Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Waarom product lifecycle belangrijk is: levenscyclus vs levensduur

Waarom product lifecycle belangrijk is: levenscyclus vs levensduur

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: augustus 15th, 2020·3 min read·

IT-professionals kennen de uitdagingen van het zoeken naar evenwicht bij het standaardiseren van computerhardware voor organisaties; Kies je voor een goedkoop pc-ontwerp met een verouderd moederbordmodel? Dan kun je in de toekomst zonder vervangende hardware of firmware- en driverupdates komen te zitten. Dit is vragen om potentiële nachtmerries op het gebied van onderhoud en beveiliging.

Daarom moeten IT-managers goed letten op de gepubliceerde levenscyclus van de systemen en componenten die ze inzetten. Het biedt een stappenplan waarin de toewijding van de verkoper wordt aangegeven om zijn producten te produceren, verkopen en (te blijven) ondersteunen. De levenscyclus (lifecycle) bepaalt wanneer een product beschikbaar is voor aankoop, wanneer de productie stopt en wanneer de ondersteuning stopt voor producten die nog gebruikt worden. In sommige gevallen kunnen leveranciers de hoofdondersteuning beëindigen, maar bieden ze voor een bepaalde tijd uitgebreide productondersteuning, soms tegen extra kosten.

Product Lifecycle Visualized

Voorbeeld van de mijlpalen in een product lifecycle, waaronder algemene beschikbaarheid (general availability, of GA), aankondiging van einde levensduur (end-of-life announcement, of EOLA), laatste besteldatum (last order date, of LOD), en de uiteindelijke end-of-life (EOL)

De levenscycli van producten zijn enorm belangrijk in de overweging voor het gebruik van industriële of rugged pc’s (IPC’s) in uitdagende, afgelegen of onvoorspelbare omgevingen. Fabrieksvloeren, afgelegen infrastructuur zoals pijpleidingen, voertuigen, treinen en vliegtuigen zijn allemaal voorbeelden van omgevingen die slijtage van hardware en componenten kunnen versnellen. Door systemen met een langere levenscyclus te kiezen, kunnen organisaties erop vertrouwen dat ze indien nodig aanvullende of identieke vervangende hardware kunnen aanschaffen en implementeren. Het zorgt er ook voor dat driver- en software-updates gedurende een langere periode beschikbaar zullen zijn, wat een voordeel is voor IPC’s en apparatuur die moeilijk te bereiken is of erg kostbaar om te vervangen.