Home>Berichten>Industriële IoT>Computers voor de voedingsindustrie beheersen de chaos

Computers voor de voedingsindustrie beheersen de chaos

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: oktober 18th, 2021·7,3 min read·

De laatste keer dat je de supermarkt in ging, heb je waarschijnlijk niet stilgestaan bij het aantal computers dat nodig is om de levensmiddelen die in je winkelwagentje liggen te bereiden en verpakken. Je hebt waarschijnlijk ook niet gedacht aan de productie omgeving van de fabrieken die het voedsel verwerken? Ga maar eens na hoe je keuken er soms uit kan zien na het koken. Vermenigvuldig dat met een paar honderdduizend porties en je krijgt een beeld van de uitdagingen waar voedselproducenten mee te maken hebben. Deze uitdagingen zijn ook van toepassing wanneer je op zoek gaat naar de beste computers voor de voedingsindustrie

Normen voor voedselproductie

Door het grote aantal voorschriften en hygiënemaatregelen in de voedingsmiddelenindustrie moeten fabrikanten op een aantal zaken letten. Ze moeten er met name voor zorgen dat elk onderdeel van hun productielijn wordt geoptimaliseerd op snelheid, prestaties en hygiene. In Europa gelden de richtlijnen van Good Manufacturing Practice (GMP). Deze richtlijnen worden niet alleen gebruikt bij het maken van geneesmiddelen en actieve ingrediënten, maar ook in cosmetica, levensmiddelen en diervoeding en zijn bekend als EU GMP-richtlijnen. Bijlage 11 gaat specifiek in op computerondersteunde systemen. Het is daarom essentieel voor fabrikanten om alle beslissingen over hun computers voor de voedingsindustrie zorgvuldig te overwegen. Ze moeten zich bewust zijn van de specifieke hardware-uitdagingen in de voedingsindustrie, welke 24/7 moet blijven draaien. Hierbij moet rekening worden gehouden met de noodzaak om oudere apparaten te integreren en de bijzondere omgeving van computers voor de voedingsindustrie. 

De 24/7 uitdaging

In elke productieomgeving geldt: des te meer goederen je kunt produceren, des te meer inkomsten je kunt genereren. Veel voedselproducenten werken volgens uitgebreide of zelfs ononderbroken schema’s. Een overgrote meerderheid van de consumenten pc’s en veel commerciële computersystemen zijn niet ontworpen om 24/7 te werken. De fabricage industrie is een drijfveer geweest voor de creatie van computerhardware met industriële kwaliteit die bestand is tegen de dagelijkse (en nachtelijke) sleur van het maken van producten in een non-stop omgeving.

Dankzij de industriële computerinnovaties op het gebied van warmteafvoer en vooruitgang in thin-client computers, kunnen productiefaciliteiten nu hun productielijnen draaiende houden met minimale zorgen over downtime. Dit betekent dat de HMI-panelen, machine vision-systemen en andere industriële besturingen van hun productielijn kunnen worden gebruikt om te werken met minimale downtime. Hierdoor kunnen technici vaker werken aan systeemoptimalisatie in plaats van reparaties.

Integratie van verouderde apparatuur

Innovaties rondom draadloze communicatie in combinatie met de noodzaak aanpassingen door te voeren voor het opkomende Internet of Things (IoT) zorgt ervoor dat sommige fabrikanten moeite hebben om bij te blijven met de veranderende interconnectiviteitseisen. Het volledig vervangen van oude apparatuur is simpelweg niet haalbaar voor veel voedselfabrikanten met een productie omgeving van tientallen jaren oud. De mogelijkheid voor nieuwere systemen, sensoren en software om te integreren met bestaande hardware is een veelvoorkomende behoefte van IT- en OT-afdelingen. Het is belangrijk om te kiezen voor een moderne industriële computer die zowel legacy I/O, zoals COM-poorten, als modernere aansluitmogelijkheden zoals USB-C biedt. 

Gespecialiseerde apparaten zoals custom IoT gateways kunnen worden geïnstalleerd om als interface te dienen tussen nieuwe en bestaande systemen. Ze bieden de extra functies en I/O die nodig zijn om gebruik te maken van cloudverbindingen. Daarnaast ondersteunen ze  andere technologieën die zijn ontworpen om de operationele efficiëntie te verhogen. Vaak zijn dit geen plug and play oplossingen.. Het is daarom belangrijk om met een ervaren hardwareleverancier samen te werken bij het kiezen van nieuwe productiecomputers.

Omgevingsafwegingen voor een computer voor de voedingsindustrie

De hoeveelheid geproduceerde voedsel- en drankproducten staan tegenover een overvloed aan omgevingsfactoren die het gebruik van computerhardware uitdagend kunnen maken. De omgevingsuitdagingen zijn onder andere:

  • Hitte van ovens, friteuses of waterkokers.
  • Kou van koelapparatuur.
  • Vocht uit verdampingsprocessen, drankproductie en reiniging.
  • Trillingen van productielijnen of mengapparatuur.
  • Deeltjes in de lucht zoals zout, smaakmakers of andere specerijen.

De uitdaging van extreme temperaturen en temperatuurschommelingen

Temperaturen verschillen om een ​​aantal redenen tijdens de voedselproductie. Er zijn meestal omgevingen met extreme temperaturen. Of het nu gaat om industriële ovens, heteluchtdrogers, productiekoelkasten of flash-vriezers, zowel hoge als lage temperaturen kunnen het moeilijk maken voor  computers. Ook voor de meest robuuste hardware. De temperatuurschommelingen maken het bijna onmogelijk voor systemen voor consumenten om te functioneren.

We hebben samengewerkt met een chipsfabrikant wiens kwaliteitscontrolesysteem vroeg om de installatie van een industriële automatiseringscomputer bij de uitgang van een transportoven. Het werd niet alleen blootgesteld aan oliedeeltjes in de lucht, maar het moet ook werken bij constante temperaturen boven 54 °C.

Oplossing: temperatuurbestendige componenten

De realiteit is dat de meeste standaard computerhardware is ontworpen om te werken in een kantooromgeving met temperatuurregeling. Industriële computercomponenten zijn daarentegen specifiek ontworpen om extreme temperaturen van -40 °C tot 70 °C te weerstaan. 

De uitdaging van vocht in de lucht

In een voedselfabriek is de kans op een hoge luchtvochtigheid en condensatie groot. Om aan OSHA te voldoen, wordt elk oppervlak in veel voedselfabrieken onder druk gewassen om een bacterievrije omgeving en verwerking te garanderen.

Oplossing: waterdichte en IP65-geclassificeerde computers

Zorg ervoor dat je een computer voor de voedingsindustrie kiest die is ontworpen om vocht te weerstaan. De Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) heeft een (IP) rating ontwikkeld die de mate van bescherming tegen (vloei)stoffen aangeeft. Moet je aan het einde van de dag een computer afspoelen? Zorg er dan voor dat je een fanless computer met ten minste een IP65-classificatie kiest. Die classificatie betekent dat de hardware “stofdicht” is en beschermt tegen krachtige waterstralen.

De uitdaging van overmatige trillingen

Een voedingsmiddelenbedrijf is van nature een omgeving die gevoelig is voor trillingen. Van het mengen van voedsel tot de constante bewegingen van transportbanden en vorkheftrucks, trillingen zijn altijd aanwezig. Dit kan een serieus probleem zijn voor een computer die daar niet voor gemaakt is. 

Oplossing: fanless en volledig solid-state systemen

Je kunt veel doen om computerschade door trillingen te beperken, maar de eerste stap is om een ​​computer te kiezen die bestand is tegen trillingen. Een fanless systeem dat ook nog eens volledig solid state is zonder bewegende onderdelen is een goede keuze. Kies voor plekken met extreme vibraties, bijvoorbeeld op een voertuig als een vorkheftruck, een systeem wat getest is volgens MIL-STD-810. De MIL-STD-810 is een militaire standaard uit de Verenigde Staten die de nadruk legt op het afstemmen van het omgevingsontwerp en de testlimieten van een apparaat op de omstandigheden waaraan het tijdens zijn levensduur zal worden blootgesteld. In de norm worden testmethoden vastgesteld die de effecten van de omgeving op de apparatuur nabootsen. Hoewel de norm specifiek voor militaire toepassingen is opgesteld, wordt hij vaak ook voor commerciële producten gebruikt.  

De uitdaging van deeltjes in de lucht

Het is geen geheim dat stof een hoop verschillende problemen kan veroorzaken voor computersystemen. We praten elke dag met klanten die ons eraan herinneren dat stof in vele vormen kan voorkomen. Een groot deel van wat chips zo populair maakt, is bijvoorbeeld de eindeloze hoeveelheid smaken. In de meeste gevallen worden deze smaakmakers na het kookproces toegevoegd in de vorm van poedervormige smaakmakers die in de lucht terecht kunnen komen en gemakkelijk computersystemen kunnen binnendringen. Uiteindelijk kan het zich ophopen op interne componenten en systeemfouten en downtime veroorzaken door kortsluiting en oververhitting. 

Oplossing: ventless behuizingen

Het elimineren van openingen in de behuizing zorgt ervoor dat luchtdeeltjes niet binnen kunnen dringen en opstapelen op de interne componenten. Ventless en fanless computers zijn speciaal ontworpen om te worden gekoeld zonder interne luchtstroom. 

Samenvatting: Kies een computer die geschikt is voor de uitdagingen van de voedingsindustrie

Voor voedselproducenten zijn uitdagende omgevingen een constante zorg. In de meeste gevallen is standaard computerapparatuur niet bedoeld voor gebruik in voedselverwerkende faciliteiten. Elke productiefaciliteit is uniek en de normen en eisen kunnen verschillen afhankelijk van het specifieke product. Het is van belang om zorgvuldige afwegingen te maken bij het kiezen van industriële computerhardware. De grootste verandering die een fabrikant kan aanbrengen om downtime te verminderen, is het elimineren van zwakke plekken. De twee meest voorkomende zwakke plekken voor computerhardware zijn traditionele harde schijven en ventilatoren. 

Fanless en ventless behuizingen elimineren kwetsbaarheden van componenten op de productievloer. Ook zijn ze veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Wanneer je fanless en ventless computers combineert met solid-state opslag, kunnen voedselproducenten een betrouwbare computeroplossing creëren zonder bewegende onderdelen. Hiermee elimineer je de kwetsbaarheid voor specerijen, kruiden of andere kleine deeltjes.    Newly Weds Foods Case Study Summary

Bekijk ons ​​klantverhaal met Newly Weds Foods. We hebben met hen samengewerkt om een ​​oplossing te vinden om de uitdagingen in hun productiefaciliteiten aan te gaan, waaronder extreme temperaturen en 24/7 werking. 

Ben je op zoek naar een computer om jouw voedselproductie te beheren? Neem contact op met een van onze deskundige experts om je te helpen bij het kiezen van de beste computer voor jouw project.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen