NASA Logo
“We waren op zoek naar de hoofdcomputer voor ons K-Rex-planeetroverproject. Het systeem dient als de interface voor een breed scala aan subsystemen inclusief de traagheidsmeeteenheid, differentiële GPS-ontvanger, Ethernetcamera's met meerdere GB en een laserscanner. Het systeem moest in staat zijn alle autonome bewegingen en navigatie te controleren en dit doen in de zware omgevingsomstandigheden waarin veel van onze missies plaatsvinden.”Linda Kobayashi, robotica-expert bij NASA’s Ames Research Center
 

Klantoverzicht

Onderzoek en ontwikkeling van wereldklasse

NASA's Ames Research Center is gevestigd in Moffett Field in Californië en is een van de tien veldcentra van NASA. De faciliteit heeft 2500 werknemers in dienst en voert onderzoek uit op gebieden als autonomie en robotica, interactie tussen mensen en technologie, supercomputers en - uiteraard - ruimteverkenning. De technici bij Ames werken, afgezien van andere projecten, aan maan- en planeetrovers - robots die in staat zijn tot autonome verkenning. Het Ames Research Center is al meer dan 60 jaar een cruciaal onderdeel van NASA en heeft een jaarlijks budget van 900 miljoen dollar.

 

Projectbehoeften

Een rugged, wide-input kleine form factor computer

NASA's Ames Research Center had een rugged, wide-input, compacte pc nodig om alle navigatie- en dataverzamelingsprocessen te controleren voor een van hun lopende planeetroverprojecten. De K-Rex Rover is een autonoom voertuig van 213 kilo met vierwielaandrijving en vierwielbesturing dat NASA heeft ontwikkeld om data te verzamelen in extreme omgevingen die lijken op planeetoppervlakken anders dan de aarde. De rovers worden gebruikt om processen, toepassingen, software en rovermobiliteit te testen in situaties en op terreinen die zijn gekozen omdat zij bijzonder veel lijken op terrein dat zou kunnen bestaan op de maan, Mars of een ander planeetlichaam waarnaar NASA momenteel onderzoek doet of dit mogelijk ooit gaat doen. Het roverproject vereist een hoge mate aan modulariteit en interconnectiviteit van het computersysteem omdat er een breed scala aan controle- en positioneringsapparatuur op moet kunnen worden aangesloten. Omdat de K-Rex-rover in extreme omgevingen wordt gebruikt, zoals de Mojave Desert en de Canadese Arctische Haughton krater, moet deze betrouwbaar werken in zowel extreme warmte als extreme kou en constant communicatie op afstand blijven houden met NASA’s mesh-netwerk om data effectief te kunnen verzenden en opdrachten te kunnen ontvangen.

 

De oplossing van OnLogic

De Nuvo-1005 Intel Core i Mobile fanless rugged computer

De technische verkoopmedewerkers van OnLogic hebben samengewerkt met NASA's Ames Research Center om een oplossing te kiezen die hen de combinatie van een rugged ontwerp en verbeterde connectiviteit zou bieden die het roverproject vereiste. De Nuvo-1005 werd gekozen vanwege de fanless constructie, trillingsbestendigheid en bedrijfstemperatuur tussen -25° en 70°. De Nuvo is geconfigureerd met een Intel Core i7 processor, solid state storage en wide-temp geheugen, en is perfect geschikt om de zware dataverwerkingsvereisten van veldmissies af te handelen in de omgevingen en op het ruige terrein dat de rover moest gaan verkennen.

 
"Het Ames Research Center had overduidelijk zeer specifieke vereisten voor hun roverproject, en daarom waren we blij om samen met hen een systeem te kiezen dat perfect paste bij hun gewenste specificaties", aldus OnLogic Technical Sales Specialist Justin Ballard. "Technici van Ames waren tegen problemen met softwarecompatibiliteit en beperkingen qua hardwareconnectiviteit aangelopen bij een aantal van hun vorige computeroplossingen. De Nuvo kon hen alles bieden dat ze nodig hadden in een compacte, rugged en buitengewoon veelzijdige unit."

Naast de rugged constructie werd de Nuvo-1005 voorzien van vijf gigabit Ethernetpoorten en vier RS-232 COM-poorten zodat technici van NASA alle hardware en apparatuur konden aansluiten die nodig was voor de gevarieerde missie parameters van de rover.

 
""De Nuvo-computers van OnLogic interfacen met onze eigen roversoftware en maken de verschillende autonome automatiseringstaken die we nodig hebben mogelijk. Het systeem is compact, energiezuinig en geschikt voor werking in een omgeving met een breed temperatuurbereik. Dit zijn allemaal noodzakelijke functies die moeten passen in de beperkte ruimte in de rovers en de extreme situaties van de veldlocaties waarnaartoe we de rovers meenemen moeten aankunnen, wat meestal woestijngebieden zijn", aldus Linda Kobayashi, robotica-expert bij NASA's Ames Research Center.
 
 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.