Mogelijk gemaakt met OnLogic

Betaalbaardere sporttraining met Shooter’s Technology

Uitdaging van het project: EST's (elektronische scoredoelen) zijn te duur

Er zijn meer dan 2000 competitieve schietvaardigheidsteams verbonden aan middelbare scholen en veel van deze atleten gaan ook op de universiteit verder. De allerbeste nemen zelfs deel aan de Olympische Spelen. Schietvaardigheid is altijd al een van de belangrijkste disciplines op de Olympische Spelen geweest. Het was een van de negen oorspronkelijke sporten tijdens de eerste moderne Olympische Spelen in 1896.

Foto van een biatlonatleet

Foto van een biatlonatleet

Achtergrond van de wedstrijd

In de 10m luchtgeweer en de 10m luchtpistool strijden de middelbare-schoolatleten volgens de normen die ook tijdens de Olympische Spelen worden gehanteerd. Er wordt een roos op een afstand van 10 meter geplaatst en de atleten schieten binnen een tijdsbestek een bepaald aantal schoten op het doel. Deze sport vereist een ongelooflijke precisie en focus. Om deze precieze motorische vaardigheden te bereiken is oefening nodig - heel veel oefening.

Het probleem voor middelbare scholen en andere clubs is dat een elektronische scoreoplossing die wordt gebruikt voor training en wedstrijden, erg duur is. Een doorsnee zelfstandige oplossing kost al gauw zo'n 3000 tot 4000 euro per schietbaan. Dat betekent dat een schietbaan voor wedstrijdschieten tussen de 20.000 en 40.000 euro kost.

Een elektronische schietoplossing voor een luchtgeweerbereik

Een elektronische schietoplossing voor een luchtgeweerbereik

Een betaalbare oplossing van Shooter’s Technology

Shooter’s Technology had zich tot doel gesteld om 's werelds eerste betaalbare EST te ontwikkelen en schietvaardigheidsprogramma's de tools te bieden om deze sport te bevorderen. Ze zijn hierin geslaagd met hun oplossing Athena. Deze oplossing is mogelijk gemaakt door het Internet of Things (IoT) en is beschikbaar tegen een veel betaalbaardere prijs. In feite kost de hele oplossing nog maar een derde of vierde van de prijs van een traditionele EST.

Deze oplossing is met de cloud verbonden via AWS Greengrass Dit systeem biedt real-time gegevensanalyse en maakt de opslag van belangrijke scoregegevens voor gebruikers mogelijk. De prestaties van een atleet worden in feite tijdens elke training en elke wedstrijd opgeslagen. Ze kunnen op elk moment en vanaf elke locatie worden opgevraagd.

Een foto van de betaalbare elektronische scoredoelen van Athena

Een foto van de betaalbare elektronische scoredoelen van Athena

Hardwarevereisten voor de Athena EST

Op zoek naar een hardwareplatform voor Athena wist Shooter’s Technology dat de oplossing bestand moest zijn tegen de warme en stoffige omstandigheden van een schietbaan. En omdat het systeem gebruikt zou worden voor het bijhouden van de scores tijdens sportwedstrijden, moest het ook uiterst betrouwbaar zijn. Ze hebben OnLogic gevraagd om hen te helpen dit mogelijk te maken.

Voor de kern van Athena heeft Shooter’s Technology uiteindelijk gekozen voor de OnLogic CL210 fanless industriële computer. Deze kleine, maar krachtige computer kan een Athena-implementatie ondersteunen op maximaal 12 banen en zowel het doel als de resultaten van de schutter weergeven. Voor grotere locaties heeft Shooter’s Technology de OnLogic MC510 gekozen. Deze ondersteunt maximaal 30 banen.

“We waarderen de variëteit van de instelbare platformen die OnLogic biedt. Ze gaven ons persoonlijke aandacht tijdens zowel de prototyping- als de productiefase van ons project. Ze hebben aandacht besteed aan onze behoeften en hebben er alles aan gedaan om samen met ons een aantal logistieke uitdagingen aan te pakken.”

- Zachary Snell, Director of Operations bij Shooter's Technology

Wat biedt de toekomst voor Shooter’s Technology?

Na de uitrol in de Verenigde Staten wil Shooter’s Technology Athena ook aanbieden op de groeiende Europese markt voor de schietsport. De betaalbaarheid en flexibiliteit van de Athena-oplossing beloven scholen en trainingsfaciliteiten nieuwe mogelijkheden. Organisaties die eerder geen geavanceerde trainingsmogelijkheden konden bieden, hebben nu de mogelijkheid om de volgende generatie sporters voor te bereiden om competitie op het hoogste niveau.

We vroegen Zachary wat hij iemand die nog nooit van OnLogic had gehoord, over OnLogic zou vertellen.

“Onlogic biedt een robuuste set hardwareoplossingen voor 'always on' computerimplementatiebehoeften. Nóg belangrijker echter is de persoonlijke aandacht die ze aan je zakelijke behoeften schenken.”

- Zachary Snell, Director of Operations bij Shooter's Technology

Mis je die persoonlijke aandacht voor jouw zakelijke behoeften? Laat OnLogic je bedrijf helpen scoren. Let OnLogic help your business score. Neem vandaag nog contact op met ons team!

  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.