Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat is een industriële thin client?

Wat is een industriële thin client?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: februari 10th, 2022·3,3 min read·

Thin-clientcomputers worden steeds populairder bij IT-managers en integrators. Een industrieel thin-clientnetwerk bestaat uit een industriële thin client, gespecialiseerde beheersoftware en de serverhardware waarop alle bestanden, programma’s en toepassingen worden opgeslagen en onderhouden.

Thin clients zijn echter niet allemaal hetzelfde. In situaties waarin je een betrouwbaardere hardwareoplossing nodig hebt, is een industriële thin client waarschijnlijk het meest geschikt. In deze blog vind je het antwoord op de vraag “Wat is een industriële thin client?“.

Wat is een thin client?

Een thin-clientcomputer is een apparaat met weinig of geen geïntegreerde opslag. Het is ontwikkeld om programma’s en toepassingen vanaf een centraal gelegen terminalserver aan de gebruiker te leveren. Het beheer van een groot aantal afzonderlijke pc’s is een arbeidsintensieve taak. Met thin clients daarentegen kun je de gehele programma-installatie, patches en updates beheren vanaf de server. Daarna kunnen ze waar nodig worden geïmplementeerd op de diverse thin clients in het netwerk.

Thin client versus industriële thin client

Thin clients zijn ontwikkeld als een betaalbaar, onderhoudsvriendelijk alternatief voor de traditionele netwerken van gebruikersterminals. Toch hebben veel thin-clientcomputers te kampen met dezelfde prestatieuitdagingen als hun ‘fat-client’-tegenhangers. Veel thin-clientcomputers zijn fanless, maar hebben een behuizing met luchtopeningen nodig om het systeem koel te houden. In uitdagendere computeromgevingen, bijvoorbeeld bij magazijnbeheer en productietoepassingen, hebben deze standaard thin-clientsystemen moeite om overeind te blijven. Ze worden daar immers langdurig blootgesteld aan zwevende deeltjes die zich ophopen op interne onderdelen. Dit kan schade door kortsluiting of oververhitting veroorzaken.

Dealing with Dust in Industrial PC

Klik hier om onze gids voor het omgaan met stof te downloaden.

Wat is een industriële thin client?

Industriële thin clients zijn speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen stof en vuil. Deze systemen beschikken over een behuizing die volledig fanless is en geen ventilatieopeningen bevat. Ze beschermen interne onderdelen tegen schade en houden ze toch koel. Daarnaast zijn er enkele industriële thin clients die nóg meer bescherming bieden. Dit worden rugged thin clients genoemd. Ze zijn bestand tegen omgevingsfactoren als extreme temperaturen, schokken en trillingen. Deze industriële en rugged thin clients bevatten ook gespecialiseerde I/O voor de verschillende beeldschermen, randapparaten en ondersteunende apparatuur die in veel commerciële toepassingen nodig zijn.

Wat is een ThinManager Ready®-thin client?

Thin-clientcomputers zijn slechts één onderdeel van een volledig gerealiseerde thin-clientcomputeroplossing. Naast serverhardware voor de opslag van de gedistribueerde bestanden en programma’s hebben thin-clientnetwerken ook speciale beheersoftware nodig. Deze moet zorgen voor doeltreffende gegevensdistributie en efficiënt systeemonderhoud. ThinManager is een van de meest gebruikte thin-clientbeheerplatformen die er zijn. Gebruikers van dit platform kunnen alle functies van thin-client-pc’s op de meest efficiënte manier gebruiken. Een aantal voordelen van ThinManager zijn:

  • Gecentraliseerd beheer
  • Verbeterde netwerkbeveiliging
  • Langere hardwarelevenscyclus
  • Eenvoudige systeemvervanging
  • Ondersteuning van meerdere sessies
  • Failover-bescherming

Systemen die zijn gecertificeerd als ThinManager Ready zijn intensief getest door ThinManager. Dit garandeert optimale softwareprestaties. De certificering ThinManager Ready geeft ThinManager-gebruikers en -integrators het vertrouwen dat hun thin-clienthardware is gebouwd voor een naadloze interface met ThinManager-netwerken.

ThinManager Compatible versus ThinManager Ready

ThinManager houdt een volledige lijst bij van ondersteunde ThinManager-hardware. Er moet echter een belangrijk onderscheid worden gemaakt tussen ThinManager Compatible systemen en systemen met de certificering ThinManager Ready. Alleen op ThinManager Ready computers is het juiste BIOS vooraf op het apparaat geconfigureerd. Dat betekent dat deze systemen de noodzakelijke firmware direct van ThinManager kunnen downloaden. ThinManager Compatible thin clients daarentegen beschikken niet over de noodzakelijke statische IP-adressen. Ze hebben DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) nodig om een IP-adres aan de client toe te wijzen. Het komt erop neer dat ThinManager Ready thin clients een eenvoudigere, plug and play ervaring bieden.

OnLogic biedt een aantal ThinManager Ready oplossingen die de kostenbesparende lange levensduur en betrouwbaarheid van een industriële thin client combineren met de bewezen doeltreffendheid van het ThinManager-platform. Wil je meer informatie en wil je met een van onze ThinManager-specialisten spreken? Neem dan contact op met ons technische verkoopteam.

Deze blog is oorspronkelijk gepost op 10 december 2014. De content is bijgewerkt op 10 februari 2022. 

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen