Home>Berichten>Betrouwbaarheid, Techniek uitgelegd>Fanless hybride computer – wat is het en wanneer heb ik er een nodig?

Fanless hybride computer – wat is het en wanneer heb ik er een nodig?

By ·Categorieën: Betrouwbaarheid, Techniek uitgelegd·Published On: september 4th, 2020·3,4 min read·

Een fanless hybride computer is de ideale oplossing wanneer je een computer nodig hebt met een krachtige grafische kaart in een industriële omgeving die het uiterste vraagt van zijn betrouwbaarheid.

Laten we bij het begin beginnen – Wat is een fanless computer en waarom zou ik deze nodig hebben?

Fanless computers blinken uit in uitdagende omgevingen

Jarenlang hebben engineers zich gewend tot fanless computers voor industriële toepassingen. Dit komt omdat ze beter presteren dan traditionele, actief gekoelde computers in uitdagende omgevingen. De industriële embedded pc’s van OnLogic maken bijvoorbeeld gebruik van geavanceerde passieve thermische dissipatietechnologie, bescherming tegen het binnendringen van stof en/of andere elementen die niet in een computer thuishoren, en solid-state opslag. Dit resulteert in uiterst betrouwbare, trillingsbestendige computers die kunnen overleven in stoffige, vuile of warme ruimtes.

Wat als je een GPU nodig hebt in een industriële computer?

Maar hoe zit het als je een actief gekoeld onderdeel nodig hebt voor jouw toepassing en toch een extreem hoge betrouwbaarheid wilt behouden? Veel industriële projecten, met name die met machine vision en kunstmatige intelligentie (AI), vereisen krachtige grafische kaarten voor hun verwerkingstaken. Hoe kun je een GPU integreren in een embedded of edge computer en toch zorgen voor een laag uitvalpercentage?

Dit is een dilemma dat vele specialisten van SCADA en industriële automatisering bezig heeft gehouden. Fanless hybride computers bieden een nieuwe aanpak om dit probleem op te lossen.

Fanless hybride pc’s bieden robuuste oplossingen met uitbreidingsruimte voor extra opslag, I/O of grafische kaarten

Een geïsoleerde expansion bay met een PCIe x16-slot stelt je in staat om een reeks grafische kaarten, netwerkkaarten, extra opslagopties en andere uitbreidingskaarten te integreren. De grafische kaart (GPU) of andere uitbreidingskaart wordt dan actief gekoeld in een apart compartiment.Ondertussen worden het moederbord en andere gevoelige interne componenten beschermd in de afgesloten ruimte van de behuizing. Als de uitbreidingskaart aan vervanging toe is, kan deze gemakkelijk bereikt worden via de buitenkant van de behuizing.

Wie heeft baat bij het gebruik van een fanless hybride computer?

Stel je een klant voor die een machine vision toepassing heeft in een autofabriek. Als de productielijn uitvalt door het falen van een pc moet al het werk worden stopgezet en kan de klant duizenden euro’s verliezen met elke minuut downtime. Een krachtige grafische kaart is nodig voor de videoanalyse, maar er is te veel vuil aanwezig in de lucht voor een traditionele pc met ventilator om lang te overleven. Een engineer kan in dit geval de uitvaltijd minimaliseren door een fanless hybride pc te gebruiken. Het moederbord en andere interne onderdelen worden beschermd tegen stof. Als de grafische kaart het begeeft, kan de engineer gemakkelijk een nieuwe GPU in het uitbreidingsslot implementeren in plaats van een geheel nieuwe computer te hoeven plaatsen en installeren.

Samengevat – fanless hybride computers voor betrouwbaarheid en hoge prestaties
Helix HX600 van OnLogic

Nu hoge GPU vereisten de norm worden in industriële besturingstoepassingen, productieautomatisering, machine vision en andere edge computer projecten, wordt de balans tussen prestaties en betrouwbaarheid steeds belangrijker. Fanless hybride computers kunnen een effectieve manier zijn om betrouwbaarheid en hoge prestaties te garanderen in uitdagende industriële omgevingen.

Als je meer te weten wilt komen over OnLogic’s unieke aanpak met fanless hybride computers, kun je meer lezen over ons Hardshell fanless systeemontwerp. Bekijk voor een voorbeeld van een fanless hybride industriële pc naar de HX600 in onze Helix-serie.

Heb je een bijzonder uitdagende omgeving? Bekijk onze K700-X2 in de Karbon-serie. Deze rugged edge computer biedt GPU-uitbreiding en aanpasbare I/O via ModBay.

Neem gerust contact op met ons team van gekwalificeerde hardwarespecialisten. Zij kunnen jou helpen bij het zoeken van de oplossing die je nodig hebt voor jouw toepassing!

 

Wil je nog meer te weten komen? Bekijk onze white paper om de 5 manieren te ontdekken waarop fanless computers jouw bedrijf kunnen ondersteunen.

Download white paper to learn how fanless computers can help your business

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Thomas Feldtmose

Thomas is an Account Executive with OnLogic. He is responsible for developing partnerships with clients in the industrial IoT, digital signage, physical security, medical, and manufacturing markets. In his spare time, he likes to hike, ski, and spend time with his wife and two daughters.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen