Toepassing van industriële pc’s

By ·Categorieën: Industriële IoT, Techniek uitgelegd, Vertrouw op OnLogic·Published On: juni 22nd, 2021·2,8 min read·

De meeste mensen die voor het eerst horen over de toepassing van industriële pc’s, vragen doorgaans: “Waar worden industriële computers eigenlijk voor gebruikt?”. 

Als je een slimme luidspreker, slimme thermostaat of slimme deurbel hebt, ben je al bekend met IoT-apparaten (Internet of Things). Deze technologieën verbinden mensen, machines en gegevens en leveren intelligente resultaten. IoT vind je echter ook buitenshuis, op grote schaal zelfs. Het Industrial Internet of Things (IIoT) is een van de gebieden waarop industriële pc’s een essentiële rol spelen.

Industriële pc’s en het IIoT

Misschien heb je al eens gehoord van smart buildings, smart factories, smart city’s, smart warehouses, smart…noem maar op! Het woord “smart” wordt misschien wel heel dikwijls gebruikt, maar dit soort applicaties gebruiken industriële pc’s vanwege hun betrouwbaarheid, duurzaamheid, flexibiliteit en compactheid. Dankzij hun compacte formaat kunnen ze worden geïnstalleerd daar waar ze nodig zijn. Industriële en rugged pc’s zijn ontworpen om te overleven waar een gemiddelde pc het laat afweten. En dat is nou nét de plek waar IIoT-apparaten dikwijls geïnstalleerd moeten worden.

Andere voorbeelden van het gebruik van industriële pc’s

IIoT is dus één toepassing voor industriële pc’s, maar er zijn er nog meer. Hier volgen slechts enkele specifieke voorbeelden.

‘IKE Solutions in Hawaii gebruikt Machine Learning, uitgevoerd op een van onze rugged pc’s, op vissersboten. Hiermee monitoren ze de bemanning en de vangst om veiligheid te verbeteren en duurzame visserij te waarborgen. De computers moeten bestand zijn tegen ruwe zee en vochtige omstandigheden. Ook moeten ze tegen stroomveranderingen aan boord kunnen, die systemen die niet voor deze omstandigheden zijn ontworpen, veelal verstoren.

Creative Electron gebruikt industriële pc’s voor de ontwikkeling van geavanceerde röntgensystemen. Hun apparaten worden gebruikt om kwaliteit te garanderen voor fabrikanten met computer- en connectiviteitsvereisten waarvoor de gemiddelde computer simpelweg niet is gemaakt. Als je bijvoorbeeld ooit een iFixit-artikel hebt gelezen over de demontage van een nieuw technologisch product, dan heb je misschien de röntgenfoto’s van Creative Electron al eens gezien.

Onze klant DaVinci Kitchen gebruikt industriële pc’s om robotchefs te maken die roerbakschotels en pastagerechten bereiden. Misschien denk je nu dat we dit verzinnen om te kijken of je nog zit op te letten, maar het is geen grapje. Het team van DaVinci Kitchen onderzoekt of hun apparaten in bijvoorbeeld hotels kunnen worden gebruikt. Het personeel kan zich dan meer om de gasten bekommeren.

De Data Handlers van Industry 4.0

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. We hebben het immers nog niet gehad over op afstand bediende en zelfstandig rijdende voertuigen, digitale verkeersborden die op interactie van klanten reageren, medische apparatuur, biometrische producten en heel veel meer. In feite kun je zeggen dat als er gegevens worden aangemaakt of beheerd, je waarschijnlijk te maken hebt met industriële pc’s. Daarom werkt ons team zo hard aan betrouwbare, flexibele en configureerbare systemen. Je weet gewoon nooit welke volgende geweldige innovatie door industriële pc’s zal worden aangedreven.

Ik hoop dat je beter begrijpt wat de toepassing is van industriële pc’s, maar we horen het graag als je nog vragen hebt. Wat is of wordt volgens jou de meest impactvolle toepassing van deze veelzijdige apparaten? Laat hieronder een reactie achter!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen