Home>Berichten>Industriële IoT>OnLogic Live! – AMD Powered Servers – Overzicht

OnLogic Live! – AMD Powered Servers – Overzicht

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: oktober 30th, 2020·10,6 min read·

Op 6 oktober 2020 was er een nieuwe editie van OnLogic Live! Deze aflevering gaf een overzicht van onze nieuwste lijn met AMD-powered servers. Je kunt de samenvatting hier lezen, of naar beneden scrollen om de volledige aflevering te bekijken.

Waarom AMD-powered servers en waarom nu?

AMD-powered servers zijn op de markt gekomen om te voldoen aan de groeiende behoefte van processorkracht en serverkwaliteit aan de edge. De vraag naar deze serversgroeit door datavolumes de toename van het gebruik van geavanceerde sensoren, industriële automatisering met behulp van machine vision, en virtualisatie en containerisatie van toepassingen. Dit verhoogt de behoefte aan een groter aantal processorcores.

Historisch gezien bestond de OnLogic-serverlijn uit onze industriële pc-moederborden die een nieuwe bestemming kregen in standaard rackmount form factors. Onze nieuwe serverlijn, met zowel Intel- als AMD-mogelijkheden, introduceert echte dedicated server-grade hardware. We zijn verheugd om AMD EPYC en AMD Ryzen processors toe te voegen aan onze serverlijn met toonaangevende technologieën en hoge prestaties.

AMD-powered servers bieden een mix aan form factors

De AMD-powered servers van OnLogic bieden een mix aan form factors – waaronder de compacte MC850 en 1U/4U rackmounts. Onze serverlijn omvat het instapniveau -54 met op Intel Xeon E gebaseerde servers en onze -70 Xeon schaalbare servers. We hebben AMD Ryzen toegevoegd aan onze entry level systemen, zoals de -40-serie. De AMD EPYC hebben we toegevoegd aan onze 2U- en 4U-lijnen, zoals de -60-serie.

Haal voordeel uit de ervaring van OnLogic

We hebben geavanceerde AMD-hardware gecombineerd met OnLogic’s ervaring in het ondersteunen van industriële computerprojecten. Uit ervaring kunnen we met zekerheid zeggen dat elk IoT- of edge-implementatie uniek is. We hebben deze lijn ontworpen om modulair en uiterst configureerbaar te zijn. Dit helpt klanten het juiste platform te creëren voor hun edge-computerproject.

Hoe worden de AMD-powered servers gebruikt?

We hebben bijvoorbeeld een klant die onze AMD EPYC-powered edge servers gebruikt voor smart retail doeleinden. Voor dit project wordt een krachtige on-premise edge server gebruikt om alle smart retailfuncties uit te voeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het grote aantal cores van EPYC en de grote hoeveelheid PCIe-lanes. (Bekijk onze “Ultieme handleiding voor PCIe” voor meer informatie over deze technologie.)

Smart Retail powered by OnLogic and AMDDeze klant virtualiseert alle smart retailfuncties en gebruikt de dedicated processor-cores om ze te beheren. De AMD EPYC-hardware ondersteunt tot maarliefst 64 cores en 128 threads.

Deze server beheert de point-of-sale-functie voor kassa’s en voert de digital signage, videowalls en interactieve displays aan in de winkel. Daarnaast functioneert hij ook als de NVR (netwerkvideorecorder) voor beveiliging en bewaking en heeft een GPU voor machine vision van videostreams voor de analyse van het bezoekersverkeer in de winkel. De MK400-60 heeft 7 PCIe x16-slots voor uitbreiding, waardoor vrijwel alle PCIe-lanes als beperking worden weggehaald. In deze toepassing configureren we het systeem met meerdere PoE- en 10 Gb-netwerkkaarten, een RAID-adapter met hot-swap bays en losse GPU’s voor video-output en machine vision. Voor deze specifieke klant bouwen, testen en maken we een vooraf geïnstalleerde versie van elk systeem en sturen we deze rechtstreeks naar de retaillocatie voor installatie – wat de implementatie vereenvoudigt en versnelt.

OnLogic-services zijn een hoofdonderdeel

Voor edge computerservers vormen flexibele configuraties en implementatie services een belangrijk onderdeel van onze productlijn. Onze verkoop- en engineeringteams werken rechtstreeks samen met klanten om een systeem te configureren dat het beste past bij de vereisten van hun toepassing. We hebben deze systemen ontworpen om uiterst modulair te zijn. Daarnaast hebben we een portfolio met vooraf gecertificeerde ondersteunde technologieën, waaronder een assortiment aan opslagschijven en uitbreidingskaarten. Maar we werken ook samen met klanten om gespecialiseerde componenten te kopen of te verzenden als een nieuwe technologie vereist is, zoals FPGA’s en glasvezelnetwerkkaarten, of zelfs gepatenteerde componenten.

We kunnen zelfs custom branding voor onze servers aanbieden om de out-of-box-ervaring die onze klanten aan eindgebruikers leveren te verbeteren en de hardware en labels te personaliseren zodat het echt van de klant is. Dit niveau van flexibiliteit is uniek in de servermarkt en stelt ons in staat om met klanten samen te werken om snel prototypes te verzenden en gelijk over te schakelen naar grootschalige implementaties. (Voor meer informatie over prototyping hebben we een artikel geschreven met de redenen waarom je een hardware prototype moet creëren.)

Voorbeeld een traditionele server use-case
OnLogic Servers for industrial automation

We hebben een klant die de compacte MC850-40 Ryzen edge server gebruikt als een industriële dataverzamelaar voor productie. De klant koos dit systeem vanwege de PCIe Gen 4-connectiviteit met hoge bandbreedte, enterprise-grade NVMe-opslag en de mogelijkheid om dit systeem afstand te beheren met behulp van de dedicated IPMI-poort. PCIe Gen 4 biedt tweemaal de bandbreedte van PCIe Gen 3 en deze AMD-hardware is de eerste op de markt met Gen 4-ondersteuning. Huidige PCIe Gen 4-apparaten omvatten supersnelle NVMe-opslag, GPU- en FPGA-accelerators, en high-speed netwerkmogelijkheden tot 200 Gbps in één slot.

AMD-powered servers voldoen aan de behoefte van snelheid

Neem bijvoorbeeld een industriële omgeving die zeer gedetailleerde materiaalinspectie of robotautomatisering vereist. Hier gebruiken onze klanten 4k-camera’s met hoge framesnelheden en LiDAR-sensoren voor metingen en objecttracering. Deze creëren een enorme hoeveelheid data en vereisen daarmee zeer veel bandbreedte, maar een reeks van deze camera’s en sensoren kan aangesloten en beheerd worden door één compacte MC850.

Wat maakt OnLogic servers aangedreven door AMD bijzonder

Vanuit de hardware gezien, bieden onze Ryzen-producten een unieke combinatie van serverfuncties met een high-end desktoparchitectuur. Hierdoor kunnen we voldoen aan de behoeften van edge-serverprojecten op instapniveau zonder veel in te leveren op het processorniveau. De prijs-prestatieverhouding die onze Ryzen-systemen bieden is echt indrukwekkend. Voor toepassingen die serverfuncties nodig hebben, zoals geavanceerde netwerken en extern beheer, maar die niet de allergrootste processorkracht nodig hebben, zijn onze op Ryzen gebaseerde servers een geweldige optie.

We matchen klanten met de best passende oplossing

Onze benadering van hardware is gericht op flexibiliteit en modulariteit – we zeggen graag dat onze systemen zijn ontworpen om herontworpen te worden, en dat geldt met name voor onze servers. Zodra een klant bij ons komt met een toepassing, kunnen we onze systemen snel aanpassen aan hun behoeften.

Maak gebruik van onze expertise

Deze flexibiliteit betekent ook dat we veel meer kunnen doen met deze systemen dan we op onze website kunnen tonen. We raden je daarom ten zeerste aan om contact met ons op te nemen over jouw serverproject om dit project samen te bespreken. We hebben experts klaar staan om jou te helpen en ervoor te zorgen dat je het juiste systeem in de juiste configuratie krijgt.

Ons in-house engineeringsteam heeft gigantisch veel ervaring met het verfijnen van deze configuraties voor elk project en de configuratiegesprekken tussen onze klanten en het OnLogic-team zijn ongelooflijk waardevol. Deze directe toegang tot support vanuit engineering is niet iets dat je bij veel hardwarebedrijven gaat tegenkomen en is echt de OnLogic-manier. We zeggen graag dat we jou kunnen helpen om “het mogelijk te maken”.

We doen er alles aan om onze klanten de best mogelijke computeroplossing te bieden en we zijn er trots op om klanten te helpen bij het configureren van hun systemen volgens hun exacte specificaties. Dit kan betekenen dat we software- en ecosysteempartners kunnen inschakelen om te helpen. En het maakt niet uit of dat nu Amazon Web Services (AWS), Inductive Automation of een van de andere software- of hardwareleveranciers is waarmee we samenwerken om volledige oplossingen te creëren.

Een snelle rondleiding langs de OnLogic AMD-powered serverlijn.

Onze AMD Ryzen & EPYC servers bieden een reeks met hoge prestaties en ruime uitbreidingsmogelijkheden.

OnLogic's AMD Powered Server Portfolio

De Ryzen 3000-serverserie is ons instapmodel, maar ondersteunt nog steeds tot aan 16 cores en 32 threads. Het hoogtepunt van onze Ryzen-servers is de ongelooflijke waarde die ze toevoegen aan onze serverlijn. De prijs-prestatieverhouding die Ryzen biedt, is ongekend in de serveromgeving.

De Ryzen 3000-serie is beschikbaar in onze MC850-40, 1U MK100B-40 rackmount en 1.5U MK150B-40 rackmount. Elk van deze systemen ondersteunt PCIe Gen 4-uitbreiding. Deze uitbreiding is nu beschikbaar in de MC850 en komt binnenkort naar de MK100 en MK150. Onze Ryzen systemen kunnen worden geconfigureerd tot aan 128 GB ECC-geheugen. Alle drie de systemen zijn standaard voorzien van dual 10 Gb netwerkopties en een dedicated IPMI-poort voor extern out-of-band management.

De EPYC 7000-serie is het best presterende en meest uitbreidbare platform dat OnLogic ooit heeft aangeboden. Onze EPYC systemen kunnen worden geconfigureerd met processors variërend van 8 tot 64 cores in een enkele socket, wat onvoorstelbaar veel is! EPYC biedt ook 128 PCIe Gen 4 lanes, waardoor onze systemen 7 volledige PCIe x16-slots kunnen ondersteunen. EPYC is beschikbaar in onze 2U MK200-60 en de 4U MK400-60 rackmounts. Onze EPYC systemen zijn momenteel getest om tot 256 GB ECC-geheugen te ondersteunen en we zijn er mee bezig om binnenkort meer capaciteit te bieden. Net als onze Ryzen systemen, beschikt onze EPYC-lijn over standaard dual 10 Gb-netwerkopties en een dedicated IPMI-poort. De MK200-60 en MK400-60 kunnen worden geconfigureerd met optionele hot-swap bays en meerdere interne opslagconfiguraties.

Wat biedt de toekomst voor OnLogic’s AMD-powered servers?

De Ryzen- en EPYC-hardware die nu beschikbaar is, is gebaseerd op AMD’s Zen 2 architectuur en biedt toonaangevende prestaties en uitbreidbaarheid. We zijn verheugd om met AMD te blijven samenwerken aan toekomstige hardware-lanceringen, waaronder de next generation Zen 3-architectuur. BijOnLogic focussen we op het uitbreiden van de mogelijkheden bij onze AMD-powered serverlijn met aanvullende ondersteunende technologieën, zoals next-gen opslagopties en PCIe Gen 4-uitbreidingskaarten, waaronder RAID-adapters, GPU’s en netwerkkaarten.

Q & A

Hoe is het om met AMD samen te werken aan deze producten?

Het was geweldig om met AMD samen te werken, zowel vanuit een technologisch als vanuit marketing oogpunt. Ze hebben onze ontwikkelingen bij deze producten vanaf het begin ondersteund. We werken nauw samen met het AMD Embedded-team dat gefocust is op het type edge computer use-cases die onze klanten bouwen.

Waarom is dit het juiste moment om AMD-powered servers te lanceren?

We willen onze klanten de best mogelijke hardware-oplossing bieden, en AMD servers geven ons een extra manier om dat te doen. Deze nieuwe AMD Ryzen- en AMD EPYC-platforms maken functies en prestatieniveaus mogelijk waar onze klanten op zitten te wachten. Ryzen en EPYC zijn twee geweldige toevoegingen aan ons portfolio. We bieden ze aan naast onze Intel Xeon E en schaalbare Xeon servers.

Kun je iets vertellen over vooraf geïnstalleerde besturingssystemen en software-ondersteuning voor deze systemen?

Ons standaard aanbod aan besturingssystemen bevat Ubuntu desktop en server. Daarnaast leveren we uiteraard verschillende Windows-opties, waaronder Windows 10 IoT Enterprise en Windows Server 2019. Maar ook de Core, User en Device licenties voor Windows Server zijn beschikbaar. We kunnen ook met klanten samenwerken om aangepaste systeemconfiguraties vast te stellen die voorafgaand aan verzending op systemen worden geïnstalleerd. Deze imaging-service biedt de meeste flexibiliteit.

De MC850 ziet er anders uit dan traditionele servers. Vertel ons iets meer over deze form factor.

Darek standing with an MC850Traditionele serverhardware is ontworpen voor gecontroleerde omgevingen, zoals datacentra. Programma’s zoals het Open Compute Project zijn ontworpen om dat soort configuraties te standaardiseren en uitwisselbaar te maken. Echter bevinden niet alle servertoepassingen zich in een datacenter.

Edge- en IoT-implementaties hebben unieke vereisten

Edge- en IoT-implementaties hebben unieke vereisten waaraan niet kan worden voldaan door traditionele hardware. OnLogic levert een verscheidenheid aan verschillende formaten. Daardoor is er flexibiliteit in de keuze, zoals bijvoorbeeld de compacte MC850, zijn bedoeld om dit aan te pakken. Bekijk onze AMD case study over edge servers, die laat zien hoe OnLogic-systemen zijn ontworpen om overal geïnstalleerd te worden waar ze ook nodig zijn.

Een van onze favoriete opmerkingen van een deelnemer aan een live evenement:

“De MC850 ziet er geweldig uit!”

Wat is de lifecycle voor AMD EPYC- en AMD Ryzen-powered servers?

Onze CPU’s worden ondersteund door het AMD Embedded-team met een verlengde lifecycle van 5 jaar. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de lifecycle van alle componenten in het systeem, dit kan namelijk variëren. Ons team werkt samen met klanten om de algehele lifecycle te bepalen voor hun specifieke configuratie. We hebben meerdere artikelen geschreven die jou kunnen helpen de lifecycle te begrijpen en waarom dit mogelijk de belangrijkste vereiste is. Ons technische specialisten staat klaar om jou te helpen bij het doorlopen van jouw lifecycle vereisten.

Zijn er plannen voor systemen gebaseerd op EPYC 3000?

Op dit moment niet, maar als je een specifieke wens hebt, kun je altijd contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Bezoek onze AMD server pagina voor meer informatie over deze oplossingen met grote processorkracht en functies van serverkwaliteit aan de edge.

Bekijk deze aflevering

Een van onze favoriete opmerkingen: “Jullie zijn de beste! Onze Logic-computer eet al jaren vergif. Een normale computer zou maximaal 6 maanden meegaan. “

 

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen