Mogelijk gemaakt door OnLogic

Unieke videosouvenirs maken met GDO BV

Hoe OnLogic Viumi van GDO BV en Tapemyday aandrijft

Het in Nederland gevestigde GDO BV, werkt al meer dan honderd jaar aan industriële oplossingen. In 1899 begonnen zij als gereedschapsmaker. In de tussentijd zijn ze geëvolueerd tot een fabrikant van gespecialiseerde machines voor industriële automatisering en vision toepassingen. Hun klanten komen uit verschillende industrieën: automotive, medische technologie en kwaliteitscontrole. Onlangs hebben ze gewerkt aan een aantal oplossingen voor de recreatiesector.

Herinneringen bewaren op een unieke manier

GDO werkte onlangs samen met Tapemyday om hun nieuwste oplossing genaamd, Viumi te ontwikkelen. Dit mobiele systeem kan worden neergezet op toeristische plekken en kan daar korte video's van vakantiegangers maken. De video begint met een close-up van de gast en zoomt dan uit naar een panorama van de omgeving.

In deze video maakt het GDO BV team een selfie om de Viumi te demonstreren.

Met Viumi kunnen bezoekers van mooie plaatsen zichzelf en de omgeving prachtig vastleggen. Het resultaat is een uniek en gedenkwaardig souvenir. Buiten het verbeteren van de ervaring van vakantiegangers en de extra inkomensbron, verandert Viumi de vakantiegangers ook in sociale ambassadeurs. Wanneer ze een video delen met vrienden en familie, promoten ze de locatie voor potentiële toekomstige bezoekers.

De uitdaging

De hardware-eisen voor Viumi waren een uitdaging. Het gehele systeem moest compact, mobiel en gemakkelijk te installeren zijn.

Een computerbehuizing in de vorm van een huis, waar het Viumi systeem in zit. Je ziet een camera uit een van de ramen steken.

Viumi past geheel in deze compacte, schattige doos.

Voor Viumi was GDO op zoek naar een krachtig systeem om de video op te nemen en te verwerken. Het systeem moest echter ook compact genoeg zijn om in een kleine behuizing geïnstalleerd te worden. De hardware moest aan de volgende eisen voldoen:

 • - Compact formaat
 • - Krachtige Intel core i7 processor
 • - 64 GB aan geheugen
 • -
 • - PCI capture kaart
 • - Hoge temperatuur tolerantie
 • - Moet 24/7 aan kunnen blijven
 • - Windows 10 OS

De OnLogic Oplossing: De Helix 600 industriële computer

GDO vond het ideale systeem in de Helix 600 van OnLogic. Gerard van Ravenswaaij, IT en Services Professional bij GDO, zei het volgende: “Het Helix 600 systeem voldeed precies aan onze specificaties. Na een lange tijd zoeken, voelde het zelfs alsof de Helix 600 speciaal gemaakt was voor ons Viumi systeem. Het was fijn om te werken met het OnLogic team. Ze waren erg behulpzaam met het kiezen van de juiste configuratie en op tijd leveren van de systemen.”

De Helix 600 is het hart van de Viumi, aangesloten op een 4k camera. Buiten de video-opname verzorgt de Helix 600 ook het samenvoegen en de distributie van de video.

Een foto van het interieur van een kast met een industriële computer en andere elektronische apparatuur erin.

De Helix 600 is letterlijk de passende oplossing voor Viumi.

Het resultaat

Viumi helpt toeristenattracties met het aanbieden van een hele speciale souvenir voor vakantiegangers. Op dit moment staat Viumi geïnstalleerd op verschillende attracties in Europa. Viumi werkt samen met onder andere attractieparken, steden, cruiseschepen om de beste digitale ansichtkaart aan te bieden. GDO is erg blij met de toekomstige mogelijkheden die de compacte en krachtige Helix 600 biedt.

Over hun ervaring met OnLogic zegt Gerard: “OnLogic is een leverancier waar ik graag mee samenwerk. Vooral vanwege hun fantastische systemen, die ik nergens anders kon vinden, maar ook vanwege de mensen die er werken. Ze waren altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en/of te helpen met het vinden van de juiste oplossing en configuratie.”

Ben je op zoek naar het juiste hardwareplatform voor jouw creatieve oplossing? Ons solutions team staat klaar om je te helpen! Wil je zien hoe onze industriële computers nog meer worden gebruikt? Bekijk onze andere verhalen van klanten.

 • Ontworpen voor een lange levensduur

  Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

 • Gebouwd naar opdracht

  Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

 • Geleverd binnen enkele dagen

  Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.