MegaBots Logo
"We hebben voor dit systeem van OnLogic gekozen omdat het een flexibel en robuust systeem is dat elke videotaak die wij uitgevoerd willen hebben aan kan. Tegelijkertijd is het systeem ook redelijk geprijst."Miles Pekala, Electrical Engineer bij Megabots

Wie zijn MegaBots?

Bouwen aan Amerika's eerste vechtrobot

Zoals al uit de naam af te leiden valt, bouwt MegaBots, Inc. enorme bestuurbare robots die ontworpen worden om gevechten met andere robots te overleven. Met de nieuwste robotica technologie heeft het team de Mk. II MegaBot gemaakt; een 4,5 m lange en 5500 kg zware robot die projectielen van 2 kg met een snelheid van zo'n 200 km/h af kunnen vuren. Toen de Mk. II in de zomer van 2015 klaar was, moest deze het opnemen tegen de enige andere gigantische robot in de wereld: een 4000 kg zware robot genaamd KURATAS van Suidobashi Heavy Industries. Ze zijn op het moment bezig met het bouwen van de Mk. III om de strijd opnieuw aan te gaan met de KURATAS.

 

Projecteisen

Een Ultra-betrouwbare, krachtige en rugged PC

Een robot ontwerpen voor een duel betekend dat elk component ontworpen moet zijn voor duurzaamheid. Een fout in een systeem kan leiden tot het verliezen van de strijd en dus heeft het MegaBot team hardware nodig dat tegen vele stoten kan.

 
MegaBots Mark III
 
"De OnLogic computers worden voornamelijk gebruikt voor video processing, videobeelden tonen en om de robot status bij te houden," aldus Miles Pekala, Electrical Engineer bij MegaBots. "De Camera's van de Mk. III worden doorgestuurd naar de computer samen met en target overlay en andere belangrijke informatie over de armen en wapens."

De armen van de Mk. III, die gemakkelijk een auto kunnen optillen zijn ontworpen om tussen verschillende wapens te wisselen wanneer dit nodig is. Alles is mogelijk, van boren en zagen tot aan gigantische messen. Het controle en monitoringsysteem moet gemakkelijk te programmeren en veelzijdig genoeg zijn om een groot aantal taken en bewegingen te kunnen beheren, terwijl deze tegelijkertijd de talloze vitale systemen van de robot moet bijhouden.

 

De oplossing van OnLogic

De Nuvo-5000 rugged fanless computer

Om aan alle complexe videoverwerkingseisen te voldoen en om de beste betrouwbaarheid te garanderen, hebben Pekala en het MegaBots team samen gewerkt met OnLogic's solution specialisten om de Nuvo-5000 rugged fanless PC te configureren als een primaire videoverwerkingsunit voor de Mk. III. Met een Intel i7-6700TE heeft het systeem de benodigde rekenkracht in huis om de meerdere videostreams te beheren. Om zeker te zijn dat alle camera's en randapparatuur van de Mk. III verbonden kunnen worden, is de Nuvo-5000 uitgerust met 6 LAN- en 8 USB-poorten. Dankzij de stalen roosterloze behuizing en een externe aluminium heatsink is het systeem schok- en trilbestendig en bevat deze geen bewegende onderdelen. Tot slot is de pc ook gecertificeerd voor temperaturen tussen -25°C en 70°C.

 
MegaBots Pilot Control Bench
 
Pekala: "De featureset van de Nuvo-5000 biedt ruimte voor uitbreiding, mocht dit nodig zijn voor de scope van het videosysteem tijdens de verdere ontwikkeling,"

Lees voor meer informatie over het MegaBots project en de ontwikkeling van de Mk. III bot ons volledige interview met MegaBots Co-Founder Matt Oehrlein op de I/O Hub.

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.