MOGELIJK GEMAAKT DOOR ONLOGIC

Revolutie van de gastronomiewereld door middel van geautomatiseerde cateringoplossingen

Catering 5.0 bouwen met DaVinci Kitchen

Science fiction heeft ons tientallen jaren laten dromen over voedsel dat bereid wordt door robots, maar het duurde langer dan verwacht voordat technologie die droom kon waarmaken. Er zal altijd plaats zijn voor getalenteerde chefs om hun kunsten aan de wetenschap van gastronomie toe te voegen. Echter is er een groeiende interesse in technologie die op een consistente manier voedsel van hoge kwaliteit op een veilige manier kan bereiden. In het tijdperk van COVID-19 is het concept van voedselbereiding zonder de invloed van menselijke handen erg aantrekkelijk geworden.

Davinci Kitchen (gevestigd in Leipzig, Duitsland) is in januari 2019 begonnen met het ontwikkelen en standaardiseren van een op maat gemaakte, geautomatiseerde cateringoplossing. Zij hebben één doel: een complete revolutie starten in de wereld van koken en gastronomie door het creëren van een volledige robotische keuken. Hiermee bieden zij een op maat gemaakte oplossing die ook volledig geautomatiseerd is voor bedrijven die streven naar perfectie in de kwaliteit van hun voedsel en services. Om dit te bereiken, had DaVinci Kitchen een efficiënte hardwareoplossing nodig die een pragmatisch ontwerp had dat zowel krachtig genoeg is om alle robots aan te drijven, en ook perfect zou passen in de beperkte robotbeschikbare ruimte onder in het keukenblok. Met de ruimte om hun concept in de toekomst uit te breiden, had het team van DaVinci Kitchen een computer nodig die met hun mee kon groeien.

"Doordat onze robotchef aangedreven wordt door OnLogic, hebben we meer flexibiliteit voor computeroplossingen in de toekomst. Daarnaast ontvingen wij ook een geweldige, persoonlijke ondersteuning"

- Ibrahim Elfaramawy, DaVinci Kitchen

De oplossing van OnLogic: De MK100B-54 industriële rackmount computer

Het ontwerp van de MK100B-54 high-performance mini server was de perfecte oplossing voor DaVinci Kitchen’s uitdaging. De rackmount paste precies onder DaVinci Kitchen’s geïntegreerde vaatwasser. Dit was de enige plaats om een computer kwijt te kunnen voor dit complexe automatiseringsproject. Gecombineerd met de kracht van Intel’s Coffee Lake Core i5 processor en maar liefst 16 GB aan DDR4 geheugen, werd deze oplossing de fundamentele aandrijfkracht voor de robotische arm. Ook voert de rackmount alle code uit die nodig is om de gerechten te creëren.

"Onze robot werkt tot nu toe geweldig. Met de hulp van OnLogic werken we momenteel aan het upgraden van onze snelheid, zodat de bewegingen van de robotische arm efficiënter worden. We zien zeker een toekomstige partner in OnLogic."

- Ibrahim Elfaramawy, DaVinci Kitchen
De DaVinci Kitchen robot

DaVinci Kitchen robots kunnen volledige maaltijden maken met de benodigde ingrediënten. Terwijl je wacht, wordt dit voor je bereid; zonder dat iemand de machine hoeft te besturen.

Wat houdt de toekomst in voor DaVinci Kitchen?

DaVinci Kitchen is momenteel gefocust op het maken van cateringoplossingen voor bedrijven die hun standaard in de kwaliteit van voedsel en services willen verhogen, of die een unieke eetervaring willen neerzetten voor hun gasten. Maar de toekomst heeft nog veel meer te bieden voor DaVinci Kitchen, met een visie van het bestuur van het bedrijf om DaVinci Kitchen restaurants te openen.

“De robotische arm helpt om problemen in de catering industrie op te lossen, zoals een stijging in loonkosten en een beperking in de beschikbaarheid van werknemers in deze industrie. Met het huidige landschap van social distancing, zorgt DaVinci Kitchen voor een perfecte oplossing die contact voorkomt tijdens het kookproces. Voedsel kan via een smartphone besteld worden en er is alleen personeel nodig om de ingrediëntcompartementen bij te vullen buiten de openingstijden. ”

- Ibrahim Elfaramawy, DaVinci Kitchen
  • Gebouwd om te overleven

    Gebouwd met componenten met een lange levenscyclus en ontworpen om omgevingsschade te weerstaan, laten OnLogic computers je focussen op jouw bedrijf, niet op de betrouwbaarheid van de apparatuur.

  • Gebouwd op bestelling

    Onze modulaire benadering bij het ontwerpen van hardware zorgt ervoor dat systemen kunnen worden geconfigureerd volgens jouw exacte specificaties zonder de kosten of lange doorlooptijden van op maat ontwikkeling.

  • In enkele dagen geleverd

    Met locaties in de VS, EU, Taiwan en Maleisië, maakt OnLogic gebruik van unieke toegang tot de supply chain, on-site warehousing en zorgvuldig accountbeheer om korte doorlooptijden te garanderen.

Klaar om het mogelijk te maken met OnLogic?

OnLogic is hier om je ideeën verder te laten groeien met hardware die is gebouwd om stof, vuil, trillingen en extreme temperaturen te weerstaan die veel voorkomen bij Industry 4.0-omgevingen, zonder in te leveren op prestaties.

Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.