Geen gewone Mini-ITX-rekmontage

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: april 15th, 2010·5,5 min read·

We zijn een technologiebedrijf. Het spreekt dan ook voor zich dat we redelijk wat geeky engineers aantrekken die helemaal uit hun dak gaan als de kans zich voordoet om nieuwe producten te ontwikkelen. Het is een boeiend schouwspel: een conferentieruimte met een hoog IKEA-gehalte, vol technologische optimisten die grootse plannen bespreken voor de wereldheerschappij. Je kent ze wel. “En wat als we dit nou eens toevoegen en het zo laten werken, en als we dat nou omdraaien en er nog een van die in zouden zetten, dan, nou… Rome is ook niet in één dag gebouwd.” Oké, we bouwen hier geen steden (ik weet het, ik weet het!), maar als ik de realisatie van een van onze productontwerpen zie, word ik helemaal enthousiast.

De SL1UR-B is een 1U Mini-ITX-behuizing voor rekmontage die veel flexibiliteit biedt voor opslag, uitbreiding, montage, koeling en voedingsopties. Het doel was om een basisconfiguratie te creëren, waaraan klanten de benodigde accessoires konden toevoegen, en een rekmontagesysteem te ontwerpen dat echt aan hun eisen en budgetten voldoet.

De behuizing heeft de volgende kenmerken:

  • Materiaal: Koudgewalst staal;
  • Kleur: zwart (andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag en met een minimale bestelhoeveelheid (MOQ) van 100 stuks);
  • Afmetingen: 1U – 482 x 45 x 254 mm (18,97″ x 1b,75″ x 10″);
  • 2 PCI-slots (PCI-riser-kaarten niet inbegrepen);
  • CF-slot met toegang aan de voorzijde (CF-adapter niet inbegrepen);
  • Aan de voorzijde toegang tot 2 USB 2.0-poorten;
  • Met universele achterplaat;
  • 2 PCI-ruimten met extra ingebouwde ventilatiekleppen.

Bovenaanzicht van de SL1UR-B 1U Mini-ITX-behuizing voor rekmontage

De binnenkant van de behuizing is mooi en ruim, maar niet te ruim; net groot genoeg om alle benodigde onderdelen te kunnen herbergen.

Achteraanzicht van de SL1UR-B 1U Mini-ITX-behuizing voor rekmontage

Op het achterpaneel zie je de universele achterplaat, de dubbele PCI-uitbreidingsslots en de lege ruimte waar je een extra ventilator (ventilatorbeugel en hardware meegeleverd met de behuizing) of de ATX-voeding kunt plaatsen.

Kies je eigen voeding

Geïntegreerde voeding: in het verleden hadden we meestal geen Mini-ITX- moederborden met ingebouwde voeding. Al onze behuizingen werden geleverd met voeding en klanten moesten uiteindelijk twee keer zoveel betalen voor een stroombron. Niet ideaal. Maar een moederbord met ingebouwde voeding is eigenlijk een goede oplossing, want een behuizing met voeding vormt doorgaans een groot gedeelte van de totale kosten van een behuizing en een moederbord met ingebouwde voeding is niet echt heel veel duurder dan moederborden zonder ingebouwde voeding. Het betekent ook dat je meer ruimte in de behuizing hebt als je je geen zorgen hoeft te maken over een DC-DC-kaart en alle kabels die erbij horen.

We hebben ook geconstateerd dat we er bijna niet meer omheen kunnen om moederborden met ingebouwde voeding te ontwerpen. Veel van de moederbordfabrikanten waarmee we werken, brengen dit soort ontwerpen uit. De enige echte nadelen zijn mogelijke beperkingen van het uitgangsvermogen en dat het niet mogelijk is om je eigen systeemvehikel te maken.

Dus, als je kiest voor een moederbord met ingebouwde voeding (en we hebben een grote keuze) met deze behuizing voor rekmontage, kan de ruimte waar de ATX-voeding zou hebben gezeten, worden gevuld met een 3,5”-HDD of 2x 2,5″-HDD. De totale opslagopties voor deze configuratie zijn:

  1. Moederbordvoeding met 2x 3,5″-HDD’s of
  2. Moederbordvoeding met 1x 3,5″-HDD en 2x 2,5″-HDD’s, 0 of 1 PCI riser-kaart (afhankelijk van lengte en grootte) of
  3. Moederbordvoeding met 4x 2,5″-HDD’s, 0 of 1 PCI riser-kaarten (afhankelijk van lengte en grootte); hiervoor is een 3,5″- tot 2x 2,5″-HDD-adapter vereist

ATX-vermogen: hoewel de meeste van onze moederborden en systemen energiezuinig zijn en minder dan 60 W aan vermogen verbruiken (afhankelijk van het gebruik en de randapparatuur) heb je misschien meer of minder nodig), zijn klanten nog steeds dol op grotere ATX-voedingen. De grootste reden: ze houden er niet van dat de AC-adapter aan de achterkant van de behuizing hangt. De SL1UR-B kan worden geconfigureerd met een Seasonic 250-watt ATX-voeding; hierdoor is er minder ruimte voor opslag. De opties zien er als volgt uit:

  1. ATX-voeding met 1x 3,5″-HDD of
  2. ATX-voeding met 2x 2,5″-harde schijven, 0 of 1 PCI-kaarten (afhankelijk van lengte en grootte) of
  3. ATX-voeding met direct-plug solid-state opslag (IDE, SATA, USB), 1 of 2 PCI-kaarten.

Direct-plug picoPSU: en dan heb je natuurlijk de picoPSU als optie. Dit is een ongelooflijk kleine direct-plug ATX-voeding die een breed scala aan opties biedt (bijvoorbeeld een brede ingangsspanning, intelligent automotive). Als je hiervoor kiest, zijn de configuratieopties:

  1. picoPSU met 2x 3,5″-HDD’s of
  2. picoPSU met 1x 3,5″-HDD en 2x 2,5″-HDD’s, 0 of 1 PCI riser-kaarten (afhankelijk van lengte en grootte) of
  3. picoPSU met 4x 2,5″-HDD’s, 0 of 1 PCI riser-kaarten (afhankelijk van lengte en grootte); hiervoor heb je een 3,5″- tot 2x 2,5″-HDD-adapter nodig

Hoe wil je dat bevestigen?

Ook de montageopties zijn flexibel. Voor klanten die alleen een behuizing met uitbreiding, opslag en een low-profile ontwerp willen, maar het systeem niet in een rek willen plaatsen, kunnen als aanvulling beugels voor zijmontage selecteren. De behuizing wordt standaard geleverd met montagebeugels die omkeerbaar zijn. Het systeem kan dan in een rek worden gemonteerd en het voorpaneel of achterpaneel is toegankelijk vanaf de voorkant. Dit is met name handig als gemakkelijke toegang tot de I/O op het achterpaneel essentieel is voor een toepassing.

Hou het koel

In het verleden hebben we 1U-behuizingen voor rekmontage gezien met solide functiesets, maar een verschrikkelijk koel- en luchtstroombeheer. De SL1UR-B wordt standaard geleverd met twee 40x40x20 kogellagers met ruimte voor twee extra 40x40x20 ventilatoren op dezelfde beugel. Bij gebruik van een moederbord met ingebouwde voeding of een picoPSU-voeding, kan een andere ventilator worden geplaatst waar de ATX-voeding naartoe gaat. De ATX-unit heeft een eigen ventilator, als dat de gekozen voeding is.

Als je vier koelventilatoren gebruikt, moet je je wel bewust zijn van het aantal ventilatorkoppen op het moederbord. De meeste hebben er twee, veel Jetway-kaarten hebben er drie. In de meeste gevallen heb je minimaal één fan splitter/verlengkabel nodig; misschien meer.

Maak het persoonlijk

Er zijn ook brandingopties beschikbaar en vrij eenvoudig. Omdat deze behuizing is ontworpen om in toestellen te worden geïmplementeerd, verwachten we dat klanten de behuizing opnieuw van een merk voorzien zodat deze als definitieve oplossing kan worden verkocht. Er is een afgeschuind gedeelte op het voorpaneel van de behuizing waar een label kan worden bevestigd. Hierdoor kan de I/O aan de voorzijde ook worden verborgen voor openbare toegang. De hele behuizing kan ook worden geschilderd. Er is een MOQ van 100 voor een aangepaste kleur. De labelingoptie is echter veel betaalbaarder en daarvoor hoef je niet op voorhand alle units te bestellen.

Kortom, bij het ontwerp van deze behuizing wilden we klanten een op maat gemaakte oplossing voor rekmontage bieden met precies de juiste elementen, zonder te hoeven betalen voor onnodige onderdelen. We hopen dat je het net zo leuk vindt als wij!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Delen

About the Author: Kristina Bond

Kristina Bond was the Marketing Director for Logic Supply from 2007 to 2012. She graduated from Savannah College of Art and Design in Savannah, Georgia with an M.F.A. in photography and a B.F.A in photography and communication from Shepherd University in Shepherdstown, WV. While technology and Logic Supply remain close to her heart, she moved on from the company in June 2012 to do marketing for the restaurant industry. To get in touch with Kristina, please contact kristina@kristinadrobny.com.