Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Ubuntu-gecertificeerde hardware: Wat is het en waarom is het belangrijk

Ubuntu-gecertificeerde hardware: Wat is het en waarom is het belangrijk

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: oktober 7th, 2022·2,2 min read·

Ubuntu-gecertificeerde hardware is apparatuur dat aan de volgende criteria voldoet:

  • Ze zijn grondig getest en beoordeeld door Canonical (de organisatie achter Ubuntu).
  • Ze hebben officiële Ubuntu-software images die volledig compatibel zijn met het systeem waarop ze zijn geïnstalleerd.
  • Ze zijn vóór de release van nieuwe updates door Canonical getest, om de functionaliteit te valideren en een blijvende betrouwbare werking te garanderen.
  • Je kunt erop vertrouwen dat ze zowel nu als in de toekomst betrouwbaar werken.

Waarom Ubuntu-gecertificeerde hardware?

Ubuntu is een van de meest populaire open-source besturingssystemen ter wereld. De Linux-community is gepassioneerd en ongelooflijk goed thuis in elk aspect van het besturingssysteem. Hoewel iedereen Linux Ubuntu gratis kan downloaden en installeren, hebben commerciële gebruikers een aantal voordelen. Zo zorgen die ervoor dat Ubuntu-gecertificeerde hardware werkt zoals verwacht en gereed is om de behoeften van je organisatie te ondersteunen.

Volledig-gecontroleerde apparaten

De certificeringstestsuite van Canonical garandeert de compatibiliteit tussen gecertificeerde hardware en het Ubuntu-besturingssysteem. Om Ubuntu-gecertificeerd te worden, moeten hardwareplatforms een hele reeks tests doorstaan. Daarna worden regelmatig regressietests uitgevoerd om te controleren of volgende updates correct werken op elk gecertificeerd apparaat.

10 jaar lang beveiligingsupdates

Voor LTS-releases (Long Term Support) van Ubuntu biedt Canonical gedurende 10 jaar beveiligingsupdates. Deze updates kunnen automatisch op uw systeem worden toegepast voor installaties zonder toezicht.

Versnelde marktintroductie

Zoals bij elke software-installatie loopt niet-gecertificeerde hardware het risico dat deze niet werkt zoals bedoeld en dat extra enablement engineering nodig is. Canonical garandeert dat Ubuntu-gecertificeerde hardware probleemloos integreert met Ubuntu. Je kunt je dus volledig op de ontwikkeling van je oplossing focussen.

Met het certificeringsprogramma van Canonical kun je erop vertrouwen dat al je IoT-apparaten (Internet of Things) veilig zijn, regelmatig worden bijgewerkt en volledig worden ondersteund. Meer informatie van Canonical over waarom je Ubuntu-gecertificeerde hardware zou moeten overwegen.

Ubuntu-gecertificeerde hardware van OnLogic

Door samen te werken met Canonical kunnen we je een hardware- en softwaresysteem aanbieden, compleet met beveiligings- en operationele updates voor de hele levenscyclus van het systeem. Onze Ubuntu-gecertificeerde hardware maakt korte metten met compatibiliteitsproblemen en biedt je directe ondersteuning van Canonical tot de release van het besturingssysteem zijn levenseinde heeft bereikt. De uitgebreide voorafgaande en voortdurende regressietests via het programma voor Ubuntu-gecertificeerde hardware betekent dat onze systemen vanaf dag 1 goed werken met Ubuntu en dat voor jou blijven doen gedurende de hele projectimplementatie.

Om te beginnen, zal OnLogic de producten uit onze Helix 300– en Karbon 800-serie certificeren. Alle toekomstige door OnLogic ontwikkelde systemen worden ook gecertificeerd en worden genoemd op de website met Ubuntu-gecertificeerde hardware.

Voor meer informatie of als je vragen hebt over Ubuntu-gecertificeerde systemen, kun je contact opnemen met ons team.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen