Mogelijk gemaakt met OnLogic

Digitale transformatie van de fabricage van snowboards met CAPiTA MFG

Man met snowboard in een supermoderne, digitaal getransformeerde fabriek.

CAPiTA MFG vervaardigt snowboards van topklasse in een ultramoderne fabriek in Oostenrijk.

Digitale transformatie in de maakindustrie is een grote uitdaging voor bedrijven van elk formaat. Digitale transformatie is de toepassing van digitale mogelijkheden om efficiency te verbeteren en waarde toe te voegen. Volgens het Research Advisory Board of Plattform Industrie 4.0 in samenwerking met het Fraunhofer Institute is het meestal een traag proces. Een aantal bedrijven heeft bewust besloten niet mee te doen aan digitalisering. Andere bedrijven missen de economische stabiliteit, affiniteit met digitalisering en/of de expertise om een effectieve transformatie te verwezenlijken.

CAPiTA MFG kiest voor een progressieve benadering van fabricage

De Oostenrijkse snowboardfabrikant CAPiTA MFG is een voorbeeld van een bedrijf dat ervoor heeft gekozen om hun bedrijfsvoering progressief aan te pakken. Het resultaat is een van de meest high-tech en duurzame productiefaciliteiten ter wereld. CAPiTA noemt hun fabriek het 'Mothership' en het is een groot voorbeeld van hoe de maakindustrie kan worden getransformeerd met technologie.

Foto van het ‘Mothership’, CAPiTA MFG’s ultramoderne productiefaciliteit.

CAPiTA MFG’s ultramoderne snowboard-productiefaciliteit, het ‘Mothership’.

Duurzame en efficiënte fabricage

CAPiTA is opgericht in 2016. Het bedrijf vervaardigt snowboards van topklasse in het ‘Mothership’ in Feistritz, in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Het team begon in 2018 met de digitalisering van hun productieprocessen. Hun doel was de meest technologisch geavanceerde en ecologisch verantwoorde productiefaciliteit in de snowboardindustrie te worden. Alle productieprocessen van CAPiTA worden uitgevoerd met 100% schone energie. Daarnaast is 98% van de grondstoffen afkomstig uit een gebied binnen een straal van maximaal vijf uur rijden. Het bedrijf legt ook veel nadruk op de voortdurende optimalisering van elke productiestap.

Een aantal uitdagingen - twee rugged oplossingen

“We zochten industriële computers die echt bestand zijn tegen zwevende deeltjes en trillingen. Daarnaast hadden we computers nodig met zowel een seriële poort als een I/O-unit om digitale signalen te lezen en uit te voeren.”

- Miha Sprincnik, Production Manager bij CAPiTA MFG

CAPiTA had industriële workstation pc’s nodig die dichtbij het productieproces geplaatst moesten worden. Daarmee kunnen werknemers productiemachines bewaken en processen visualiseren. Daarnaast wilde CAPiTA werknemers toegang geven tot hun ERP-systemen én digitale documentatie. Overal en altijd. Denk aan lijsten met onderdelen, bedieningsinstructies en tekeningen van productmodellen.

Rugged oplossingen voor industriële workstations

CAPiTA koos voor de Karbon 300 als hun workstation. Deze rugged computers zijn trillingsbestendig. Ze kunnen dus in de fysieke nabijheid van de machines geplaatst worden. Daarnaast zijn de computers fanless en ventless. Dit ontwerp beschermt de elektronica van het systeem tegen zaagsel en stof wat tijdens de productie wordt gegenereerd.

Een snowboardfabriek die digitaal wordt gestuurd door een Karbon 300 rugged computer van OnLogic.

De Karbon 300 is trillingsbestendig en kan in de nabijheid van de werkzaamheden in CAPiTA’s snowboard-fabriek worden geplaatst.

Voor processen die nóg meer CPU-vermogen vereisen, heeft CAPiTA MFG gekozen voor de Karbon 700-SE. Deze krachtige edge-computers worden ingezet voor algemene gegevensverzameling en -analyse en voor de automatische configuratie van machineparameters op basis van productidentificatie.

“OnLogic beschikt over een breed scala aan producten, zelfs voor uiterst gespecialiseerde toepassingen. De online systeemconfigurator is ook heel handig. Zo kunnen we direct de impact van wijzigingen op de prijs bekijken.”

- Miha Sprincnik, Production Manager bij CAPiTA MFG

Versnelde productie

De digitale transformatie in de maakindustrie die CAPiTA heeft geïmplementeerd, heeft de productie enorm versneld. Taken zijn gemakkelijker voor de medewerkers en in sommige gevallen zijn de besluitvormingsprocessen die eerder door medewerkers werden uitgevoerd, nu gedigitaliseerd. Met de hulp van technologie kunnen producten gedurende het hele productieproces worden geïdentificeerd en dus naadloos worden getraceerd.

OnLogic’s rugged Karbon 300-computer controleert productieprocessen in de snowboardfabriek van CAPiTA.

Rugged computers van OnLogic maken deel uit van CAPiTA MFG’s strategie voor digitale transformatie in de maakindustrie.

Wat zijn de toekomstplannen van CAPiTA MFG?

Volgens Miha heeft het bedrijf al een hoog niveau van digitalisering bereikt. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor automatisering. Daardoor is CAPiTA MFG nóg gemotiveerder om hun doel te bereiken.

“We werken onafgebroken aan de optimalisering van onze processen. Digitalisering in een productiebedrijf is een continu proces. Tot nu toe hebben we meer dan tien productieprojecten geïmplementeerd met behulp van de betrouwbare industriële Karbon 300- en 700-pc's. De komende jaren volgen er vast nog meer.”

- Miha Sprincnik, Production Manager bij CAPiTA MFG
  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.