MOGELIJK GEMAAKT MET ONLOGIC

Patiëntenzorg verbeteren door middel van AI met SafelyYou

Een foto van een seniorenwooncomplex met begeleid wonen en geheugenzorg.

Wist je dat vallen de belangrijkste oorzaak is van letsel bij 65-plussers? Cijfers van de Universiteit Utrecht tonen dan ongeveer 30 procent van de zelfstandig wonende ouderen boven de 65 jaar en de helft van de verpleeg- en verzorgingshuisbewoners, ten minste één keer per jaar valt. In 40 tot 60 procent van de gevallen leidt een valpartij tot een lichamelijk letsel

Mensen met dementie lopen nog meer risico om te vallen omdat ze vaak problemen hebben met mobiliteit, balans en spierzwakte. Na een val vinden ze het ook vaak lastig om te vertellen hoe het komt dat ze zijn gevallen en soms hebben ze zelfs moeite om te vertellen waar het pijn doet. Dit maakt het moeilijk om te weten welke zorg ze achteraf nodig hebben en welke veranderingen er eventueel aangebracht kunnen worden om meer valincidenten te voorkomen.

Het is dit soort informatie dat George Netscher heeft geïnspireerd om een AI-oplossing (kunstmatige intelligentie) te ontwikkelen om vallen te verminderen en de zorg voor dementerenden te verbeteren. De ziekte van Alzheimer zit in zijn familie, dus voor George is het een zeer persoonlijke missie.

Het bedrijf dat George heeft opgericht heet SafelyYou . Hun oplossing, SafelyYou Respond™, geeft een stem aan degenen die leven met de ziekte van Alzheimer en andere cognitieve stoornissen.

A photo of 4 people standing by a robotic arm amongst corrugated boxes

Vallen is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen

Begrijpen hoe een val heeft plaatsgevonden

Wanneer iemand valt, is het belangrijk om te begrijpen hoe hij of zij is gevallen. Alleen dan kun je letsel goed beoordelen en toekomstige incidenten beperken. Het Agency for Healthcare Research and Quality merkt op dat een val in het verleden de beste voorspelling is van toekomstige valincidenten. Het is bekend dat 30-40% van de bewoners in een verpleeginstelling die zijn gevallen, opnieuw vallen. Ze hebben een alomvattende aanpak ontwikkeld voor een reactie op een val in een verpleeginstelling. Bovenaan de lijst staat de zorg voor de bewoner, gevolgd door een onderzoek naar de omstandigheden.

Hoe SafelyYou Respond™ werkt

Om het moment van de val plus de momenten ervoor en erna vast te leggen, installeert SafelyYou AI-camera's in de slaapkamers van ouderen en bewoners in de geheugenzorg, wanneer deze hier toestemming voor hebben gegeven.

Een foto van een netwerkcamera in de hoek van een kamer boven een stoel en een rollator.

Een camera met AI-ondersteuning wordt discreet gemonteerd in de kamer van een inwoner die geheugenzorg krijgt, nadat deze hiervoor toestemming heeft gegeven

De camera's zijn aangesloten op een on-site edge processing systeem voor AI-inferentie. Voor continue valbewaking detecteert het algoritme in realtime de gebeurtenissen op de vloer. Bij een val wordt het zorgpersoneel ter plaatse onmiddellijk op de hoogte gesteld om ervoor te zorgen dat de bewoner snel de hulp krijgt die deze nodig heeft.

Bij detectie van een val wordt video opgeslagen, inclusief een korte periode voor en na de gebeurtenis. De video stelt zorgverleners in staat om het 'hoe' en 'waarom' van een val zonder getuigen te achterhalen en te beslissen of een bezoek aan de spoedeisende hulp is vereist. En de video verstrekt waardevolle gegevens over de oorzaak van de val. Zorgverleners kunnen dan actie ondernemen om toekomstige valincidenten te voorkomen.

Alleen beeldmateriaal rondom valincidenten wordt opgeslagen voor beoordeling. Al het andere materiaal wordt onmiddellijk uit het systeem verwijderd. SafelyYou houdt zich aan strikte privacynormen en voldoet aan HIPAA.

SafelyYou maakt gebruik van de AWS Cloud

Als onderdeel van hun oplossing maakt SafelyYou gebruik van de AWS-cloud. In AWS worden video's van valincidenten veilig opgeslagen en worden meldingen aan zorgverleners op locatie beheerd. Zorgverleners kunnen video's van valincidenten bekijken om de omstandigheden van de bewoners te verbeteren. Ongeacht het aantal apparaten in het veld, kun je met AWS SafelyYou de gegevens van klanten veilig op schaal beheren.

Hardwarevereisten

SafelyYou had een edge computer nodig die krachtige AI-inferentiemogelijkheden kon leveren. IT moest worden ondersteund door een betrouwbare toeleveringsketen om een betrouwbaar apparaat te leveren waarop jarenlang kon worden gerekend, zelfs onder onvoorspelbare omstandigheden. Ze kozen voor de OnLogic Helix 600, een fanless, solid-state platform met uitbreiding voor extra opslag, I/O of grafische kaarten.

“Onze edge computers moeten betrouwbaar, krachtig, flexibel, veilig en stil zijn en OnLogic voldoet aan al deze eisen. De bewoners en gezinnen die wij bedienen, rekenen erop dat wij er elke minuut van de dag voor hun dierbaren zijn - en OnLogic draagt daar voor een groot deel aan bij.”

- Ken Bedwell, Principal Engineer, SafelyYou Device Fleet Management

Dankzijde flexibiliteit van de HX600 voldoet deze computer aan de eisen van het SafelyYou-team. Het resultaat was een oplossing die kon worden aangepast aan hun verschillende installaties.

“De meeste bedrijven met wie we spraken, probeerden ons een kant-en-klare oplossing te verkopen die ze al hadden gebouwd. OnLogic was anders in die zin dat ze een consultatieve aanpak boden en onze specifieke vereisten probeerden begrijpen. We vroegen om een allesomvattende oplossing, en OnLogic leverde die.”

- Ken Bedwell, Principal Engineer, SafelyYou Device Fleet Management

Resultaten

SafelyYou Respond™ levert resultaten en helpt instanties de zorg te leveren die bewoners nodig hebben.

 • Meer dan 100.000 klinisch beoordeelde valincidenten
 • Meer dan 99% van de gebeurtenissen op de grond gedetecteerd
 • Een afname van 80% van valgerelateerde bezoeken aan de spoedeisende hulp
 • 40% minder valincidenten van bewoners. SafelyYou Respond™

Wil jij resultaten leveren voor jouw AI-oplossing? Laat OnLogic je helpen bij het maken van een uitgebreid systeem.

 • Ontworpen voor een lange levensduur

  Gebouwd met componenten met een lange levensduur en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan. Computers van Onlogic laten je focussen op je zaken, niet de betrouwbaarheid van je apparatuur.

 • Gebouwd naar opdracht

  Onze modulaire aanpak voor hardware kan geconfigureerd worden naar jouw exacte specificaties zonder de hoge kosten en lange wachttijden van op maat gemaakte producten.

 • Geleverd binnen enkele dagen

  Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië kan Onlogic gebruik maken van unieke supply chain toegang, opslag op locatie en goed accountbeheer om korte levertijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om jou te helpen om je Ideeën te door te voeren met hardware die gemaakt is om op te kunnen tegen stof, vuil, vibraties en extreme temperaturen die veel voorkomen in Industrie 4.0 omgevingen, en dat zonder prestaties op te offeren.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.