Home>Berichten>Vertrouw op OnLogic>Vervanging van verouderde (legacy) computers

Vervanging van verouderde (legacy) computers

By ·Categorieën: Vertrouw op OnLogic·Published On: september 16th, 2020·3,3 min read·

Heb jij verouderde legacy computers die aan vervanging toe zijn? Heb je een vervelende oude desktop die jou elke dag aankijkt wanneer je het kantoor binnenloopt? Zijn er geen drivers meer beschikbaar voor jouw computer? Ontdek je dat nieuwe software niet meer compatibel is met Windows XP? Voordat je jouw budget gaat vaststellen voor de vervanging van verouderde hardware is er een aantal factoren die je in overweging moet nemen, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie en beschikbare budget. In dit artikel hebben we het over belangrijke zaken voor jouw planning, zoals:

  • Wat wil je verbeteren?
  • Wat zijn de pluspunten van jouw huidige pc?
  • Wat zijn je softwarevereisten?
  • Waar ga je hem plaatsen?
  • Wat voor formaat moet je overwegen?

Wat bevalt er aan jouw huidige verouderde hardware en wat kan wel een upgrade gebruiken?

Old computer with a DOS promptDit is een cruciale vraag die je aan jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat naar een nieuwe pc. Je loopt het risico een nieuwe pc te kopen met allerlei toeters en bellen, terwijl je in werkelijkheid alleen de toeters nodig had. Bijvoorbeeld: je huidige 3e generatie Core i5 CPU werkt traag en is een bottleneck voor jouw software, maar de 256GB SSD en 8 GB RAM zijn wel geschikt om deze software te draaien. In dit geval is het duidelijk dat een recentere generatie Core i CPU of zelfs een Pentium CPU een aanzienlijke upgrade zouden kunnen zijn  zonder dat je jouw RAM of opslag hoeft te upgraden.

Wat zijn de minimale pc-vereisten voor de software van jouw toepassing?

Het maakt niet uit of je nu een SCADA softwareplatform als Inductive Automation’s Ignition Edge hebt draaien of een Thin Client softwareprogramma als ThinManager: alle softwarepakketten hebben minimale systeemvereisten. Dit is een uitstekend beginpunt dat je kunt gebruiken bij de zoektocht naar jouw volgende pc-aankoop. In aanvulling op de software moet je identificeren welk besturingssysteem je wilt gebruiken. Windows- of Linux-varianten vereisen verschillende opslagmogelijkheden. Je wilt misschien ook een dedicated SSD in overweging nemen voor jouw OS en op een tweede SSD de software te installeren.

In wat voor een omgeving gebruik jij jouw pc?

Of je nu van plan bent jouw pc op de fabrieksvloer, in een machine of in een voertuig te installeren, het bepalen van de omgeving leidt je naar de juiste pc die de tijd zal weerstaan. Houd bij het overwegen van jouw omgeving rekening met de volgende vragen: welk bedrijfstemperatuurbereik heb je nodig? Is er sprake van trillingen of schokken? Is er voldoende luchtstroom om te koelen? Heb je een fanless pc nodig? Door de juiste pc te vinden die aan jouw omgevingseisen voldoet, verleng je de levensduur van de vervangende pc. Wil je meer weten over de voordelen van een fanless computer in veeleisende omgeving? Bekijk onze whitepaper met de 5 manieren waarop fanless computers jouw bedrijf kunnen helpen.

Download white paper to learn how fanless computers can help your business

Welke form factor van de pc heb je nodig?

Dit moet goed aansluiten bij de omgeving waarin jouw pc wordt geïnstalleerd. Definieer eerst in wat voor ruimte je moet werken. Bepaal daarna of je de pc aan de muur, op een DIN Rail of VESA moet monteren. Overweeg ten slotte in hoeverre de belangrijke I/O- of uitbreidingsslots bereikbaar en te gebruiken moeten zijn. Door deze belangrijke vragen te beantwoorden, zullen jij en jouw eindgebruikers een betere ervaring hebben met de nieuwe pc.

Kortom, er zijn verschillende criteria waarmee je rekening moet houden bij het vervangen van verouderde computers. Als je weet wat je nodig hebt bij een nieuwe pc, in welke omgeving deze wordt gebruikt, welke form factor het beste werkt en wat de minimum systeemvereisten voor jouw software zijn, ben je helemaal klaar om met een technische medewerker te praten over de beste pc-vervanging.

Ben jij bezig met de upgrade van je verouderde legacy computers? Wij kunnen je helpen! Neem contact op met ons team van Hardware Specialisten via +31 (0)88 5200 700.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Will McCue

Will is an Account Executive for OnLogic. where he supports new enterprise level customers with their projects. In his free time, he likes to ski, hike, bike, sail, run, and enjoy craft beer.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen