Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat is Windows Embedded en waarom is het nu belangrijk?

Wat is Windows Embedded en waarom is het nu belangrijk?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: januari 25th, 2020·4,4 min read·

Windows IoT CTA

Eerder dit jaar kondigde Microsoft aan dat ze eind oktober de verkoop van Windows 7 zullen beëindigen. Maar wat betekent dit precies? Is het reden tot bezorgdheid voor iedereen die momenteel dit besturingssysteem gebruikt waarvan de support eindigt? Spoiler alert: je hoeft je geen zorgen te maken. Windows 7 Embedded Standaard is er voor jou.

Zoals we in een vorige blog al aangaven, speelt het besturingssysteem een sleutelrol in het besluitvormingsproces van hardware. Windows 7 is een betrouwbare keuze gebleken voor veel embedded projecten. Dus hoe beïnvloedt deze end of life (EOL) de gebruikers? Welke stappen moet je nemen als jouw huidige of aanstaande project, systeem of apparaat is gebaseerd op een Windows 7-architectuur?

Wat gebeurt er met Windows 7 aan het einde van oktober 2014?

Na de beëindiging op 31 oktober 2014 stopt Microsoft met het aanbieden van kopieën van Windows 7 Home (Basic of Premium) en Windows 7 Ultimate aan hardwarepartners. Microsoft blijft ondersteuning bieden voor deze aflopende systemen tot 2020 en heeft nog geen einddatum bepaald voor de beschikbaarheid van Windows 7 Professional. In wezen hebben hardwarekopers nu de keuze: overstappen op de implementatie van Windows 7 Professional (tegen aanzienlijk hogere kosten dan Windows Embedded), migreren naar het totaal andere Windows 8 of profiteren van de voortdurende beschikbaarheid van het Windows Embedded Standaard 7 platform.

De verschillende voor- en nadelen van het Windows 8 aanbod van Microsoft zijn elders uitvoerig besproken en er is veel informatie beschikbaar over wat Windows 7 Pro bevat. Laten we daarom Windows Embedded Standaard 7 eens nader bekijken. Zoals de functionele verschillen ervan en waarom dit de optimale keuze kan zijn voor gebruikers die worstelen met een OS-beslissing in het licht van de recente zet van Microsoft.

Wat Is Windows Embedded?

Windows Embedded Standaard 7 (WES7) is gebouwd op hetzelfde framework als Windows 7 Ultimate. Dit betekent dat alle software die compatibel is met een standaard Windows 7 distributie ook correct werkt op WES7. Met Windows 7 Embedded Standaard kunnen gebruikers de specifieke componenten van het Windows-besturingssysteem identificeren die hun systeem of apparaat nodig heeft en alleen die functies in de uiteindelijke versie opnemen. In wezen kan je met Windows Embedded de functies kiezen die je nodig hebt in jouw besturingssysteem en afzien van de functies die niet geschikt zijn voor jouw unieke installatie of specifieke toepassing.

Windows 7 vs Windows 7 Embedded Standaard : De belangrijkste verschillen

De meest voorkomende vraag over Windows Embedded Standaard 7 gaat over de verschillen ten opzichte van andere versies van het Windows 7 besturingssysteem. Het meest aantrekkelijke functionele verschil is de mogelijkheid om Windows Embedded Standaard 7 aan te passen met alleen de benodigde modules voor een bepaald project. Functies die normaal in het standaard besturingssysteem zijn ingebouwd (grafische componenten, stuurprogramma’s, applicaties) die niet nodig zijn, kunnen worden weggelaten. Door alleen op te nemen wat nodig is, wordt de algehele bestandsgrootte verkleind, waardoor er meer ruimte overblijft voor toepassingsspecifieke programma’s en bestanden. Gebruikers kunnen ook hun eigen op maat gemaakte opstartschermen definiëren en hebben de mogelijkheid om automatisch een aangepaste applicatie uit te voeren bij het opstarten. Hierdoor wordt een gebruikersinterface en ervaring gecreëerd die uniek zijn voor dat apparaat.

Naast het gemak van aanpasbaarheid, is de uiteindelijke versie aanzienlijk makkelijker te implementeren. Bij Logic Supply kunnen we een aangepaste Windows Embedded-versie uploaden naar ons netwerk en die versie eenvoudig op meerdere systemen implementeren voordat ze naar klanten worden verzonden. Dit creëert een kant-en-klare oplossing die direct uit de doos kan worden geïmplementeerd. In het geval van andere Windows 7 versies moeten gebruikers vaak hun eigen productsleutel invoeren om het besturingssysteem te activeren zodra de systemen arriveren.

Misschien wel het allerbelangrijkste voor de ontwikkeling van embedded apparaten, bevat WES7 ook aanvullende Embedded Enabling Features (EEF’s) die unieke mogelijkheden bieden voor de embedded variant van Windows 7. Deze extra functies zijn ontworpen om integrators te helpen een aangepaste versie te maken die perfect geschikt is voor hun unieke toepassing.

  • Speciale write-filters voorkomen directe toegang tot het geheugen, verlengen de levensduur van de flashopslag en voorkomen dat bestanden worden gewijzigd.
  • Het systeem kan worden ingesteld om rechtstreeks op te starten vanuit een opgeslagen hiberfil.sys bestand, waardoor de opstarttijd van het systeem wordt verkort.
  • Met Windows Embedded Standaard 7 kunnen gebruikers standaard antwoorden op berichtenboxen toewijzen, die automatisch reageren met “OK” of “Annuleren” om een ononderbroken werking te garanderen. Soortgelijke functies kunnen ook worden geactiveerd om te reageren op dialoogvensters van een programma.

Ten slotte biedt Windows Embedded Standaard 7 gebruikers een aanzienlijke kostenbesparing tegenover de enige andere resterende beschikbare W7-versie, Windows 7 Professional. Gebruikers die Windows 7 Embedded implementeren, kunnen meer dan €30 per licentie besparen, wat neerkomt op aanzienlijke besparingen bij implementaties waarbij honderden systemen betrokken kunnen zijn.

Hoe maak je de switch naar Windows 7 Embedded Standaard

Als Windows Embedded Standaard 7 goed bij jouw project past, is dit hét moment om aan de slag te gaan met het bouwen van jouw ideale besturingssysteem. Onze OS development specialisten kunnen je helpen bij het maken van de embedded versie van het besturingssysteem die het beste bij jouw unieke apparaat of installatie past. Neem vandaag nog contact met ons op via 088 5200 700 of vul ons eenvoudige online formulier in zodat een van onze OS-experts contact met je kan opnemen voor meer informatie over jouw project.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Justin Ballard

The Technical Sales Manager at OnLogic, Justin brought his passion for technology and education to the team in 2011. When he isn't coaching new members of the Sales team, Justin can be found on the golf course taking advantage of Vermont's short summers.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen