Home>Berichten>Industriële IoT>Je 4G LTE-simkaart activeren

Je 4G LTE-simkaart activeren

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: januari 10th, 2017·3,2 min read·

Voordat je welk apparaat dan ook kunt verbinden met het 4G LTE-netwerk, moet je de LTE-simkaart activeren. Simkaarten (SIM staat voor Subscriber Identity Modules) zijn een alomtegenwoordig stukje technologie geworden in een wereld met steeds meer mobiele apparaten. Ze zijn de bemiddelaar tussen mobiele apparaten en zendmasten. Ze zorgen ervoor dat deze met elkaar kunnen communiceren. Mobiele providers gebruiken simkaarten om te identificeren welke apparaten actief zijn in het netwerk. Ze koppelen deze apparaten aan het data-abonnement waarop ze zijn geabonneerd.

Simkaarten worden tegenwoordig echter ook gebruikt voor heel andere apparaten dan mobiele telefoons. Daardoor begint de manier waarop deze dunne plastic chips worden geactiveerd, achterhaald te raken. Wij bieden een Extrovert-lijn van 4G LTE-verbonden systemen aan. Deze zijn deels bedoeld als een manier waarop onze klanten een stukje van de wat marginalere activeringsmethoden kunnen vermijden die zijn voortgekomen uit de toegenomen behoefte aan mobiele netwerkconnectiviteit.

SimkaartenDe schaduwzijde van sim

De afgelopen jaren hoorden we verhalen van gebruikers die uit providernetwerken waren gezet vanwege actief simkaartgebruik in niet-gecertificeerde apparatuur. Een aantal externe leveranciers, en zelfs enkele grote hardwareleveranciers, gingen soms zelfs nog verder. Ze raden gebruikers aan om hun simkaart in hun mobiele telefoon te activeren en de geactiveerde kaart vervolgens in het eindapparaat te steken, bijvoorbeeld een IPC in een automotive-toepassing. Helaas hoeft de mobiele provider alleen de apparaten te controleren die op hun netwerk zijn aangesloten om erachter te komen dat een niet-goedgekeurde pc of ander systeem wordt gebruikt. In dat geval kan de toegang tot het netwerk worden geweigerd en kan de gebruiker een boete worden opgelegd door zowel de provider als het PTCRB.

Je 4G LTE-kaart activeren

OnLogic Extrovert 4G LTE System Label

Voordat je welk apparaat dan ook kunt verbinden met het 4G LTE-netwerk, moet je de kaart activeren. In het geval van onze Extrovert-lijn van producten moet je na ontvangst van de computers de 4G LTE-simkaart activeren door contact op te nemen met de provider om door te geven dat je de service wilt activeren. Elk 4G-systeem dat we verzenden, heeft een uniek IMEI-nummer van 15 cijfers. Dat nummer vertelt de provider welk systeem aan het netwerk moet worden gekoppeld. Elke SIM-kaart heeft ook een eigen identificatienummer, de ICCID (Integrated Circuit Card Identifier). Als je een Extrovert-systeem hebt besteld met een vooraf geïnstalleerde simkaart, staan beide nummers op een sticker aan de onderkant van je nieuwe pc. Als je je eigen simkaart gebruikt, moet je de ICCID of het CSN (Chip Serial Number) van je simkaart opzoeken voordat je contact opneemt met je mobiele provider. .

Je hebt een account bij een provider nodig om je apparaat te activeren. Om je kaart te activeren, hoef je alleen je nieuwe pc en simkaart aan je account toe te voegen. Er hoeft geen mobiel nummer aan je pc gekoppeld te zijn. Daarom activeer je je simkaart het gemakkelijkst door contact op te nemen met je provider. Je hoeft dan alleen je accountgegevens, het IMEI-nummer van je apparaat en de ICCID van je simkaart door te geven. In veel gevallen kun je je apparaat ook online activeren.  

Een opmerking over IoT-data-abonnementen

Onthoud echter dat embedded IoT-systemen heel andere gegevensbehoeften kunnen hebben dan het gemiddelde mobiele apparaat. Het is dan ook belangrijk dat je een duidelijk idee hebt van hoeveel gegevens je systemen gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je serviceabonnement voldoende toegang biedt. De meeste providers bieden een aantal data-abonnementen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van IoT-gebruikers die een pakket hebben gekocht inclusief gegevenslaag en simkaart. Afhankelijk van jouw situatie kunnen dit soort IoT-abonnementen een goede keuze zijn. Zorg er echter voor dat je goed weet hoeveel gegevens je nodig hebt. Alleen zo voorkom je overschrijdingskosten.

Meer informatie over Extrovert 4G LTE

De eenvoudigste 4G-oplossing voor IoT-pc’s

Meer informatie

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen