Home>Berichten>Industriële IoT, Techniek uitgelegd>Wat is SCADA en hoe wordt het gebruikt?

Wat is SCADA en hoe wordt het gebruikt?

By ·Categorieën: Industriële IoT, Techniek uitgelegd·Published On: april 15th, 2022·7,3 min read·

Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) is een combinatie van hardware en software voor gebruik bij industriële automatisering. Een SCADA-systeem stelt gebruikers in staat om:

Bij SCADA is een van de meest voorkomende vragen: ‘Wat is SCADA en hoe werkt het?’ Met SCADA-systemen kunnen bedrijven betere beslissingen nemen, de efficiëntie verbeteren en downtime minimaliseren. SCADA gebruikt men in verschillende industrieën en zie je vooral in de sectoren productie, automatisering, olie & gas en waterzuivering.

SCADA-systemen werken door lokale sensoren, apparaten en PLC’s – die datasets verzamelen, ook wel tags genoemd – te verbinden met een on-site server of een remote/virtuele machine. Data kan tevens worden opgeslagen in een historische database, voor latere analyse. Om processen te beheren op afstand, communiceren gebruikers met het SCADA-systeem. Dit gebeurt via workstations van operators, HMI’s of rechtstreeks op de SCADA-server.

SCADA vergroot het inzicht voor het maken van geïnformeerde beslissingen

Een SCADA-systeem geeft gebruikers beter overzicht om weloverwogen beslissingen te nemen. Een supervisor wil bijvoorbeeld alle productielijnen kunnen bekijken, de uptime verbeteren en de downtime verminderen op basis van de huidige prestaties van de afdeling. Om dit te bereiken, heeft de supervisor tags nodig van elk station in het productieproces. Met een SCADA-systeem krijgt de supervisor van de lijn bijvoorbeeld een waarschuwing. Bijvoorbeeld als de druk van een mondstuk bij een vulsysteem 20% is gedaald, waardoor de cyclustijd met 5 seconden wordt verlengd. De supervisor van deze lijn kan dan snel een technicus sturen. Het beschadigde mondstuk wordt vervangen en de lijn krijgt weer de normale capaciteit. Met behulp van een SCADA-systeem kan de supervisor het probleem diagnosticeren en oplossen. Bij voorkeur voordat het tot knelpunten in het proces bij latere stations leidt of de hele lijn platlegt vanwege een defect aan een cruciaal onderdeel.

Vragen bij het overwegen van SCADA

Wat wil ik graag bereiken?

  • Een SCADA-systeem kan helpen bij een breed scala aan behoeften, dus het is belangrijk om vanaf het begin jouw projectdoelen en KPI’s te definiëren. Wil je naast controle en supervisie over de fabriek bijvoorbeeld ook de onderhoudskosten verlagen, downtime verminderen of fabrieksrapportages verbeteren?

Over welke machines moet ik toezicht houden om mijn doelen te bereiken?

  • Installeer ik nieuwe machines of gebruik ik bestaande machines? Kan ik rechtstreeks met de machine communiceren via een industrieel protocol zoals Modbus TCP/IP of moet ik PLC’s integreren om te communiceren met de machines en sensoren?

Wat voor type industriële pc’s moet ik hiervoor implementeren?

  • Heb ik een computer nodig die meer dan 3 monitoren in de controlekamer kan aansturen voor algemeen fabriekstoezicht? Heb ik een alles-in-een panel-pc nodig voor een HMI zodat de operators van mijn productielijn direct kunnen communiceren met machines op hun lijn? Heb ik een rugged edge computer met 4G LTE modem nodig om gegevens vanaf mijn locatie via MQTT terug te sturen?

Wie zijn de stakeholders bij dit project?

  • Engineering, information technology, operations en andere relevante afdelingen moeten bij het proces betrokken worden om een soepele integratie te garanderen.

Heb ik de juiste mensen in mijn team om een SCADA-integratie te ondersteunen?

  • Als dit de eerste keer is dat je een SCADA-integratie uitvoert, heeft jouw bedrijf mogelijk niet de benodigde kennis om dit te ondersteunen. Veel eindgebruikers van SCADA-systemen werken rechtstreeks met een ervaren partner voor de integratie. Hierdoor zijn ze verzekerd van een op maat gemaakte oplossing voor hun project.

Maak gebruik van Ignition voor SCADA

OnLogic werkt samen met Inductive Automation om hardware en software samen te brengen in één pakket. Ignition, de SCADA-oplossing van Inductive Automation, is een platform dat alle apparaten op de fabrieksvloer met elkaar verbindt. Het is hardwareonafhankelijk, dus je kunt veel verschillende PLC’s, databases en pc’s gebruiken. Ignition heeft ook krachtige ingebouwde visualisatie- en rapportagetools, zodat besluitvormers op het juiste moment de beste beslissing kunnen nemen. Inductive Automation heeft ook een integrator programma, dat de mogelijkheid biedt om samen te werken met gecertificeerde integratiespecialisten in jouw regio om een complete oplossing te creëren die bij jou past. Zo hoef je geen eigen specialist in te huren.

Een terugkerend risico bij Industrial Internet of Things (IIOT) toepassingen is dat systemen een internetverbinding moeten hebben om goed te kunnen functioneren. Inductive Automation heeft dit opgelost met hun Ignition Edge software. Dit is een lichtere versie van hun Ignition gateway die is ontworpen voor gebruik aan de edge van jouw netwerk. Met Ignition Edge kunnen systemen onafhankelijk worden gebruikt totdat de netwerkverbinding is hersteld. Er zijn een aantal versies van Ignition Edge, de meest voorkomende zijn:

  • Edge Panel: hiermee kun je een lokale HMI autonoom laten draaien vanuit de rest van het netwerk.
  • Edge IIOT: om dataoverdracht via het lichte MQTT protocol te faciliteren.
  • Edge Compute: voor het gebruik van REST API’s, python scripts, of het draaien van SFC’s (Sequential Function Charts).

Welke versie (of combinaties van versies) je nodig hebt, hangt af van jouw projectvereisten. Lees hier meer over onze industriële automatiseringsoplossingen. Als je klaar bent om je eigen oplossing te configureren, bekijk dan hier de mogelijkheden.

Ignition Ecosystem

Hoe SCADA gebruikt kan worden bij olie- en gasprojecten

Remote Oil Field Monitoring

Stel dat je 50 locaties hebt voor de winning van aardgas. Hoeveel kost het wanneer de technicus met een bedrijfsauto naar een van de locaties moet rijden om de IT-apparatuur bij te werken? Met Ignition Edge Panel kun je een lokale HMI voor jouw operators creëren die niet afhankelijk is van een netwerkverbinding. Met Ignition Edge IIOT kun je trendgegevens versturen over MQTT via 4G LTE met behulp van een betrouwbare, rugged pc met breed temperatuurbereik en een geïntegreerd modem. Met de mogelijkheid om op afstand real-time toezicht te houden op elke locatie kunnen technici meer tijd besteden aan kritisch onderhoud en minder aan standaardonderhoud van de IT-apparatuur. Ignition Edge is een investering die tijd, middelen en mankracht kan vrijmaken voor andere onmisbare gebieden.

Waarom kiezen voor een industriële pc als onderdeel van een SCADA-oplossing?

Een van de meest voorkomende redenen die we horen van onze klanten die industriële hardware overwegen, is dat ze de downtime die wordt veroorzaakt door onbetrouwbare IT-apparatuur te hoog vinden. American Woodmark koos bijvoorbeeld voor de industriële pc’s van OnLogic om hun bestaande desktop tower-pc’s te vervangen vanwege de tijd die verloren ging bij het handmatig opzuigen van zaagsel en stof uit de systemen van CNC-machines. De downtime daalde tot onder de 1% met de overstap naar een fanless oplossing die is gebouwd om te presteren in een productieklimaat of -omgeving. Lees meer over het project en de voordelen van fanless computers in het verhaal van deze klant.

De implementatieomgevingen voor SCADA-projecten zijn net zo divers als de industrieën waarvoor ze bedoeld zijn. De Ignition Edge-oplossingen van OnLogic zijn op maat gemaakt voor SCADA-implementaties in een breed spectrum aan toepassingen. We bieden oplossingen die bestand zijn tegen stof, hoge en/of lage temperaturen, schokken, trillingen en variabele ingangsvoeding. Systemen worden op bestelling gebouwd en volledig afgestemd op elk project. Optioneel met een intern 4G LTE modem voor communicatie op afstand of PoE+-poorten voor het voeden van IP-camera’s. Daarnaast zijn er nog meerdere opties mogelijk. Combineer met Ignition Edge om de uptime verder te verhogen, de downtime te verminderen en de operationele efficiëntie te verbeteren.

Wat als ik al AWS Cloud-services gebruik?

OnLogic en Inductive Automation werken samen met Amazon Web Services om gebruik te maken van de krachtige tools die AWS te bieden heeft. Maak gebruik van tools als AWS IoT Sitewise, S3 en Kinesis om data te verzamelen, analyseren en op te slaan. Stuur deze terug naar Ignition voor gebruik in de krachtige rapportagetools of gebruik de analyseservices van AWS om direct inzichten uit de cloud te halen. Lees meer over AWS-connected fabrieksoplossingen en de Industrial Machine Connectivity (IMC) kit in dit artikel.  Kijk deze video om te zien hoe Volkswagen AWS inzet voor hun smart factory initiatief. Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen deze software te gebruiken en snel jouw prototype te maken.

Industrial Machine Connectivity Kit

overzicht van de relatie tussen de onderdelen uit de IMC-kit en ISA95-levels en van welke mogelijkheden beschikbaar zijn per level. Afbeelding van AWS.

OnLogic heeft hardware-oplossingen voor jou. Of je nu SCADA in een kleine fabriek moet implementeren of honderden remote-apparaten moet monitoren op duizenden kilometers afstand.  Ontdek onze online winkel of neem vandaag nog contact op!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Cole Wangsness

Cole is a Sales Engineer at OnLogic. He works to connect customers with the right solution and provide industry expertise. When not working, he enjoys learning about new tech and tinkering with computers.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen