Mogelijk gemaakt met OnLogic

Efficiënte afhandeling van toegangscontrole met Magnetic

In onze moderne wereld vind je allerhande soorten toegangscontroles voor veiligheidsdoeleinden. Ze zijn allemaal bedoeld om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Denk aan passagierscontroleposten op vliegvelden en toegangspoortjes in trein- en metrostations. Andere toegangsbarrières voor voertuigen en personen zijn slagbomen en tourniquets in parkeergarages en openbare voorzieningen, bij evenementen en in sportcomplexen.

Een van de meest vooraanstaande fabrikanten van toegangspoorten voor voertuigen en voetgangers voor een breed scala aan toepassingen is Magnetic Autocontrol GmbH. Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Duitsland, in Schopfheim, aan de rand van het Zwarte Woud.

Sinds 2012 is Magnetic lid van de Italiaanse ondernemingsgroep FAAC Technologies. Het hoofdkantoor, het technologische en bestuurlijke hart van FAAC, bevindt zich in Bologna, Italië. De groep is echter ook in het buitenland sterk vertegenwoordigd. Daar vinden de meeste activiteiten plaats met zowel productielocaties als handelsbedrijven. Met een totale omzet van meer dan 600 miljoen euro en in totaal 53 bedrijven, verdeeld over 5 continenten, telt FAAC wereldwijd meer dan 3600 werknemers.

In het competentiecentrum in Schopfheim werken ruim 30 werknemers aan hardware en software voor innovatieve producten en klantspecifieke oplossingen. Een interne test- en standaardisatieafdeling is verantwoordelijk voor hoge kwaliteit, gebruikersveiligheid en naleving van de relevante regelgeving.

De uitdaging: efficiënte en veilige passagierscontroles op het vliegveld

Magnetic heeft een nieuwe lijn van toegangscontrole-oplossingen ontwikkeld, Momentum® genaamd. De oplossingen zijn ontworpen voor gebruik op luchthavens. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze bedoeld om zaken in beweging te houden. Reizigers willen immers een snelle en prettige incheckervaring, zonder lange rijen.

Magnetic kreeg tijdens de ontwikkeling van Momentum te maken met een aantal uitdagingen. Het doel was om op een zo klein mogelijk oppervlak zo veel mogelijk barrières voor passagierscontrolepoortjes te plaatsen. De hoge doorstroom van reizigers moet zo efficiënt mogelijk worden afgehandeld.

Inchecksituatie op een luchthaven. Personen lopen door de passagierscontrole

Geautomatiseerde paspoortcontrole op een luchthaven

Veel details voor de eindklant, amper zichtbaar voor passagiers

De specificaties waren heel streng. Om zoveel mogelijk passagiers doorgangen naast elkaar te kunnen invoeren, moest de behuizing van het toegangscontrolesysteem zo smal mogelijk zijn.

Het werd dan ook een uitdaging om een computer te behuizen voor het beheer van het toegangscontrolesysteem. Enerzijds was er een krachtige computer nodig, maar anderzijds moest die zo compact mogelijk zijn. Daarnaast was uiterste betrouwbaarheid cruciaal. Op een luchthaven kan uitval als gevolg van een systeemstoring of reparatie al snel escaleren en leiden tot chaos en ontevreden passagiers. Verder was een betrouwbare levering van hardware, zeker gezien de wereldwijde problemen in de leveringsketens, een belangrijke factor. Uiteraard speelde ook een betaalbare prijs een rol.

Een compacte industriële pc van OnLogic maakt de weg vrij

Magnetic Autocontrol koos uiteindelijk voor de OnLogic ML350G-10 fanless industriële pc. Door de grote verwerkingskracht, de betrouwbaarheid en het kleine formaat was dit systeem letterlijk en figuurlijk de passende oplossing. Deze compacte krachtpatser wordt gebruikt in de self-boarding gate “mGo”, Boarding-Gate en “mPass” Security Gate van de Momentum-productlijn.

Met de Boarding Gate verwerkt de klein formaat industriële computer de boardingpass gegevens die door de reizigers zelf worden gescand. De gegevens worden vervolgens voor verificatie en autorisatie vergeleken met een database die door de luchthavenexploitant wordt verstrekt. Als de passagiersgegevens overeenkomen, gaan de glazen deuren van de gate open en kan de passagier doorlopen.

De mPass Security Gate bevat een paspoortlezer. Deze verstuurt de passagiersgegevens naar de geïntegreerde ML350G-10, die deze op zijn beurt weer vergelijkt met de biometrische gegevens, afkomstig van gezichtsherkenningscamera's.

Het passagierscontrolesysteem mGo van Magnetic Autocontrol. Een man loopt met een koffer langs de passagierscontrole

Boarding Gate mGo van Magnetic

Een industriële pc voor passagierscontrole – onzichtbare efficiëntie

De ML350G-10 heeft een hoogte van zo’n 3,5 cm en past dan ook perfect in het passagierscontrolesysteem. Het ontwerp van dit model is fanless. Het is daardoor stil, schoon en uiterst betrouwbaar. Dit beperkt onderbrekingen voor noodzakelijk onderhoud tot een minimum. Betrouwbare werking wordt ook ondersteund door 4G LTE-connectiviteit voor failover-bescherming. Als gevolg hiervan verlopen de passagierscontroles soepel en efficiënt.

Het mPass-passagierscontrolesysteem van Magnetic Autocontrol

Het mPass-passagierscontrolesysteem bestaat uit zeer smalle rijen voor optimaal gebruik van de ruimte.

Waarom OnLogic

“Tijdens het project hebben we de constant goede communicatie met OnLogic erg gewaardeerd, zelfs bij lastige kwesties zoals de huidige uitdagingen in de toeleveringsketen. We werden altijd op tijd geïnformeerd en op de hoogte gehouden.”

- Timo Rauer, Portfolio Manager Pedestrian Gates

Dit was niet de eerste samenwerking tussen Magnetic Autocontrol en OnLogic. Het bedrijf had al goede ervaringen met kleinere projecten en daardoor namen ze OnLogic in overweging voor de Momentum-productlijn.

“Ik ben verantwoordelijk voor de selectie van de onderdelen en kan de uitstekende ondersteuning bij alle technische issues benadrukken. Het team van OnLogic reageert altijd goed op onze vereisten. Ze streven er altijd naar om de best mogelijke oplossing te zoeken voor ons als klant.”

- Olaf Wittich, Hardware Development, Electrical Design
  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.