Wat is small form factor?

Gerelateerde termen: SFF, Mini PC, Little PC, kleine omvang
 

Wat is de definitie van small form factor?

Er bestaat geen algemeen geaccepteerde definitie van een small form factor (SFF) computer. Over het geheel genomen krijgen binnen de computer industrie alle computers die kleiner zijn dan een standaard desktop het label van "small form factor". Ook systemen die rond een moederbord zijn gebouwd dat kleiner is dan een standaard ATX krijgen dit label. OnLogic's focus ligt bij compacte systemen. Vooral onze rackmount systemen zijn extreem klein van omvang. We zijn gespecialiseerd in Mini-ITX systemen, die rondom moederborden van 17x17cm (Mini-ITX) zijn gebouwd. Daarnaast hebben we nauw met Intel samengewerkt om behuizingen en systemen te kunnen bouwen die zijn gebaseerd op hun compacte NUC-formaat, dat 10x10cm meet. Beide formaten worden gezien als "compact".

 

Ruimte voor uitbreiding in compacte behuizingen

Eén van de beperkingen van SFF computers is het gebrek aan ruimte voor uitbreiding. Veel van onze industriële behuizingen zijn slechts een klein beetje groter dan de moederborden die erin zitten, maar in sommige toepassingen is de mogelijkheid tot uitbreiding een belangrijk aandachtspunt. Met het oog op uitbreiding en flexibele configuratie bieden we ook systemen met extra ruimte voor uitbreidingskaarten. Hier kan dan bijvoorbeeld extra I/O, draadloze connectiviteit of extra storage bays geplaatst worden. Het is essentieel om de optimale combinatie van formaat en capaciteiten te vinden. Hierom vinden wij het zo belangrijk om een heel duidelijk beeld te hebben van de gebruiksomstandigheden van elk systeem dat wij verkopen.

 

Is een compact systeem ook zuiniger?

Onze SFF-computers hebben een laag TDP (thermal design point), waardoor we geheel fanless systemen kunnen creëren die veel kleiner zijn, minder warmte afgeven én minder energie verbruiken dan traditionele PC’s. Veel van de Intel CPU’s die we gebruiken hebben heel weinig energie nodig om op volle capaciteit te draaien. Onze systemen zijn dus verantwoord en energiezuinig. Dit maakt, ook dankzij de kleine omvang, het ontzettend gemakkelijk om onze systemen te integreren in bestaande opstellingen.

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Phone Icon
 

Telefoon

Telefoon: 03 808 2440
 
Chat met ons
 
Update jouw browser
Je gebruikt een webbrowser die niet door OnLogic wordt ondersteund.

Microsoft Internet Explorer versie 11 en ouder worden niet ondersteund. Je zult problemen ervaren bij het gebruik van onze site en het bestelproces zal niet functioneren. Voor een betere ervaring ga je naar een van de volgende sites en installeer je de nieuwste versie van de browser met jouw voorkeur.