Home>Berichten>Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic>Sustaining Engineering: De sleutel tot verbetering voor producten en processen

Sustaining Engineering: De sleutel tot verbetering voor producten en processen

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic·Published On: maart 1st, 2021·2,9 min read·

Bij OnLogic is innovatie een van onze kernwaarden. Ons ingenieursteam gaat constant tot het uiterste om de meest veelzijdige systemen te creëren en steeds krachtigere processing in compacte, vaak passief gekoelde machines te krijgen (zie bijvoorbeeld de Helix 300 en Karbon 400). We weten echter ook dat innovatief zijn niet stopt op het moment dat een product gelanceerd wordt. Omdat we gefocust zijn op het leveren van de beste computeroplossingen voor de industrie implementeren we sustaining engineering.

Wat is sustaining engineering?

Sustaining engineering richt zich op het onderhouden en continu verbeteren van producten gedurende de gehele levenscyclus. In industrieën waar systemen ontworpen worden met een lange levenscyclus als doel, zoals industriële of embedded computing of medical technology, maakt sustaining engineering het mogelijk om het ontwerp continue te verbeteren. Gebaseerd op interne feedback, externe gebruiker feedback en ook toepasselijke ontwikkelingen in de industrie en innovaties.

Sustaining Engineering in actie

De recente update aan onze ML100 fanless computer is het perfecte voorbeeld van hoe sustaining engineering innovatie stimuleert. De ML100 gebruikt small form factor Intel NUC borden en AMD 4×4 borden. Deze Moederborden leveren sterke processorkracht in een compact pakket die passief gekoeld is. Dit gebeurt zonder het gebruik van een ventilator of openingen in de kast. Om dit mogelijk te maken wordt het moederbord aan het chassis vastgemaakt. Daarna wordt dat vastgeschroefd op een aluminium warmtebuis die warmte naar het externe koellichaam geleid. Dit ontwerp is essentieel voor fanless koeling.

Een foto van de ML100 van OnLogic

Een ML100 geïnstalleerd op een fabrieksvloer.

Tijdens het beoordelen van de functionaliteit en het ontwerp van de ML100, heeft het team een kans gezien om dit belangrijke thermische punt te verbeteren. We hebben de schroeven vervangen door een ingedrukte koperen kogel. Met de betere warmtegeleiding van koper behoudt het systeem de industriële thermische prestaties die onze klanten van ons verwachten.

Deze verandering heeft als voordeel dat de tijd om het systeem in elkaar te zetten en de complexiteit van de koeling is verminderd. Daarnaast zijn er minder onderdelen die kunnen breken, zonder dat de klantervaring daardoor wordt beïnvloed. Deze krachtige systemen zullen blijven werken in zware omstandigheden. Voor OnLogic betekent deze aanpassing dat we de systemen nog sneller kunnen produceren. Daarmee kunnen we onze korte doorlooptijden nog verder verkorten.

Voordelen van Sustaining Engineering

Sustaining engineering is een bron voor innovatie en de lessen die we leren van het continu verbeteren van onze producten leveren nieuwe inzichten op voor ontwerpen in de toekomst. De thermische verbeteringen bij de ML100 kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in het ontwerp van systemen in de toekomst. Hierdoor kunnen we processen verbeteren om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Verbeteringen die worden gemaakt door sustaining engineering zijn ook niet beperkt tot mechanische chassis aanpassingen. Andere processen zijn bijvoorbeeld het verbeteren van verpakkingen om afval en verpakkingstijd te verminderen en om de unboxing ervaring van klanten te verbeteren.

Sustaining engineering is voor OnLogic waardevolle toevoeging in het streven van ons engineering team om onze klanten alle mogelijkheden te bieden die ze nodig hebben.  Ons team zoekt constant naar manieren om producten van de hoogste kwaliteit te leveren door te innoveren op ons huidige portfolio. Ook voegen we nieuwe producten toe en integreren daarin onze lessen van onze laatste ontwikkelingen. Bekijk onze custom engineering services of bekijk wat er nieuw is van het OnLogic team voor meer informatie over wat het ingenieursteam van OnLogic voor jou kan doen.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Lincoln Pierce

Lincoln is a mechanical sustaining engineer at OnLogic, working to combine his interests in 3D design and computing. In his free time, he can be found turning wrenches on cars, or skiing & hiking Vermont’s various mountains.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen