Home>Berichten>Industriële IoT>Computer Vision voor beter onderhoud van bermen

Computer Vision voor beter onderhoud van bermen

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: maart 30th, 2021·2,7 min read·

Het gebruik van computer vision om processen te verbeteren gebeurt in bijna elke bedrijfssector. Inmiddels gebeurt bermbeheer ook op die manier. Het Nederlandse bedrijf Datacadabra specialiseert zich in AI en computer vision oplossingen. Ze hebben recent een oplossing geïntroduceerd genaamd de MowHawk. Door middel van smart camera’s op de maaibalk van maaimachines krijgt men inzicht in het maaien bij bermonderhoud. Deze innovatie maakt bermbeheer duurzamer en milieuvriendelijker door natuurlijke habitats te preserveren, afval te detecteren en de aanwezigheid van invasieve plantensoorten te identificeren

Wat is Computer Vision?

Computer vision is artificial intelligence (AI) die computers gebruikt om de fysieke wereld te interpreteren en te begrijpen. Door gebruik van digitale beelden van camera’s kunnen machines met computer vision, zoals de MowHawk, accuraat objecten identificeren en classificeren. Daarna kunnen ze reageren op wat ze hebben gedetecteerd. 

MowHawk’s computer vision wordt aangedreven door de rugged Karbon 700-SE van OnLogic. Deze verzamelt alle tracking en beelddata om een beeld voor de bestuurder te genereren. Op deze manier wordt de voortgang bijgehouden en video input in real time verwerkt. De computer zorgt ook dat alle relevante data naar de camera-oriëntatiemodule wordt gestuurd. Daarna wordt alle opgehaalde informatie naar de cloud gestuurd door middel van 4G. Het robuuste ontwerp van de Karbon is bestand tegen alle stoten en vibraties. Zoals ze bijvoorbeeld kunnen ontstaan bij het gebruik van grote tractoren.  

Karbon 700 Rugged Edge Computer

De Karbon 700 Rugged Edge Computer

Potentiële toepassing voor Computer Vision – Bestrijding van invasieve planten

MowHawk’s computer vision kan gebruikt worden om invasieve planten te identificeren, de eerste stap van het bestrijden. Na detectie kunnen ze apart verwerkt worden en de verzamelde data kan gebruikt worden om effectieve bestrijdingsmethodes toe te passen.

Invasieve planten zijn planten die geïntroduceerd worden in een omgeving waar ze niet zelf in zijn geëvolueerd. Daarom hebben ze vaak geen natuurlijke vijanden die hun voortplanting en verspreiding tegengaan. De bermen langs wegen zijn vaak een ideale habitat voor invasieve planten omdat het een perfecte plek is voor het verspreiden van zaadjes en er een overvloed aan zonlicht is. Eenmaal gevestigd kunnen invasieve planten een negatief effect hebben op de veiligheid en het onderhoud van wegen én kunnen ze de hele natuurlijke omgeving verstoren. 

Japanische Staudenknöterich

De Japanse duizendknoop is een voorbeeld van een invasieve soort.

Japanse duizendknoop is een invasieve plantensoort die zich makkelijk kan aanpassen aan de meeste omgevingen. Zodra het een plek vindt en verspreidt kan het inheemse grassen en andere planten wegdrijven die beter zijn voor de natuurlijke omgeving. Onderzoekers stellen dat een van de beste bestrijdingsmethodes is om ze helemaal niet te maaien of om het maaiproces te timen met de bloei/zaad cyclus. De computer vision van de MowHawk kan de locatie van de invasieve soorten identificeren en helpen in het proces om de verspreiding te minimaliseren.

Duurzame innovatie voor een beter milieu

Wil je meer weten over hoe de Karbon gebruikt is om de MoHawk aan te drijven? Bekijk Datacadabra’s klantcase. Als je op zoek bent naar iets om jouw innovatieve idee te verwerkelijken kunnen wij helpen! Neem contact op met ons verkoopteam voor hulp met het kiezen van de beste configuratie voor jouw oplossing.  

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen