MOGELIJK GEMAAKT MET ONLOGIC

Efficiëntere asset tracking met Quuppa

Stel je een complex productieproces voor, zoals het bouwen van een vliegtuig. Het is op zijn zachtst gezegd een grote uitdaging om de juiste onderdelen, de juiste tools en de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. De organisatie van al die bewegende delen begint in feite met kennis van de real-time locatie van elk afzonderlijk element.

Quuppa, gevestigd in Finland, begrijpt het belang van nauwkeurige en betrouwbare informatie over de locatie van activa. Ze hebben een RTLS-oplossing (Real-Time Locating System) ontwikkeld die tags en Bluetooth®-apparaten in real-time kan volgen, tot op de centimeter nauwkeurig. Hun oplossingen worden bijvoorbeeld gebruikt in de productiesector (waaronder de luchtvaartindustrie), de detailhandel en de gezondheidszorg.

Afbeelding van een vliegtuigfabriek

Nauwkeurige en betrouwbare informatie over de locatie van bedrijfsmiddelen is essentieel in een complexe productieomgeving zoals de luchtvaartindustrie.

Bijna elke branche kan profiteren van bruikbare real-time locatiegegevens. Stel je bijvoorbeeld voor dat je lokale supermarkt het aantal actieve winkelwagens in de winkel en de locatie ervan kan identificeren. Een winkel kan deze informatie gebruiken om te bepalen wanneer het tijd is om extra kassa's te openen om de doorvoer te maximaliseren en een goede klantervaring te garanderen. In de gezondheidszorg kan asset tracking een veilige oplossing bieden voor het identificeren van de locatie van apparatuur, mobiele apparaten en zelfs patiënten. Het zou onder meer kunnen worden gebruikt om veiligheidsproblemen aan te pakken met dwalende kinderen en dementiepatiënten.

Hoe het intelligente lokalisatiesysteem van Quuppa werkt

Quuppa Locators ontvangen signalen van Bluetooth®-tags, -apparaten en -sensoren. Vrijwel elk Bluetooth®-apparaat kan worden gevolgd. De Positioning Engine berekent de locaties met behulp van geavanceerde algoritmen voor nauwkeurige en betrouwbare positionering in real-time. Voor snel bewegende objecten kan het systeem zijn gegevens wel 50 keer per seconde bijwerken. Het gebruik van standaard JSON/RES - Push/Pull API maakt naadloze integratie met applicaties van eindgebruikers mogelijk.

Schema met de verschillende onderdelen van de Quuppa-positioneringsoplossing. Het laat zien hoe de positioneringsengine zich tussen de locators en de toepassingen van de eindgebruiker bevindt.

De OnLogic Helix 500 industriële computer is het aanbevolen hardwareplatform voor de Quuppa positioneringsengine.

Het platform van Quuppa's positioneringsengine - de OnLogic Helix 500

Quuppa selecteerde de OnLogic Helix 500 fanless industriële computer als het aanbevolen hardwareplatform voor hun positioneringsengine. Dankzij het compacte formaat en de krachtige verwerking biedt de HX500 flexibiliteit en betrouwbaarheid. Bovendien moest het systeem in een rek monteerbaar zijn voor een vereenvoudigde installatie.

“OnLogic is een uitstekende groeipartner. Naarmate onze implementaties in schaal toenemen, neemt de vraag naar krachtigere computers toe. Wij waarderen de voortdurende inzet van OnLogic om superieure industriële computers te ontwikkelen en te produceren die naadloos aansluiten op onze groeiende behoeften.”

- An Tran, Quuppa Product Manager
Foto van An Tran, Quuppa Product Manager

An Tran, Quuppa Product Manager

Schaalbare en naadloze Quuppa-tracking voor binnen en buiten

Naarmate bedrijven groeien en de veelzijdigheid en het potentieel van real-time lokalisatiesystemen ontdekken, breidt Quuppa haar mogelijkheden uit om oplossingen te bieden die aan hun behoeften voldoen. Hun RTLS-systeem kan bijvoorbeeld worden geschaald naar hybride omgevingen om één geïntegreerd systeem te creëren waarmee bedrijfsmiddelen naadloos kunnen worden gevolgd tussen faciliteiten en omgevingen, zowel binnen als buiten. De mogelijkheid om mobiele Bluetooth-apparaten te volgen, maakt ook tagless tracking mogelijk. Dit kan grote kostenbesparingen opleveren.

Quuppa onderzoekt ook nieuwe en creatieve toepassingen voor RTLS. De gebruiksscenario's voor de technologie gaan veel verder dan onze voorbeelden op het gebied van productie, detailhandel en gezondheidszorg. Locatiegegevens worden steeds meer erkend als een waardevol hulpmiddel voor een groot aantal verschillende sectoren, waaronder kunst en entertainment, om onbetaalbare kunstwerken te volgen, de capaciteit van de menigte te bewaken en zelfs unieke navigatiehulpmiddelen en immersieve ervaringen te bieden voor deelnemers aan evenementen. Bekijk hun blog om te zien hoe bedrijven deze technologie op innovatieve manieren gebruiken.

Heeft ook jouw innovatieve project behoefte aan een hardwareplatform? Ons team zorgt voor een computeroplossing van het juiste formaat. Neem contact met ons op!

  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.