Wat is een embedded computer?

Gerelateerde termen: embedded PC, embedded systeem, embedded hardware, embedded gateway, Internet of Thing (IoT), Windows Embedded
 

Wat is embedded?

Een embedded computer is een PC die in een groter apparaat is geïntegreerd, vaak om een specifieke taak uit te voeren. Veel embedded computers zijn machines die één doel hebben: ze zijn gebouwd om gegevens te verzamelen, als monitor voor één sensor of controleren één aspect van een complexe machine. Embedded computers zijn vaak small form factor apparaten die gemakkelijk te installeren zijn. Afhankelijk van het systeem, de prestatie en hoe rugged ze zijn, kan een embedded PC variëren van een systeem met enkel een moederbord tot een grotere computer met een volledigere functionaliteit.

 

Embedded computers en the Internet of Things

Embedded computers spelen een belangrijke rol in het snel ontwikkelende Internet of Things (IoT). Naarmate meer en meer aangesloten apparaten online komen, worden systemen en machines die niet op eigen kracht met het internet kunnen verbinden uitgerust met computers die verzamelde informatie naar de cloud sturen. Industriële IoT gateways worden gebruikt door fabrikanten, energiebeheer professionals en integrators in een heel aantal verschillende branches. Hiermee kunnen zij oude infrastructuur verbinden met het internet en management van en toegang tot gegevens op afstand mogelijk te maken.

 

Veelvoorkomende functies van een embedded computer

Hoewel veel small form factor systemen gebruikt kunnen worden als embedded pc’s, bevatten computers die speciaal gebouwd zijn als onderdeel van een groter systeem vaak functies die ze meer geschikt maken voor de taak die ze moeten vervullen. Veel embedded computers worden passief gekoeld, aangezien extra bewegende delen binnen een groter systeem voor complicaties kunnen zorgen en het onderhoud lastiger kunnen maken. Embedded hardware moet vaak strikte stroombeperkingen naleven, waardoor energiezuinige systemen ideaal zijn voor embedded gebruik. Tenslotte hebben veel embedded pc-integrators speciale I/O nodig om gemakkelijke connectiviteit met andere delen van het systeem te kunnen verzorgen. Embedded pc’s zijn vaak voorzien van extra COM-poorten, digitale I/O (DIO) en zelfs parallelle aansluitingen, afhankelijk van de behoeften van de modules en randapparatuur waar ze verbinding mee maken.

 

Wat is Windows Embedded?

Windows Embedded is een Microsoft-besturingssysteem (OS) speciaal ontworpen voor embedded toepassingen. Een Windows Embedded installatie bevat vaak alleen de aspecten van het OS die de gebruiker nodig heeft. Dit bespaart opslagruimte en vereenvoudigt het installatieproces. Toen Microsoft Windows 10 op de markt bracht, hebben ze tegelijkertijd hun Embedded OS producten een andere naam gegeven: Windows IoT. Je kunt hier meer over Windows Embedded en Windows IoT lezen.

OnLogic Embedded Computer
 

Gerelateerde producten

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.