Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Warehouse automation technologie voor productiviteit, efficiëntie en veiligheid

Warehouse automation technologie voor productiviteit, efficiëntie en veiligheid

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: juni 16th, 2021·3,2 min read·

Warehouse automation technologie is ontwikkeld om de workflow voor magazijnwerkzaamheden te verbeteren. Bedrijven staan onder hoge druk om de productiviteit van de magazijnwerkers te verbeteren en om efficiëntie te verhogen. Daarnaast dient er een veilige omgeving gecreëerd te worden. Deze verbeteringen verlagen de operationele kosten, waardoor concurrentievoordelen kunnen worden behaald. Warehouse automation wordt steeds toegankelijker voor de gehele workflow in een magazijn.

Hardwarebenodigdheden voor warehouse automation

Een magazijn is een unieke bedrijfsomgeving en vereist daarom een unieke oplossing die rekening houdt met de volgende factoren:

 • Temperatuurschommelingen
  • De temperaturen in een magazijn zijn niet zo stabiel als in een huis of kantooromgeving. Dit betekent dat je hardware bestand moet zijn tegen temperaturen die soms onder het vriespunt komen, of juist stijgen tot tropische temperaturen. 
 • Montageflexibiliteit
  • Voor een flexibel en effectief gebruik kan het zijn dat je hardware op een vorkheftruck, in een voertuig of juist in een kast gemonteerd wordt. Het is handig als jouw technologie-oplossing in verschillende situaties gemonteerd kan worden, inclusief moeilijk te bereiken of gevaarlijke locaties.
 • Betrouwbaarheid
  • Als de hardware op moeilijk te bereiken of gevaarlijke locaties wordt gemonteerd, is het van groot belang dat de hardware lang meegaat. Moeilijk bereikbare locaties maken het lastig om snelle reparaties uit te voeren of om hardware te vervangen. Auto power-on features zijn heel toepasselijk in dit geval, omdat je er niet zomaar bij kunt komen na bijvoorbeeld stroomverlies.
 • Voedingsopties
  • Je hardwarekeuze moet ook kunnen werken op de voedingsopties die beschikbaar zijn in een magazijn. Deze opties zijn vaak anders dan in een thuis- of kantooromgeving.
 • Stof, vuil en andere deeltjes
  • Al doe je nog zo je best, een magazijnomgeving zal altijd stoffiger zijn dan een kantooromgeving. Daardoor kunnen stofdeeltjes in een onbeschermde computer terecht komen. Fanless en ventless pc’s houden de componenten veilig van stof en vuil gerelateerde problemen.
 • Vibraties en trillingen
  • Omdat trucks en andere montagepunten vaak kunnen bewegen, is het belangrijk dat jouw hardwareoplossing vibratie-resistent is. Zorg ervoor dat jouw automation hardwareoplossing solid-state is (zonder bewegende onderdelen).

Andere factoren zoals connectiviteits- en software-eisen kun je doornemen in onze blog over de beste pc’s voor smart warehousing en logistiek.

Warehouse automation voorbeeld: pallets stapelen

Het laden van een pallet lijkt op zich een simpele taak. Dit werk is echter verre van simpel: onoplettendheid en/of gebrek aan ervaring kunnen leiden tot beschadigde producten en serieuze ongelukken. Een vallende stapel pallets kan ernstige of zelfs fatale gevolgen hebben. Het correct stapelen van pallets is een vaardigheid die maanden training kan kosten. Dit is waar warehouse automation voor het stapelen van pallets helpt.

Stack Assist Tool voor het stapelen van pallets

SAT Technologies heeft een warehouse automation tool ontwikkeld om te helpen met het stapelen van pallets. De Stack Assist Tool (SAT) combineert machine vision met een display op een HMI (Human Machine Interface). De HMI toont visuele instructies op het scherm zodat de werknemer de pallet correct kan stapelen. Hierbij worden lasers ingezet om exact aan te geven waar de producten gestapeld moeten worden. Het resultaat is verhoogde productiviteit, lagere kosten en hogere en betere stapels met producten.

OnLogic rugged panel pc voor warehouse automation

OnLogic werkte samen met SAT Technologies om de perfecte rugged panel pc te vinden. Rekening houdend met warehouse automation behoeftes, koos SAT Technologies voor een Cincoze Rugged Panel PC. Het was van belang dat hij op een order-picking-truck in een distributiecentrum of op een automatisch voertuig gemonteerd kon worden. Het paneel toont kleurgecodeerde stapelinstructies voor een geoptimaliseerde stapel. Tegelijkertijd projecteert een laser een visuele indicator van waar het volgende product geplaatst moet worden.

Lees onze klantcase om meer te ontdekken over SAT Technologies. Werk je momenteel aan een eigen warehouse automation project? Download dan onze ultieme industriële computer hardware gids en neem vandaag nog contact op met ons team van specialisten!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Sarah Lavoie

Sarah Lavoie is a content creator for OnLogic. When not writing, she can usually be found exploring the Vermont landscape with her camera looking to photograph something amazing.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen