Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat is DIN-railmontage?

Wat is DIN-railmontage?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: mei 13th, 2021·1,6 min read·

DIN-rails zijn een veelgebruikte methode voor het installeren van industriële computers naast andere apparatuur in een schakelkast, een rek of aan een wand. Maar wat is DIN-railmontage? Wat is een DIN-rail eigenlijk? In onze nieuwste Tech Edge-video leggen we je de basis uit. Bekijk de video of lees de transcriptie hieronder.

Waar staat DIN voor?

DIN-rails zijn genoemd naar het Duitse Instituut voor Normen, waar dit specifieke railmontagesysteem eind jaren 20 werd gestandaardiseerd. De rails zijn er in een paar verschillende soorten, maar hebben over de hele wereld vergelijkbare kenmerken. Hierdoor zijn ze een geweldige montage-oplossing voor allerlei soorten elektrische apparatuur.

Nu zullen er waarschijnlijk kleine verschillen zijn, afhankelijk van de specifieke apparatuur die je probeert te monteren, evenals de DIN-rails die je gebruikt. Maar laten we eens kijken naar twee voorbeelden van DIN-railmontage uit onze eigen productlijn.

Wat is DIN-railmontage en hoe werkt het?

Voor sommige industriële systemen, zoals deze Helix 500, bevestig je eerst de wandmontagebeugels. Hieraan worden de eigenlijke DIN-railclips bevestigd.

Foto waarop montagebeugels worden geplaatst

Vervolgens bevestigen we de DIN-railclips aan de wandmontagebeugels en kun je het systeem monteren.

Daartoe plaats je de onderkant van de clip simpelweg in de onderste sleuf van de rail. Druk de clip iets naar binnen en naar boven totdat hij op zijn plaats klikt.

Voor andere systemen, zoals de CL200, worden de DIN-railclips rechtstreeks op de behuizing geïnstalleerd. Als je ze wilt verwijderen of verplaatsen, druk je de clip naar beneden om de interne veer samen te drukken, waardoor deze los komt.

Moeilijker is het niet. Zo installeer je een industriële pc op een DIN-rail. Eventuele vragen kun je in de comments achterlaten. Als je deze video leuk vond, geef hem dan een like en vergeet niet je te abonneren om meer video’s te zien. Namens het hele team hier bij OnLogic, bedankt voor het kijken, en tot de volgende keer bij Tech Edge.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen