring om te verzekeren dat je de juiste technische middelen (een betrouwbare computer) hebt wanneer je duurzame innovaties ontwikkelt. Neem vandaag nog contact op met ons team om te beginnen met duurzame industriële computers!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Katie Lukes

Katie Lukes is a Sales Account Coordinator. She ensures that our customers get exactly what they need, where they need it, when they need it. When she isn't working, she likes to enjoy the Vermont outdoors. Her ideal day is a long run, hike or ski with a local VT beer afterwards.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen