Home>Berichten>Industriële IoT>Voordelen van een industriële pc

Voordelen van een industriële pc

By ·Categorieën: Industriële IoT·Published On: januari 8th, 2021·4,9 min read·

Wat is een industriële pc?

Een industriële pc is een robuuste computer die ontworpen is om in een industriële omgeving gebruikt te worden, vaak op plekken waar de productie van goederen plaatsvindt. Een industriële computer heeft meestal de volgende kenmerken:

  • Fanless ontwerp zonder ventilatie
  • Ontworpen om uitdagende omstandigheden te weerstaan
  • Veel configuratiemogelijkheden
  • Uitgebreide I/O opties 
  • Een lange levenscyclus

Met de enorme groei van het Internet of Things (IoT) en de toename van verbonden en steeds meer connected apparaten die geïnstalleerd worden in afgelegen en onherbergzame omgevingen, wordt betrouwbare hardware steeds belangrijker. Een IT-storing kan een direct en serieus effect hebben op het netto resultaat van een onderneming. Met zoveel op het spel heb je robuuste hardware nodig. Industriële pc’s worden op een andere manier ontworpen dan consumenten pc’s. Het industriële ontwerp vermindert downtime en verlaagt de totale gebruikskosten.

Wat zijn de verschillen tussen industriële en consumenten pc’s? En wat zijn de specifieke kenmerken van industriële pc’s?

Fanless ontwerp

Fanless ComputerOff-the shelf commerciële pc’s worden vrijwel altijd gekoeld met interne ventilatoren. Deze ventilatoren zijn een zwak punt voor pc’s. Wanneer een ventilator lucht aanzuigt haalt het ook vervuiling mee naar binnen. Vervolgens stapelt al het stof en vuil zich binnen in het systeem op. Dit resulteert in beschadigingen en in een vertraging van je computer.  De meeste Industriële pc’s worden gekoeld zonder ventilator en hebben een chassis zonder openingen die de elektronica beschermt, waardoor de betrouwbaarheid van de computer toeneemt. Met name in omgevingen waar veel stof, vuil en andere deeltjes in de lucht aanwezig zijn, is dit van belang. Lees ons artikel over hoe fanless pc’s koel blijven voor meer informatie over hoe fanless systemen werken.

Componenten van industriële kwaliteit

Industriële pc’s hebben een hardshell ontwerp en componenten die gemaakt zijn voor betere betrouwbaarheid en intensiever gebruik. Dit betekent dat deze componenten resistent zijn tegen zware omstandigheden en 24/7 aan kunnen blijven.  Bij een consumenten pc is dat niet het geval. Het voordeel hiervan is dat je computer langer meegaat en er minder kosten en tijd gaan zitten in het vervangen van hardware.

Sterk configureerbaar ontwerp

Custom branded industrial computer and custom packaging

Custom branded computer and packaging.

Industriële pc’s kunnen verschillende soorten taken verrichten, zoals (fabrieks)automatisering, datacollectie op afstand en surveillance. OnLogic’s systemen zijn sterk configureerbaar om aan de eisen van jouw individuele project te voldoen. Buiten betrouwbare hardware leveren we ook OEM diensten zoals custom branding, imaging en BIOS aanpassingen. Lees hier een paar verhalen van klanten om te ontdekken hoe OnLogic services bijdragen aan het success van onze klanten.

Superieur ontwerp/prestaties

Industriële computers zijn ontworpen om zware omstandigheden aan te kunnen. Denk hierbij aan omgevingen waarin zware schokken/vibraties, brede omgevingstemperaturen of stof/vuil aanwezig zijn. Onlogic’s industriële pc’s zijn gemaakt om 24/7/365 te functioneren om de eisen van ieder project aan te kunnen. We hebben een uitgebreid portfolio van hardware: van industriële fanless pc’s tot onze rugged computers die nog meer temperatuur-, vibratie- en schokresistent zijn. Lees dit artikel voor meer informatie over het verschil tussen industriële en rugged computers.


Small Industrial Computer
Uitgebreide I/O Opties en extra functionaliteit

Om effectief te communiceren met apparaten zoals sensoren, PLC’s of legacy apparaten, hebben industriële pc’s uitgebreide I/O opties en extra functionaliteiten. Industriële pc’s hebben geen adapters of dongels nodig, omdat ze de I/O functies bieden die bedoeld zijn voor gebruik buiten de traditionele kantooromgeving. OnLogic’s oplossingen zijn ontworpen om geconfigureerd te worden. Je kan systemen aanpassen naar jouw specifieke toepassing met functies zoals 4G LTE modems, hot-swap schijven, CAN Bus, en andere toepassingsspecifieke I/O zoals COM, Parallel poorten of DIO.

Lange Levenscyclus

Buiten het feit dat industriële pc’s betrouwbaarder zijn en meer uptime hebben, hebben ze ook een geïntegreerde levenscyclus voor lange termijn beschikbaarheid. Industriële pc’s zorgen ervoor dat bedrijven kunnen standaardiseren op een computer zonder grote hardware veranderingen in de volgende vijf jaar te moeten doorvoeren. Een lange levenscyclus zorgt er dus voor dat je toepassing lang kan worden ondersteund en en beschikbaar blijft voor vele jaren.

Door gebruik te maken van de meest recente chip architectuur, ben je verzekerd van een lange levenscyclus. OnLogic werkt samen met chipfabrikanten zoals Intel en AMD om te zorgen dat we onze klanten de nieuwste architectuur en technologieën kunnen bieden.

Bekijk onze Helix Serie, die veel opties biedt met Intel’s nieuwste generatie architectuur. Inclusief de HX500, HX600 en HX610 met Intel 10e generatie chips (Comet Lake) en onze nieuwste HX300 en HX310 met Elkhart Lake processors. De Helix serie biedt een oplossing voor jouw toepassing met een groot aanbod aan form factors, I/O en prijzen.

 

HX500

Helix 600

HX600

 

Helix 610

HX610

 

Wat is een industriële pc en waarom heb je er een nodig?

Industriële pc’s zijn van de grond af ontworpen met de functies die nodig zijn om te overleven in omgevingen waar een off-the-shelf pc het niet zou redden. Kort samengevat: ze zijn ontworpen om waarde aan je organisatie toe te voegen. Zowel op de plekken waar je betrouwbare als ook sterke rekenkracht nodig hebt. Als je op zoek bent naar een oplossing met een lange levenscyclus en veel I/O opties, of als je vragen hebt over de beste manier om omgevingsschade aan je hardware te voorkomen, kun je nu contact opnemen met een van OnLogic’s Hardware Solutions Specialisten!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Taylor Pillsbury

Taylor works in customer service where she helps to deliver the outstanding support OnLogic customers deserve. During her free time she enjoys riding her bike and watching every sunset possible.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen