Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Hoe monteer ik een industriële computer

Hoe monteer ik een industriële computer

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: oktober 20th, 2020·4 min read·

Hoe monteer ik een industriële pc (IPC)?

Er zijn verschillende opties beschikbaar om een industriële pc (IPC) te monteren en deze veilig, koel en uit het zicht te houden, zoals wandmontage, VESA-montage, DIN-rail en rackmount. Bij het valideren van computerhardware is het belangrijk om niet alleen naar de interne onderdelen te kijken, zoals CPU, RAM en opslag. Je moet ook bedenken hoe de pc reageert op de omgeving, inclusief de montage van de pc. De installatieruimtes voor een IPC variëren sterk, meestal niet gewoon op een buro. Doorgaans monteren onze klanten pc’s rechtstreeks op apparatuur, binnen een installatie of in speciale omgevingen waar het veel toevoegt om de pc te beveiligen. Wat jouw vereisten ook zijn voor de bevestiging van de pc, wij hebben een oplossing voor je. Wat zijn de verschillende beschikbare soorten bevestigingsmateriaal? Dus lees verder als je antwoord wilt op de vraag: Hoe monteer ik een industriële pc?

Scientific area showing a wall of mounted electronics including an OnLogic computer

Caption: Zie jij de gemonteerde industriële computer?

Wandmontage van jouw industriële computer

Wandmontage is een van de meest gebruikelijke manieren om pc’s te monteren. Deze bevestigingen zijn ontworpen om gebruik te maken van twee montage-oren die uit het systeem steken om jouw systeem op elk oppervlak te bevestigen. Het biedt een flexibele manier om jouw pc te gebruiken en jouw hardware veilig te bevestigen.

VESA-montage voor jouw Industriële computer:

Dit type montage is ontwikkeld door de Video Electronics Standards Association (VESA). Het is ontworpen om televisies, monitoren en paneldisplays te monteren op bijpassende montageapparatuur. Je kent dit wellicht van de tv die aan de muur is bevestigd. Misschien lees je dit artikel wel op een systeem met twee monitoren die aan een VESA-armsteun bevestigd zijn. Dit type montage wordt vaak gebruikt om onze panel pc’s aan flexibele armen te bevestigen, zodat operators ze kunnen verplaatsen.

Als alternatief zijn de meeste monitoren al voorzien van VESA-gaten. Dus als je de bureaustandaard gebruikt die bij jouw monitor is geleverd, kun je een OnLogic pc rechtstreeks op de achterkant van jouw monitor monteren. Dit is gebruikelijk in workstationtoepassingen waar de ruimte schaars is. Het is belangrijk om de grootte van de montagegaten van jouw apparaat te kennen tegenover die van het bevestigingsmateriaal. Gangbare formaten van OnLogic systemen die VESA-montage ondersteunen zijn 75 mm x 75 mm of 100 mm x 100 mm.

Monteer jouw industriële pc op een DIN-Rail
A din rail mounted computer

Een DIN-rail is een veelgebruikt montagetype voor industriële apparatuur. Daarbij wordt een metalen staaf met vaste maat gebruikt om apparatuur aan op te hangen. Dit is gebruikelijk in industriële omgevingen, omdat je hiermee meerdere apparaten binnen een installatie dicht bij elkaar kunt plaatsen (of zelfs naast elkaar), zoals PLC’s, protocol converters en voedingen. Er zijn twee manieren waarop een systeem kan worden gemonteerd. Ofwel plat aan de onderkant of 90 graden gedraaid op de zijkant. De beste oriëntatie hangt af van jouw toepassing en het beschikbare oppervlak, maar als de ruimte beperkt is, is op de zijkant meestal het beste. Houd rekening met de totale hoeveelheid beschikbare ruimte ten opzichte van de apparaten die je voor jouw systeem hebt geselecteerd om de voordelen van DIN-railmontage te optimaliseren.

Rackmount jouw industriële pc

Rack mountDit wordt meestal gebruikt voor servers en maakt het mogelijk om jouw bestaande rackmount-behuizing te gebruiken. Onze lijn met rackmount pc’s staat klaar om in jouw behuizing te worden gemonteerd. De hoogte van een rackmount wordt aangeduid als een “U”, die ongeveer 1,5 inch is. Dit is een gestandaardiseerde afmeting zodat je weet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor verschillende apparaten. Als je simpelweg de voorkeur geeft aan de form factor en een fanless pc in een rackmount chassis wilt, kunnen veel van onze low-profile IPC’s in onze rackmount adapter gemonteerd worden.

Waar en hoe jouw industriële computer gemonteerd wordt is een belangrijke keuze

Kiezen hoe en waar je jouw computer wilt monteren, is net zo belangrijk als kijken naar de CPU-, opslag- en stroombehoeften. Jouw specificaties voor een IPC kunnen aanzienlijk veranderen door de montagelocatie. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen montage naast of direct tegen een chemische mixer die onderhevig is aan trillingen.

Als je de computer rechtstreeks op een machine monteert, moet je wellicht een systeem overwegen met een schok- en trillingsbestendigheid. Gebruik ook vlak bevestigingsmateriaal, in plaats van een VESA-monteerbare pc op het bedieningsstation naast de tank. Wat jouw toepassing ook is, OnLogic kan jou helpen de juiste pc te vinden in combinatie met de meest geschikte montageopties om de werking van jouw systeem te maximaliseren. Kijk vandaag nog in onze online winkel of neem contact op met een van onze solution specialisten.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Cole Wangsness

Cole is a Sales Engineer at OnLogic. He works to connect customers with the right solution and provide industry expertise. When not working, he enjoys learning about new tech and tinkering with computers.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen