Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Wat is cloud computing?

Wat is cloud computing?

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: november 12th, 2021·3,1 min read·

We krijgen vaak de vraag: wat is cloud computing? Cloud computing biedt een breed scala aan services en mogelijkheden voor netwerkapparaten. Cloud computing wordt vaak gebruikt om toepassingen te bedienen, om externe opslag te bieden of om extra verwerkingskracht aan on-site systemen te bieden. 

Simpel gezegd, de term “cloud computing” is ontstaan ​​omdat de locatie van dataverwerking vaak onduidelijk en niet relevant is voor gebruikers. Voor bedrijven die zakelijke toepassingen bieden, is cloud computing een aantrekkelijke optie. Maar is het beter om te investeren in interne IT-systemen en beheer, of kun je beter je infrastructuur naar de cloud verplaatsen?  

Zoals we in onze Edge vs Fog-post hebben besproken, hoeft de ene keuze de andere niet uit te sluiten. Met cloudcomputing kunnen bedrijven sneller projecten uitvoeren zonder hoge voorafgaande kosten te maken. Behalve dat cloud computing zeer kosteneffectief is, stelt het gebruikers ook in staat om hun diensten snel op te schalen. Het laatste en misschien wel belangrijkste, is dat je het kunt combineren met edge computing om het beste van twee werelden te krijgen: snelle beslissingen nemen en tegelijkertijd genieten van de flexibiliteit van beheer op afstand.

What is cloud computing infographic

Cloud computing combineren met edge apparatuur

Cloud computing en edge apparaten zijn een perfecte combinatie. Wanneer de twee samenwerken, creëren ze genoeg mogelijkheden voor bedrijven om te groeien. De cloud is vaak de bestemming voor edge- of IoT-gegevens, waardoor je overal toegang hebt tot je data. De edge en de cloud werken samen om een kosteneffectieve oplossing voor gegevensbeheer en controle te bieden. 

Bij OnLogic bieden we bedrijven de hardware-tools die ze nodig hebben om optimaal gebruik te maken van cloudcomputingmogelijkheden. We werken bijvoorbeeld samen met Genea om de perfecte cloudoplossing voor hun bedrijf te vinden. Genea levert cloudgebaseerde software en diensten voor de commerciële vastgoedsector, inclusief vastgoedbeheerders en bedrijfseigenaren. 

Het OnLogic-team identificeerde een fanless computer als basis voor de hardware-oplossing van Genea. Van daaruit hebben we met ze samengewerkt om een ​​uniek gatewayplatform te creëren wat voldoet aan hun specifieke connectiviteits- en prestatie-eisen. Tegenwoordig gebruikt Genea een aangepaste, custom branded versie van de OnLogic ML350 om smart gebouw-oplossingen voor hun klanten te creëren.

Genea Custom Computer Systems from OnLogic

Cloud vs. edge computing 

Met edge computing kun je met minimale vertraging gegevens verzamelen. De computerkracht is real-time en bevindt zich aan de rand van onze connected wereld. Informatie die door edge computers wordt verzameld, kan vervolgens naar de cloud worden verzonden voor opslag of verdere analyse. 

Vergeleken met volledig cloud-gebaseerde workflows kan edge computing aanzienlijke voordelen opleveren. Zeker wat betreft latency, door de data dichter bij de bron te verwerken. De beveiliging kan ook worden verbeterd door de hoeveelheid gegevens die vanuit een bepaalde locatie wordt verzonden te verminderen. Ten slotte kan de gegevensintegriteit en betrouwbaarheid worden verbeterd omdat je de gegevens niet over verschillende netwerken en in de cloud hoeft te versturen. 

Dit alles betekent niet dat cloud computing moet worden vermeden. Het betekent wel dat het belangrijk is om jouw specifieke behoeften te begrijpen bij het creëren van je datamanagement architectuur. Denk na over hoe je de experts verdeelt binnen je bedrijf. Je wilt er zeker van zijn dat je over genoeg middelen beschikt om vragen snel te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Dezelfde zorg moet worden besteed aan het plaatsen van je processorkracht. De beste oplossing voor jouw unieke behoeften is mogelijk een combinatie van edge- en cloudresources.

Als je vragen hebt over waar jij je computer het beste kunt plaatsen, of welke hardware het beste aan jouw behoeften voldoet, neem dan contact op met onze oplossingsspecialisten om je project te bespreken. We kijken er naar uit om van je te horen.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Ross Hamilton

Ross is a Senior Solution Architect at OnLogic responsible for research, strategy, and product innovation. When he's not at work, Ross likes to spend time with his family enjoying movies/television/games, and care for his many animals.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen