Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat is een Mil-Spec-computer?

Wat is een Mil-Spec-computer?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: juli 12th, 2022·1,6 min read·

Mil-Spec computers zijn ontworpen voor de meest extreme omgevingen en de meest uitdagende computertoepassingen. Mil-Spec-hardware is zowel van binnen als van buiten gemaakt van ultrarobuuste materialen. De hardware wordt vaak onderworpen aan gespecialiseerde tests om te voldoen aan verschillende normen en certificeringen. Mil-Spec-pc’s zijn gebouwd om vuil in de lucht, extreme temperaturen en schokken en trillingen te weerstaan. In veel gevallen weerstaat Mil-Spec-hardware ook vocht, waarbij het vaak een IP65-classificatie heeft voor waterbestendigheid.

Waar worden Mil-Spec-computers voor gebruikt?

Met deze naamgevingsconventie zou je misschien denken dat deze supersterke computers uitsluitend bedoeld zijn voor militair gebruik. Mil-Spec-pc’s worden momenteel echter gebruikt in een breed scala van zware industriële markten. Steeds meer systemen vereisen aanzienlijke rekenkracht. Mil-Spec-apparatuur wordt ingezet om een ​​consistente werking te garanderen en uitvaltijd en onderhoudsbehoeften te verminderen, vooral op afgelegen locaties waar het moeilijk tot onmogelijk is om hardware te onderhouden. Offshore-olieplatforms, bewakingsinstallaties voor olie- en gaspijpleidingen, zwaar bouwmaterieel en ruimtevaartintegrators gebruiken allemaal Mil-Spec-computers voor het bewaken en besturen van bedrijfskritieke apparatuur.

Wat is MIL-STD 810G?

MIL-STD 810G werd oorspronkelijk in het leven geroepen door de Amerikaanse overheid. Het beschrijft testprocedures die ervoor zorgen dat de apparatuur bestand is tegen de omgeving en de omstandigheden waarin deze zal worden ingezet. Voor robuuste computerhardware geeft MIL-STD 810G aan dat systemen zijn getest om betrouwbaar te werken bij trillingen, mechanische schokken, temperatuurschokken en extreme temperaturen.

OnLogic rugged computers getest volgens MIL-STD 810G 

OnLogic biedt een grote selectie rugged computers die volgens MIL-STD 810G zijn getest op hun mogelijkheid om te gaan met schokken en trillingen. CAPiTA MFG zocht bijvoorbeeld een toepassing die direct in de productielijn kon worden gemonteerd, om te helpen bij hun digitale transformatie. Ze kozen voor de Karbon 300-serie, omdat dit systeem bestand is tegen dat trillingsniveau. Het is ontworpen en getest volgens MIL-STD 810G.

Karbon 300 by OnLogic

Vragen over de beste toepassing voor jouw ruwe omgeving? Neem vandaag nog contact op met ons verkoopteam!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen