Mogelijk gemaakt door OnLogic

‘IKE Solutions creëert de toekomst van de visserij

Visserijbeheer pakt de groeiende vraag naar voedsel aan en beschermt tegelijk de natuurlijke hulpbronnen

20% van de wereldpopulatie is afhankelijk van vis als hun primaire bron van proteïne in hun voedselvoorziening. Vis is ook een cruciale bron van micronutriënten zoals vitamines, mineralen en omega-3 vetzuren die van belang zijn voor de menselijke gezondheid.

Visserij gaat over het kweken en vangen van vis. De visgebieden waar vis wordt gevangen worden bedreigd door overbevissing, klimaatverandering, vervuiling en concurrerende toepassingen voor zoetwater. Visserijbeheer is ontstaan uit de noodzaak om deze vraag- en aanbodverhouding in balans te houden. De grootste vraag is hoe de visserij de groeiende vraag naar voedsel bij kan houden zonder de natuurlijke hulpbronnen uit te putten.

Een visserij op zee

Een visserij kan verwijzen naar een plek in de oceaan waar vissen gevangen worden, of naar het proces van vis vangen.

‘IKE Solutions creëert de toekomst van de visserij door technologische innovaties

In 2014 begon Matthew Carnes als een viswaarnemer in de Golf van Alaska en de Beringzee. Het werk was moeilijk; het was eentonig en vereiste acute aandacht voor details. Matthew dacht dat zijn baan in de toekomst beter gedaan zou kunnen worden door een computer. Met die gedachte begon hij te werken aan een manier om de visserij te moderniseren.

‘IKE Solutions - een winnaar door technologische innovatie

In 2019 is ‘IKE Solutions opgericht nadat Matthew een technologische innovatie wedstrijd van de Purple Maiʻa Foundation won. ‘IKE Solutions maakt elektronische toezichtsprogramma's en systemen die ontworpen worden voor de visindustrie en visserijbeheerinstanties. Ze specialiseren in het samenwerken met belanghebbenden om unieke oplossingen te creëren voor verschillende visserij-gerelateerde toepassingen.

‘IKE Solutions 
 gebruikt cameras en sensoren, aangedreven door de Karbon 700

‘IKE Solutions gebruikt camera's en sensoren aangedreven door de Karbon 700.

De systemen van ‘IKE Solutions maken gebruik van camera’s en sensoren om data te verzamelen over vissersboten terwijl ze op zee zijn. Het persoonlijk controleren van visserijactiviteit is lastig en vooral duur. Deze technologie biedt een voordelige manier om bij te houden wat de vissersboten doen nadat ze de haven verlaten. Het biedt ook meer transparantie voor vissers die nu hun vangst kunnen verkopen als een duurzaam gecontroleerd product.

Het bedrijf is momenteel betrokken bij een breed scala aan projecten die data verzamelen om een specifiek probleem in de visserij op te lossen. Sommige systemen worden bijvoorbeeld ingezet om te tellen hoeveel vissen er worden gevangen door een bepaalde boot. Andere systemen worden gebruikt in onderzoeksprojecten om uit te zoeken hoe nieuwe vistechnieken de visserij kunnen optimaliseren of om mogelijke nadelige interacties met haaien en andere beschermde soorten te verminderen.

OnLogic drijft ‘IKE Solutions aan

‘IKE Solutions had een systeem nodig om de camera’s aan te sturen en om de data voor alle installaties te verzamelen. De computers moesten robuust genoeg zijn om de ruwe, zoute omgeving aan boord van een actief vissersschip te overleven. Daarnaast moeten ze ook nog verbinden met PoE camera’s, de inkomende videodata effectief verwerken en de data van verschillende streams tegelijk veiligstellen.

K700 gemonteerd op een vissersboot

De Karbon 700 gemonteerd op een actief vissersschip.

Matthew legt uit dat het de grootste uitdaging was om een compact en compleet systeem te vinden die niet teveel ruimte in de stuurhut in zou nemen of teveel stroom van de generator zou trekken.

“De mogelijkheid van de K700 om PoE te leveren zonder een extra PoE switch nodig te hebben heeft de ruimte- en stroomvereisten sterk verminderd. We waren erg blij toen onze eerste bestelling van de K700 al onze verwachtingen overtrof.

“ Vooral de K700-X2 is erg nuttig omdat deze met een GPU geleverd kan worden om machine learning taken op de data uit te voeren midden op zee. Deze automatisering van de data-analyse maakt efficiënter beheer van visserijen en vissersvloten mogelijk en vermindert de kosten van data-analyse aan wal.“

- Matthew Carnes, Oprichter van ‘IKE Solutions

Het OnLogic verschil

We vroegen Matthew hoe het was om met het OnLogic team samen te werken.

“Van begin af aan was de klantenservice uitstekend. Omdat de sector nog opgebouwd wordt hebben we een relatief laag volume en zijn onze bestellingen verspreid over meerdere maanden. Desondanks is OnLogic altijd behulpzaam geweest met het leveren van systemen die werken voor een specifieke toepassing en door hulp met technische problemen die we hebben bij het inzetten van een nieuw systeem. OnLogic levert altijd de systemen wanneer we ze nodig hebben en de kwaliteit van de systemen is extreem hoog. We zouden niet zover gekomen zijn zonder OnLogic.”

- Matthew Carnes, Oprichter van ‘IKE Solutions

Hoe ziet de toekomst eruit voor‘IKE Solutions?

Op termijn, als de technologie meer en meer geaccepteerd wordt, hoopt ‘IKE Solutions een van de grootste leveranciers van visserijtechnologie te worden rond de Stille Oceaan. Hun oplossingen helpen de visserij met beter beheer voor lagere kosten en met meer transparantie in de visserij-productieketen. Ze hopen ook om schommelingen in de vis-bevoorradingslogistiek af te vlakken en vissers de mogelijkheid te geven om data te verzamelen en analyseren over hun visgedrag in het verleden. Het eindresultaat is om over te gaan naar duurzamere vis- en waterlevenbronnen met succesvolle visserijen die meer vissen leveren, meer mensen voeden en meer welvaart met zich meebrengen.

Matthew Carnes, oprichter van ‘IKE Solutions

Matthew Carnes, Oprichter van ‘IKE Solutions

  • Ontworpen voor een lange levensduur

    Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

  • Gebouwd naar opdracht

    Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

  • Geleverd binnen enkele dagen

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.