Home>Berichten>Industriële IoT>OnLogic Live! – AMD Powered Servers – Overzicht

OnLogic Live! – AMD Powered Servers – Overzicht

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: oktober 30th, 2020·10.6 min read·

Op 6 oktober 2020 was er een nieuwe editie van OnLogic Live! Deze aflevering gaf een overzicht van onze nieuwste lijn met AMD-powered servers. Je kunt de samenvatting hier lezen, of naar beneden scrollen om de volledige aflevering te bekijken.

Waarom AMD-powered servers en waarom nu?

AMD-powered servers zijn op de markt gekomen om te voldoen aan de groeiende behoefte van processorkracht en serverkwaliteit aan de edge. De vraag naar deze serversgroeit door datavolumes de toename van het gebruik van geavanceerde sensoren, industriële automatisering met behulp van machine vision, en virtualisatie en containerisatie van toepassingen. Dit verhoogt de behoefte aan een groter aantal processorcores.

Historisch gezien bestond de OnLogic-serverlijn uit onze industriële pc-moederborden die een nieuwe bestemming kregen in standaard rackmount form factors. Onze nieuwe serverlijn, met zowel Intel- als AMD-mogelijkheden, introduceert echte dedicated server-grade hardware. We zijn verheugd om AMD EPYC en AMD Ryzen processors toe te voegen aan onze serverlijn met toonaangevende technologieën en hoge prestaties.

AMD-powered servers bieden een mix aan form factors

De AMD-powered servers van OnLogic bieden een mix aan form factors – waaronder de compacte MC850 en 1U/4U rackmounts. Onze serverlijn omvat het instapniveau -54 met op Intel Xeon E gebaseerde servers en onze -70 Xeon schaalbare servers. We hebben AMD Ryzen toegevoegd aan onze entry level systemen, zoals de -40-serie. De AMD EPYC hebben we toegevoegd aan onze 2U- en 4U-lijnen, zoals de -60-serie.

Haal voordeel uit de ervaring van OnLogic

We hebben geavanceerde AMD-hardware gecombineerd met OnLogic’s ervaring in het ondersteunen van industriële computerprojecten. Uit ervaring kunnen we met zekerheid zeggen dat elk IoT- of edge-implementatie uniek is. We hebben deze lijn ontworpen om modulair en uiterst configureerbaar te zijn. Dit helpt klanten het juiste platform te creëren voor hun edge-computerproject.

Hoe worden de AMD-powered servers gebruikt?

We hebben bijvoorbeeld een klant die onze AMD EPYC-powered edge servers gebruikt voor smart retail doeleinden. Voor dit project wordt een krachtige on-premise edge server gebruikt om alle smart retailfuncties uit te voeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het grote aantal cores van EPYC en de grote hoeveelheid PCIe-lanes. (Bekijk onze “Ultieme handleiding voor PCIe” voor meer informatie over deze technologie.)

Smart Retail powered by OnLogic and AMDDeze klant virtualiseert alle smart retailfuncties en gebruikt de dedicated processor-cores om ze te beheren. De AMD EPYC-hardware ondersteunt tot maarliefst 64 cores en 128 threads.

Deze server beheert de point-of-sale-functie voor kassa’s en voert de digital signage, videowalls en interactieve displays aan in de winkel. Daarnaast functioneert hij ook als de NVR (netwerkvideorecorder) voor beveiliging en bewaking en heeft een GPU voor machine vision van videostreams voor de analyse van het bezoekersverkeer in de winkel. De MK400-60 heeft 7 PCIe x16-slots voor uitbreiding, waardoor vrijwel alle PCIe-lanes als beperking worden weggehaald. In deze toepassing configureren we het systeem met meerdere PoE- en 10 Gb-netwerkkaarten, een RAID-adapter met hot-swap bays en losse GPU’s voor video-output en machine vision. Voor deze specifieke klant bouwen, testen en maken we een vooraf geïnstalleerde versie van elk systeem en sturen we deze rechtstreeks naar de retaillocatie voor installatie – wat de implementatie vereenvoudigt en versnelt.

OnLogic-services zijn een hoofdonderdeel

Voor edge computerservers vormen flexibele configuraties en implementatie services een belangrijk onderdeel van onze productlijn. Onze verkoop- en engineeringteams werken rechtstreeks samen met klanten om een systeem te configureren dat het beste past bij de vereisten van hun toepassing. We hebben deze systemen ontworpen om uiterst modulair te zijn. Daarnaast hebben we een portfolio met vooraf gecertificeerde ondersteunde technologieën, waaronder een assortiment aan opslagschijven en uitbreidingskaarten. Maar we werken ook samen met klanten om gespecialiseerde componenten te kopen of te verzenden als een nieuwe technologie vereist is, zoals FPGA’s en glasvezelnetwerkkaarten, of zelfs gepatenteerde componenten.

We kunnen zelfs custom branding voor onze servers aanbieden om de out-of-box-ervaring die onze klanten aan eindgebruikers leveren te verbeteren en de hardware en labels te personaliseren zodat het echt van de klant is. Dit niveau van flexibiliteit is uniek in de servermarkt en stelt ons in staat om met klanten samen te werken om snel prototypes te verzenden en gelijk over te schakelen naar grootschalige implementaties. (Voor meer informatie over prototyping hebben we een artikel geschreven met de redenen waarom je een hardware prototype moet creëren.)

Voorbeeld een traditionele server use-case
OnLogic Servers for industrial automation

We hebben een klant die de compacte MC850-40 Ryzen edge server gebruikt als een industriële dataverzamelaar voor productie. De klant koos dit systeem vanwege de PCIe Gen 4-connectiviteit met hoge bandbreedte, enterprise-grade NVMe-opslag en de mogelijkheid om dit systeem afstand te beheren met behulp van de dedicated IPMI-poort. PCIe Gen 4 biedt tweemaal de bandbreedte van PCIe Gen 3 en deze AMD-hardware is de eerste op de markt met Gen 4-ondersteuning. Huidige PCIe Gen 4-apparaten omvatten supersnelle NVMe-opslag, GPU- en FPGA-accelerators, en high-speed netwerkmogelijkheden tot 200 Gbps in één slot.

AMD-powered servers voldoen aan de behoefte van snelheid

Neem bijvoorbeeld een industriële omgeving die zeer gedetailleerde materiaalinspectie of robotautomatisering vereist. Hier gebruiken onze klanten 4k-camera’s met hoge framesnelheden en LiDAR-sensoren voor metingen en objecttracering. Deze creëren een enorme hoeveelheid data en vereisen daarmee zeer veel bandbreedte, maar een reeks van deze camera’s en sensoren kan aangesloten en beheerd worden door één compacte MC850.

Wat maakt OnLogic servers aangedreven door AMD bijzonder

Vanuit de hardware gezien, bieden onze Ryzen-producten een unieke combinatie van serverfuncties met een high-end desktoparchitectuur. Hierdoor kunnen we voldoen aan de behoeften van edge-serverprojecten op instapniveau zonder veel in te leveren op het processorniveau. De prijs-prestatieverhouding die onze Ryzen-systemen bieden is echt indrukwekkend. Voor toepassingen die serverfuncties nodig hebben, zoals geavanceerde netwerken en extern beheer, maar die niet de allergrootste processorkracht nodig hebben, zijn onze op Ryzen gebaseerde servers een geweldige optie.

We matchen klanten met de best passende oplossing

Onze benadering van hardware is gericht op flexibiliteit en modulariteit – we zeggen graag dat onze systemen zijn ontworpen om herontworpen te worden, en dat geldt met name voor onze servers. Zodra een klant bij ons komt met een toepassing, kunnen we onze systemen snel aanpassen aan hun behoeften.

Maak gebruik van onze expertise

Deze flexibiliteit betekent ook dat we veel meer kunnen doen met deze systemen dan we op onze website kunnen tonen. We raden je daarom ten zeerste aan om contact met ons op te nemen over jouw serverproject om dit project samen te bespreken. We hebben experts klaar staan om jou te helpen en ervoor te zorgen dat je het juiste systeem in de juiste configuratie krijgt.

Ons in-house engineeringsteam heeft gigantisch veel ervaring met het verfijnen van deze configuraties voor elk project en de configuratiegesprekken tussen onze klanten en het OnLogic-team zijn ongelooflijk waardevol. Deze directe toegang tot support vanuit engineering is niet iets dat je bij veel hardwarebedrijven gaat tegenkomen en is echt de OnLogic-manier. We zeggen graag dat we jou kunnen helpen om “het mogelijk te maken”.

We doen er alles aan om onze klanten de best mogelijke computeroplossing te bieden en we zijn er trots op om klanten te helpen bij het configureren van hun systemen volgens hun exacte specificaties. Dit kan betekenen dat we software- en ecosysteempartners kunnen inschakelen om te helpen. En het maakt niet uit of dat nu Amazon Web Services (AWS), Inductive Automation of een van de andere software- of hardwareleveranciers is waarmee we samenwerken om volledige oplossingen te creëren.

Een snelle rondleiding langs de OnLogic AMD-powered serverlijn.

Onze AMD Ryzen & EPYC servers</