Home>Berichten>Industriële IoT>Industrial automation beurs “Automate” in Detroit

Industrial automation beurs “Automate” in Detroit

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: juli 8th, 2022·9,6 min read·

Misschien is het je op je LinkedIn-feed al opgevallen dat het seizoen van de vakbeurzen officieel is geopend. Maar in tegenstelling tot de afgelopen twee jaar zien we geen screenshots van mensen in hun slaapkamer die hun best doen om wasgoed weg te moffelen, of avatar-vergader’zalen’ die doen denken aan videogames van twintig jaar geleden. 

Nee, deze keer zien we iets dat anno 2022 nieuw aanvoelt: onbekende mensen die rondlopen in een tentoonstellingsruimte. Ja, je hoort het goed: de live vakbeurzen zijn officieel terug. Het OnLogic-team heeft dit uit de eerste hand mogen ervaren op de embedded world in Nürnberg, Duitsland en de “grootste en meest inspirerende automatiseringsbeurs in Noord-Amerika”, Automate, in Detroit.

Wat voor beurs is Automate?

Automate Show, georganiseerd door de Association for Advancing Automation (A3), is de grootste op oplossingen gebaseerde tentoonstelling van onder andere  automatisering, robotica, vision en bewegingscontrole in Noord-Amerika. Dit jaar vond de Automate Show 2022 plaats van 6 tot 9 juni in Huntington Place in Detroit, US. Een evenement op een bijzondere plek met zo’n rijke geschiedenis op het gebied van productie. 

Het vierdaagse evenement bood plaats aan meer dan 500 stands. Daarnaast waren er tal van themasessie, paneldiscussies met branche-experts, workshops voor de deelnemers en tal van andere interessante mogelijkheden, zoals de Cowen Startup Challenge

Konferenzteilnehmende in einem Vortrag

Uniek is dat Automate gratis toegankelijk is en zich met name richt op iedereen die geïnteresseerd is in robotica en/of automatisering. Hoewel het evenement weer live was, waren er ook mogelijkheden om aan virtuele sessies deel te nemen.

De Automate Show trekt duizenden naar Detroit

Met meer dan 24.000 geregistreerde deelnemers bracht het evenement professionals uit een enorm scala aan sectoren bij elkaar. Zelfs een haai! Nee, geen haai zoals uit de film Jaws, maar wel een haai uit een tv-programma, die toevallig ook nog een onheilspellende soundtrack heeft. 

Teilnehmende sehen sich einen Vortrag an

Daymond John, van Shark Tank, FUBU en een groep andere succesvolle bedrijven, gaf een levendige presentatie over het stellen van doelen en maakte heel wat grappen ten koste van de andere ‘haaien’. Het was leuk om de dag om humoristische manier te beginnen.  

De organisatoren van het evenement omschreven de doelgroep van Automate Detroit als volgt: “Als je je ooit hebt afgevraagd hoe robotica, vision, bewegingscontrole en dergelijke je kunnen helpen productkwaliteit te verbeteren tegen lagere kosten, dan is dit evenement iets voor jou.” In gesprekken met standhouders en deelnemers merkte je dat iedereen het geweldig vond om er weer bij te zijn. 

We vroegen Steve Winn, Account Executive bij OnLogic, hoe het was om als doorgewinterde beursveteraan weer terug te zijn. “De show werd heel goed bezocht. Het enthousiasme was voelbaar. Mensen waren er duidelijk weer aan toe om er uit te zijn, gezien te worden en hun oplossingen te kunnen laten zien. Dat was echt voelbaar. Ik was absoluut verrast door het aantal mensen. Het aantal bezoekers was weer op hetzelfde niveau als voor de pandemie.”

OnLogic ontvangt de Vision Systems Design Innovators Award

Das OnLogic-Team mit dem Vision Design Award

Voorgaande jaren was het team van OnLogic zelf een van de exposanten die hun industriële automatiseringsoplossingen toonden. Dit jaar waren we deelnemer. We genoten van de ervaring om aan de andere kant van de tafel te staan, door de beurshal te lopen, klanten en partners te ontmoeten, nieuwe oplossingen te verkennen en dit alles in ons op te nemen. 

Een hoogtepunt was ongetwijfeld de ontvangst van de Vision Systems Design Innovators Award voor de Karbon 800-serie. Op maandag organiseerde Vision Systems Design Magazine een prijsuitreiking in het Automate Show-theater. Tijdens deze uitreiking werden innovatieve technologieën, producten en systemen erkend op het gebied van machine vision en imaging. Er werd beoordeeld op “originaliteit, innovatie, invloed op ontwerpers, systeemintegrators of -gebruikers en of ze een nieuwe marktbehoefte vervulden, een nieuwe technologie toepasten en/of productiviteit verhoogden”. 

We ontvingen een Silver Innovator Award voor de nieuwste toevoeging aan onze rugged lijn van computerhardware, ontworpen voor Industry 4.0- en industriële IoT-toepassingen. Deze systemen zijn speciaal gebouwd voor wie krachtige computers nodig heeft in uitdagende omgevingen of op afgelegen locaties. 

Het was geweldig om te zien dat de Karbon 800-serie wordt beschouwd als een van de beste op het gebied van industriële automatiseringshardware. We zijn dan ook benieuwd naar de machine vision- en AI-oplossingen waar de Karbon 800 zal worden ingezet.

De toekomst van automatisering

Hoe ziet de toekomst van automatisering er uit? Efficiënt? Zonnig? Als een sciencefictionfilm? Het is bijna onmogelijk om alle interessante technologieën op te noemen die er werden gedemonstreerd. Maar hier volgen een aantal zaken die eruit sprongen:

Fanuc’s M-2000 Robot Series

Der gelbe Roboter M-2000 von Fanuc hebt eine rote Corvette auf und ab.

Deze demo, onofficieel “de show(s)topper” genoemd, mocht je echt niet missen. Dat was ook bijna onmogelijk. Misschien heb je video’s op social media gezien. Hun 6-assige robot, de sterkste op de markt, tilde onafgebroken een glimmende, rode Corvette op en neer, midden in de beurshal.

De M2000iA-serie kan een gewicht van 2,3 ton optillen en heeft een bereik van 4,7 meter. Dit is het soort industriële automatisering dat belangrijk wordt voor de toekomst van de automobielindustrie. Het was ronduit indrukwekkend en het was bovendien een heel handig ontmoetingspunt. 

Doosan’s Coffee Barista Robot Dr. Presso

Als je wel eens een beurs hebt bezocht, begrijp je het belang van minimaal twee zaken: comfortabele schoenen en cafeïne. Er werden geen steunzolen als promotiemateriaal uitgedeeld, maar er was wel Dr. Presso. 

Ik weet dat koffiemachines helemaal niet zo bijzonder zijn. Maar terwijl ik op mijn iced americano stond te wachten, viel het me op dat deze robotarm niet alleen in staat was om koffie te zetten en het kopje met ijs te vullen, maar dit ook uiterst nauwkeurig en absoluut elegant deed. 

Na een beetje onderzoek kwam ik erachter dat dit een unieke functie is, de enige robot op de markt die zoiets doet. Bij een aantal stands vielen mij meer van deze subtiele, maar indrukwekkende ontwikkelingen op. Les: Het zijn niet altijd de flitsende dingen die indruk maken; soms zijn het ook de kleine details. Dit soort automatisering heeft een lange weg afgelegd en blijft zich ontwikkelen, zodat nieuwe toepassingen mogelijk worden.

Honeywell Robotics demo van de OTTO Lifter

Veel discussies over de toekomst van automatisering gaan over onderzoek naar het samenspel tussen mens en machine. Een van de grote voordelen van bepaalde technologieën is het nieuwe veiligheidsniveau. Hier speelt Honeywell op in met een demo van een autonome mobiele robot (Autonomous Mobile Robot – AMR). Ze hadden een geïntegreerde demo van de OTTO Lifter, een nieuwe autonome heftruck. 

“De OTTO Lifter, ontworpen voor dynamische omgevingen, verlaagt de materiaalverwerkingskosten van de palletlogistiek en verbetert de veiligheid van de werkplek. Het beschikt over een intelligent palletdetectiesysteem voor scheve, niet gecentreerde pallets en met verpakkingsfolie bedekte inkepingen. Daarnaast beschikt het over meerdere LiDAR-sensoren en vijf 3D-obstakeldetectiecamera’s. Deze geven het systeem ongekende mogelijkheden voor detectie van obstakels. Obstakels kunnen worden ontweken zodat goederen betrouwbaar worden afgeleverd.” 

Dit zijn slechts drie voorbeelden van de honderden demo’s die we hebben gezien. Als je meer wilt weten over de andere technologieën die op Automate Show werden gepresenteerd, dan vind je hier een volledig overzicht van de honderden exposanten. 

5 tips van Automate Detroit

Die Messehalle der Automate Show von oben

1. Beurzen zijn een waardevolle manier om in contact te komen met de industrie

De afgelopen twee jaar hebben we moeten veranderen, ons moeten aanpassen en we hebben veel geleerd. Industrieën hebben nieuwe manieren bedacht om elkaar te ontmoeten en projecten en innovaties te delen. Maar de fysieke ontmoeting van de belangrijkste spelers in één ruimte biedt veel meer mogelijkheden om verbindingen en partnerschappen te ontwikkelen, creativiteit aan te wakkeren en wie weet wat nog meer. 

In de debriefing van ons team na de show verwoordde Roy Gray Jr, Account Executive zijn ervaring als volgt: “Ik heb veel geleerd. Ik ben iemand die zich ruim tien jaar alleen met werkstations heeft beziggehouden. Dit was een geweldige manier om kennis te maken met de industriële wereld. Ik kon uit de eerste hand zien wie de spelers zijn, wat ze doen en waar OnLogic precies in de puzzel past. Dit evenement heeft het voor mij tastbaar gemaakt…” 

2.Visitekaartjes zijn nog steeds belangrijk

Niet zoals iemand die graag boeken koopt, naar een praatprogramma op de radio luistert en een echte brief verstuurt, was het leuk om te zien dat het fysieke visitekaartje anno 2022 nog springlevend is. 

Een gesprek voeren over volledig autonoom precisielassen, daarna handen schudden (gelukkig stonden er letterlijk overal handsanitizers) en vervolgens deze kleine papieren blijk van erkenning uitwisselen, gaat nog steeds prima samen. Ja, je kunt letterlijk schaken met een robot of je winkelvloer volledig automatiseren en daarnaast ook prettige en echt menselijke contacten onderhouden. 

3. We hebben meer diversiteit nodig in de industriële automatisering 

Wat absoluut ook opviel was de duidelijke genderkloof, het algehele gebrek aan diversiteit in de automatiseringsindustrie. Ik raad aan om deze whitepaper, uitgegeven door het World Economic Forum, te lezen.

4. De toekomst van automatisering is dichterbij dan we denken 

Als we het over innovatie hebben, kijken we dikwijls naar de toekomst. De toekomst van automatisering, de toekomst van productie, de toekomst van werk. Maar toen we de beurs verlieten, voelde de toekomst slechts een paar stappen verwijderd. 

Zoek je manieren om je eigen automatiseringsproject een kickstart te geven? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze oplossingsspecialisten. 

5. Er zijn nog veel meer tips dan we in één blogbericht kunnen opnemen

Verrassing! Ik kon niet alles in deze lijst opnemen, maar hier vind je een lijst met de “7 belangrijkste automatiseringstips van Automate 2022” die Automate Show zelf heeft opgesteld. 

Hoe OnLogic in de puzzel van industriële automatisering past

Iemand die we spraken, vertelde een anekdote over een bezoeker die een spottende opmerking maakte over het idee om een industriële computer aan te schaffen. Hij zei: “daar heb je toch robots voor!”. Met slechts een zweem van sarcasme reageerde de man met: “nou, die robots moeten wel door iets worden aangestuurd”. In feite kun je zeggen dat als er gegevens gemaakt of beheerd worden, er waarschijnlijk industriële computers bij betrokken zijn. 

De hardwareoplossingen van OnLogic vormen de basis voor een breed scala aan industriële automatiseringstoepassingen. We bieden uiterst configureerbare systemen en oplossingen met geïntegreerde partnersoftware. Zo kunnen we de ideale computeroplossing bieden voor digitale transformatie. Met andere woorden, wij hebben de hardware die jouw automatiseringsoplossingen kunnen ondersteunen. Onze industriële en rugged computers zijn gemaakt om te overleven waar een gemiddelde desktop-pc het laat afweten, op de plek waar dikwijls IIoT-apparaten geïnstalleerd moeten worden. 

Automate Show in 2023 weer in Detroit

Het is gebleken dat dit het meest succesvolle evenement was uit de geschiedenis van A3. Blij dat we erbij waren! De organisatoren van de beurs hebben nieuwe records gevestigd op het gebied van het aantal geregistreerden, standhouders en online betrokkenheid. Dit is iets wat vanuit onze ervaring heel indrukwekkend is. Hier vind je een van onze eigen #automateshow-bericht op social media

Dit alles om te zeggen dat het team achter Automation Show nu al belooft dat het volgende jaar nog groter (en beter?) wordt. Volgend jaar zijn ze op 22 mei 2023 terug in Detroit. Ben je er ook bij?

Als je meer wilt weten over onze industriële automatiseringsoplossingen, bezoek dan onze pagina met productieoplossingen

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Holly Clayman

Holly is a Marketing Coordinator at OnLogic, a role that provides just the right blend of creativity and project management. She loves traveling, hiking, and getting to experience new things, so when she’s not working you’ll likely find her hanging out at a coffee shop, painting furniture, or hopping on a bus, train, or plane to somewhere new.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op