Home>Berichten>Industriële IoT>Hoe kies je de beste industriële HMI (Human Machine Interface)-oplossing

Hoe kies je de beste industriële HMI (Human Machine Interface)-oplossing

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: juli 8th, 2020·3 min read·

Het kiezen van de beste HMI-oplossing hoeft niet moeilijk te zijn. Het begint allemaal met jouw vereisten. Hoe gaat het gebruikt worden? Wie gaat het gebruiken? Welke inputs en outputs zijn nodig? Waar wordt het geïnstalleerd? 

Laten we bij het begin beginnen.

Wat is HMI?

Human Machine Interface (HMI) is een gebruikersinterface die veel voorkomt bij industriële productie en automatiseringsomgevingen. HMI biedt operators de controle om machines te gebruiken met visuele weergaves van de componenten en stelt de operators ook in staat om de efficiëntie te optimaliseren door inzicht te geven in de mechanische prestaties en vooruitgang.

Hoe wordt HMI gebruikt bij Industry 4.0?

HMI-oplossingen worden meestal ingezet om complexe fabricage- en industriële systemen te besturen door relatief weinig operators. Vaak gebruiken de operators SCADA-beheersoftware (Supervisory Control and Data Acquisition) zoals Ignition, en allerlei productiefaciliteiten hebben deze systemen in gebruik genomen vanwege hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

HMI’s worden gebruikt om:

  • Productietijd en trends bij te houden
  • Functies in te schakelen die uitgevoerd moeten worden en hier feedback op te geven
  • Systeem inputs en outputs te observeren
  • Systeemstatus en prestaties te monitoren

Aangezien HMI’s doorgaans een visuele weergave bieden van het systeem of de systemen die worden bestuurd, is het begrijpen van de data veel eenvoudiger en hebben operators intuïtief inzicht in de status van apparatuur en de productie.

De Beste HMI is gebouwd op duurzaamheid en een lange levenscyclus

In het verleden werden desktopcomputers veel gebruikt voor HMI-systemen, omdat ze een vertrouwde interface en bediening via muis en toetsenbord bieden. Desktopcomputers voor consumenten missen echter de duurzaamheid en levensduur die vereist zijn in industriële omgevingen waar stof, vuil en grote temperatuurschommelingen veelvoorkomende omgevingsfactoren zijn. De beste HMI is bestand tegen extreme omstandigheden en biedt een lange levenscyclus. Voor jouw HMI panel pc kun je een industriële alles-in-één panel pc selecteren of je kunt er zelf een bouwen door een industriële of rugged computer te combineren met een afzonderlijk touchscreen. Als de ruimte beperkt is, is een alles-in-één panel-pc vaak de beste keuze, maar als je de flexibiliteit wilt om componenten te kunnen wisselen, kies je voor een modulaire, zelfbouw-aanpak.

Touchscreen opties – afhankelijk van de gebruiker

Met de toename van industriële HMI’s ontstaat er behoefte aan steeds geavanceerdere touchscreen-systemen en software. Er zijn twee primaire touchscreentechnologieën voor HMI-toepassingen en OnLogic biedt opties voor beide typen.

Capacitieve touchscreens gebruiken het elektrische veld van het menselijk lichaam om input te verwerken, vergelijkbaar met veel hedendaagse smartphones. Capacitieve touchscreens worden vaak gebruikt voor installaties die zeer nauwkeurige aanraakdetectie of multi-touch mogelijkheden vereisen, zoals pinch-to-zoom, waardoor ze vaak worden gebruikt bij kiosken en interactieve digital signage.

Resistieve touchscreens vereisen fysieke druk om aanraakgegevens te verzenden. Doordat resistieve touchscreens gebruikt kunnen worden met handschoenen zijn ze een uitstekende keuze voor fabrieksautomatisering en gezondheidszorgtoepassingen en een goede keuze wanneer een meer tastbare interface de voorkeur heeft.

Vergeet de details niet!

Waar wordt de HMI gemonteerd? Wat zijn jouw input- en outputvereisten? Wat is jouw stroomvoorziening?

OnLogic’s line-up met HMI-oplossingen is ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en flexibiliteit, inclusief een verscheidenheid aan montageopties en I/O-opties voor oudere hardware om connectiviteit met een breed scala aan apparaten mogelijk te maken. We bieden oplossingen die bestand zijn tegen schokken, trillingen, vocht, extreme temperaturen, deeltjes in de lucht en oplossingen die zelfs een fluctuerend ingangsvermogen aankunnen. Zodra je jouw vereisten weet, zijn wij er om jou verder te helpen bij het kiezen van de beste HMI-oplossing. Neem vandaag nog contact op met onze technische verkoopmedewerkers!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen