Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat zijn de beste pc’s voor smart retail oplossingen?

Wat zijn de beste pc’s voor smart retail oplossingen?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: september 28th, 2021·4,5 min read·

Met de beste pc’s voor smart retail oplossingen kunnen retailers geavanceerde software gebruiken om beter te begrijpen wat klanten willen ervaren in hun winkels. Vervolgens wordt de winkelervaring aangepast naar de individuele voorkeuren van de klanten. Met edge-computers en industriële hardware kunnen slimme winkeloplossingen vrijwel overal worden geïnstalleerd om klanten te entertainen, informeren en te reageren op wat klanten willen.

In de afgelopen 25 jaar is de manier waarop we winkelen drastisch veranderd. De opkomst van online winkels heeft het koopgedrag van consumenten wereldwijd veranderd. Dit betekent echter niet dat fysieke winkels verleden tijd zijn. Winkeliers moeten zich concentreren op het aantrekken van de juiste klanten, het tonen van de juiste producten op het juiste moment en om de winkelervaring van de klant in het algemeen gemakkelijk en plezierig te maken.

Point of Sale smart retail oplossingen

Voor een point-of-sale-systeem (POS) zijn ruimtelijke beperkingen vaak de belangrijkste zorgen van retailers. Het implementeren van een grote server op elke winkellocatie is zelden een goede keuze. Een compacte fanless computer is een betere oplossing voor een slimme POS-oplossing voor de detailhandel. Met on-site randapparatuur kunnen toepassingen gebruik maken van een cloudmodel. Ook kan er gekozen worden voor een thin client-benadering. Dit is een meer kosteneffectieve POS-configuratie met het juiste formaat en een volledig scala aan functies en mogelijkheden.

Cloud Model voor POS

Met een cloud-POS-model heb je alleen een kleine gateway nodig die alle IT-apparatuur in je winkel beheert. Dit omvat alles: van het verzenden van media-updates naar tentoonstellingen tot het verwerken van transactiegegevens. Alle relevante gegevens worden van de locatie naar de cloud gestuurd. Zowel AWS en Azure bieden tools die perfect zijn voor dit type toepassing.

Thin client pc’s voor POS

Een thin client is een andere fantastische oplossing voor een POS systeem in de detailhandel. Elke thin client kan vanaf een centrale server bijgewerkt, gecontroleerd en onderhouden worden. Het vermindert individueel onderhoud en maakt updates op afstand vanaf elke gebruikersterminal mogelijk. Hiermee wordt beveiliging gemaximaliseerd, operationele efficiëntie verhoogd en je IT- en operationele technologie kosten verlaagd.

Door gebruik te maken van een service zoals IGEL voor een virtual desktop infrastructure (VDI) kun je dit allemaal beheren vanaf een externe centrale administrator. Ook kun je gebruik maken van bestaande services die al deel zijn van je IT stack, zoals Citrix. Zowel de gateway als de POS thin clients maken gebruik van een kleine industriële pc. Die kun je op de achterkant van een monitor of op een andere onopvallende plek monteren. Zo maak je maximaal gebruik van de ruimte die je hebt.

Digital signage smart retail oplossingen

Een actuele trend in smart retail is het gebruik van digitale media voor informatie en productpromotie. Verschillende creatieve manieren om met klanten in contact te komen en een betere klantervaring te bieden.

Interactieve kiosk ervaring

Woman getting directions in a shopping mall from a kiosk

Met een kiosk computer kun je een interactieve gebruikerservaring creëren. Kiosks kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om klanten te helpen bij het vinden van producten, locaties in de winkel of een winkelcentrum en voor coupons of kortingen. Ze kunnen ook gebruikt worden voor zelfservice (inclusief check out of voor retouren). Een nieuwe trend is het gebruik van kiosk computers om een “eindeloos gangpad” te maken. Hiermee combineer je de voordelen van fysieke winkels met het gemak van online shoppen. Klanten kunnen zo hun keuze maken uit een oneindige virtuele voorraad. Klanten in de winkel kunnen op deze manier producten bestellen die normaal niet in de winkel verkocht worden of momenteel niet op voorraad zijn.

Digital media signage voor een meeslepende ervaring

Om klanten naar een fysieke locatie aan te trekken brengen sommige merken shoppen naar nieuwe hoogtes met wat sommigen ‘retailtainment’ noemen. Meerdere 4K-schermen in combinatie met 3D-graphics bieden een unieke en meeslepende winkelervaring die een merk tot leven brengen.

Om dit soort media te ondersteunen gebruiken retailers steeds vaker hardware zoals OnLogic’s krachtige ML100G-53. Dankzij de Intel Xe integrated graphics brengt het vergelijkbare prestaties als discrete GPU’s naar de edge. Met de mogelijkheid om een enkel 8K display, meerdere 4K displays of 3D graphics te renderen, zijn systemen zoals de ML100 een goede optie voor digitale displays.

Bekijk al onze industriële digitale mediaspelers met mogelijkheden voor meerdere schermen en CEC, compacte formaten en krachtige processors voor media-intensieve toepassingen.

Breng artificial intelligence naar de winkel

Sensoren, machine vision en artificial intelligence (AI) werken samen om retailers en klanten veel voordelen te bieden. Retailers kunnen de bewegingen van klanten door de winkel volgen om hun aankooppatronen te identificeren. Deze informatie kan door winkelmanagers worden gebruikt om beslissingen te maken over productplaatsing, winkelindeling en inzet van personeel. AI kan ook worden gebruikt om de winkelervaring van de individuele consument te personaliseren en te vereenvoudigen. Een geweldige manier om merkloyaliteit te garanderen en meer te verkopen.

Wil je klantstromen op de winkelvloer analyseren of virtuele assistentie aanbieden in de winkel? Intel’s OpenVino Toolkit gebruikt Xe Graphics om AI-functionaliteit naar de edge te brengen. Als je meer wilt weten en lid bent van de Intel DevCloud, kun je voorbeeldworkflows testen of eigen workflows ontwerpen en testen op echte OnLogic-hardware via de DevCloud. Zo niet, neem dan contact op met ons team voor meer informatie over al onze retail hardwareoplossingen.

Klaar om van start te gaan met je volgende retail computerproject? Of heb je vragen? Ons team is beschikbaar om te chatten, mailen of bellen.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Cole Wangsness

Cole is the leader of strategic partnerships at OnLogic. He works to enable the technologies that customers use to solve problems today and in the future. When not working, he enjoys training his dog (she's 9, but he tries anyways).
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen