Home>Berichten>Industriële IoT>Innovatieve reusachtige MegaBots vechtrobots

Innovatieve reusachtige MegaBots vechtrobots

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: maart 20th, 2017·3,6 min read·

In 2015 daagden de oprichters van MegaBots Inc het Japanse bedrijf Suidobashi Heavy Industry uit voor ’s werelds eerste duel tussen reusachtige vechtrobots. Het Japanse bedrijf werd vertegenwoordigd door de bijna 4 meter lange en 4500 kilo wegende mecha KURATAS. In de tussenliggende twee jaar heeft MegaBots via Kickstarter ruim een half miljoen dollar ingezameld om het project te helpen financieren. Ze hebben 2,4 miljoen dollar aan startfinanciering ontvangen om een robotgevechtcompetitie te ontwikkelen. Door het hele land waren ze te zien tijdens evenementen en op tv en ze hebben online een indrukwekkend aantal volgers. Ze hebben zelfs hun eigen stripboek.

Naarmate de ontwikkeling op hun bot Mark III vorderde, schafte MegaBots de apparatuur aan die nodig was om de vechtende mecha van hun dromen te bouwen. Hiervoor gebruikten ze onder andere industriële pc-hardware van OnLogic. We spraken met MegaBots-mede-oprichter en hoofd van de afdeling Electrical and Control Systems, Matt Oehrlein, over de staat van het project. Hij vertelde waarom hij had besloten dat de bouw van de reusachtige robots de juiste toepassing van zijn expertise was (alsof “reusachtige robots” nog niet voldoende reden is).

Megabots Co-Founder Matt Oehrlein

Hoe ben je betrokken geraakt bij het MegBots-project met de vechtende robots?

Matt Oehrlein: Ik heb, net als onze mede-oprichter Gui, als kind veel video games gespeeld. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, wisten we dat we samen iets heel erg gaafs konden doen! Uiteindelijk ontmoette Gui een investeerder die gek genoeg was om zo’n grote gedurfde onderneming als reusachtige vechtende robots te ondersteunen. Hij belde me en we begonnen samen dit bedrijf.

Hoe heeft het project zich ontwikkeld?

Het bedrijf heeft zich ontwikkeld van drie jongens met een droom tot een verrassend welbekende entertainmentfranchise met 14 mensen in dienst. We hopen binnenkort van start te gaan met de sportcompetitie!

Waar ben jij persoonlijk nu mee bezig?

Ik probeer te leren denken als een sales- en marketingpersoon. Ik ben mijn hele carrière ingenieur geweest. Dat is slechts een klein onderdeel van het ondernemersverhaal. Het hebben van een geweldig product is niet voldoende. Op dit moment houd ik me bezig met het aantrekken van de juiste partnerschappen om van de sportcompetitie een duurzame onderneming te maken.

Wat is de grootste uitdaging geweest die je de afgelopen tijd moest zien te overwinnen?

Het afsluiten van een grote financiering van 7 cijfers bij een bekende bank.

Hoe staat het nu met de Mk III?

Je kunt de voortgang van de Mk. III volgen via ons YouTube-kanaal. Op dit moment is het bovenlichaam van de Mk. III in staat om een auto op te tillen en weg te gooien!


In welk opzicht kan de Nuvo-5000 van OnLogic je helpen om KURATAS te verslaan?

De Nuvo-5000 is een ruggedized platform dat ons in staat stelt veel zware controles uit te voeren in een behoorlijk ruwe omgeving. Als die computer uitvalt omdat hij een duw krijgt, stopt de hele robot ermee. Het is echt super belangrijk dat dit niet gebeurt en daarom hebben we een robuuste oplossing nodig.

Wat is het kenmerk of element waar je het meest enthousiast over bent en in de uiteindelijke bot geïmplementeerd wilt zien?

Omdat de meeste actuators van de robot in een gesloten regelkring worden bediend, kan ik niet wachten om een laagfrequente gesynchroniseerde sinusgolfopdracht op alle actuators toe te passen, zodat het lijkt alsof de robot leeft en ‘ademt’.

Megabots Control Setup

Kun je ons een update geven van de tijdlijn van het project? Heb je een voltooiingsdatum in gedachten?

Op dit moment hebben we een geheimhoudingsverklaring met Suidobashi. We kunnen dus jammer genoeg niks publiekelijk aankondigen. Het beste wat je kunt doen, is ons YouTube-kanaal in de gaten houden om onze voortgang te volgen!

Heb je nog advies voor aspirant-ingenieurs die geïnteresseerd zijn in robotica?

Ga gewoon dingen maken. Het maakt niet uit hoe eenvoudig; ook niet of je over de tools beschikt. De vaardigheden en hulpmiddelen komen wel. Begin gewoon.

Meer informatie over hoe OnLogic innovatie stimuleert met MegaBots vind je in onze  volledige casestudy. En volg MegaBots natuurlijk ook op Twitter, Instagram en Facebook.

Update: De MK III-bot heeft zijn debuut gemaakt op Maker Faire. Hier vind je een aantal foto’s van Matt en zijn team, die hun nieuwste creatie laten zien. Maker Faire-foto’s, met dank aan S.N. Jacobson.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen