Mogelijk gemaakt met OnLogic

Landbouwuitdagingen oplossen met robotische fruitoogstmachines van advanced.farm

Hoe voeden we een groeiende wereld

De huidige wereldbevolking wordt geschat op zo’n 7,3 miljard. Tegen het jaar 2050 verwacht de VN dat er meer dan 9,3 miljard mensen op aarde zullen zijn. Dit zijn heel veel monden om te voeden. Volgens schattingen opgesteld door de Food and Agriculture Organization (FAO), zullen we in 2050 60% meer voedsel moeten produceren om de wereldbevolking te voeden.

Terwijl de landbouwsector werkt aan het behalen van hogere productiedoelen, zijn tekorten aan arbeidskrachten op de boerderij een wereldwijde trend geworden. Hoe kan de landbouwindustrie inspelen op een grotere behoefte aan voedsel en tegelijkertijd de uitdagingen op de arbeidsmarkt overwinnen?

Innovatieve bedrijven zoals advanced.farm gebruiken technologie om deze uitdagingen aan te gaan en het aanzien van de landbouw te veranderen. Oprichters Kyle Cobb en Mark Grossman hadden als doel om de landbouw te transformeren door robots in te zetten.

De uitdaging - de aardbeienmarkt in Californië

Meer dan 90% van de aardbeien die in de VS worden geproduceerd komen uit Californië, aardbeien zijn een van de meest waardevolle gewassen in de staat. Aardbeien zijn echter ook een van de meest arbeidsintensieve gewassen om te produceren. Om te beginnen wordt het fruit elke 2-3 dagen geoogst en heeft het een groeiseizoen dat bijna het hele jaar duurt. Bij traditioneel oogsten zijn menselijke plukkers nodig om de rijpe aardbeien dicht bij de grond te vinden en te plukken, vaak gedurende lange tijd in lastige posities. Het is niet alleen moeilijk om de rijpe aardbijen te zien, maar ze kunnen ook gemakkelijk beurs en beschadigd raken tijdens de oogst.

Farm worker holding a case of ripe strawberries

Het oogsten van aardbeien is zeer arbeidsintensief, rijp voor een slimme landbouwoplossing.

De oplossing: een robot fruitoogstmachine

Advanced.farm begon hun missie door samen te werken met lokale boerderijen om een ​​robot fruitoogstmachine te maken. Deze slimme landbouwtechnologie heeft drie hoofdcomponenten. De aardbeiendata-collector scant boven en onder de aardbijenbladeren om informatie te verzamelen over de locatie van de aardbeien. Het mobiele platform in de kern van de oplossing is ontworpen om door de rijen planten te bewegen. Dit mobiele platform bevat de hoofdbedieningskast en ondersteunt de plukarm en de opslag van geoogste aardbeien en andere benodigdheden. Het laatste onderdeel is de machine vision camera die de benodigde gegevens aan de arm levert zodat deze de rijpe aardbeien kan plukken.

View of robotic fruit harvester moving down a strawberry row

Het mobiele platform van de geavanceerde advanced.farm fruitoogstrobot is ontworpen om door de rijen planten te bewegen zonder ze te beschadigen.

De OnLogic oplossing: een rugged computer voor smart agriculture

Advanced.farm kwam bij OnLogic voor een computersysteem dat in staat moest zijn om al hun smart agriculture oplossingen te overzien. Het systeem moest rugged genoeg zijn om goed te functioneren op de machine en daarnaast ook krachtig genoeg om alle taken van de fruitoogstmachine uit te voeren, waaronder:

 • Processen van LIDAR sensor data voor navigatie
 • Aansturing van voertuignavigatie via motorcontrollers
 • Beheer van robotsequencing en opstarten
 • Communiceren met de cloud via cellulaire uplink

A robotic arm poised to harvest a ripe strawberry

De robot fruitoogstmachine plukt alleen rijpe aardbeien zonder het fruit of de plant te beschadigen.

Drew Spiropoulos, productiemanager bij advanced.farm zegt het volgende: "OnLogic was niet alleen in staat om ons een robuust en stabiel platform te bieden dat aan al onze eisen kon voldoen, maar ze reageerden ook buitengewoon goed op onze vragen en waren inventief in het vinden van componenten in een markt vol componententekorten.”

Wat is de volgende stap voor advanced.farm?

Op dit moment heeft advanced.farm meerdere aardbeienoogstmachines in verschillende regio's van Californië. Hun machines plukten miljoenen aardbeien voor de verkoop. Ze zijn van plan de bouwstenen van hun oplossing te gebruiken om machines te ontwikkelen voor andere arbeidsintensieve gewassen, te beginnen met appels in augustus 2022.

Smart agriculture oplossingen zoals deze zullen steeds gebruikelijker worden om aan de stijgende voedselvraag te voldoen. De landbouwsector blijft innoveren om informatie en technologie te benutten om arbeid te optimaliseren en tegelijkertijd de kwaliteit en kwantiteit van voedsel te verbeteren. Bekijk voor een andere smart agriculture oplossing ons verhaal over Bear Flag Robotics die een autonome tractor hebben gemaakt voor efficiënte landbouwactiviteiten.

A series of 3 autonomous harvesters work a strawberry field

Aardbeienoogstrobots hebben miljoenen aardbeien geplukt voor verkoop in de detailhandel.

 • Ontworpen voor een lange levensduur

  Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je business, niet op de betrouwbaarheid van je apparatuur.

 • Op maat gebouwd

  Door onze modulaire aanpak kan hardware geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

 • Geleverd binnen enkele dagen

  Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië combieert Onlogic unieke supply chain voordelen en opslag op locatie met goed accountbeheer om zodoende korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is er om jou te helpen om je ideeën te realiseren met hardware, gemaakt om stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen te weerstaan die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, zonder concessies te doen op de prestaties.

0
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.