Home>Berichten>Vertrouw op OnLogic>Speciaal gebouwde computers: een andere benadering van industriële computers

Speciaal gebouwde computers: een andere benadering van industriële computers

By ·Categorieën: Vertrouw op OnLogic·Published On: februari 19th, 2018·6,9 min read·

Het bouwen van een volledig computer-verbonden toepassing is bepaald geen sinecure. De afweging van factoren en vereisten, zoals projectbudget, bedrijfsomgeving, toegang op afstand, beveiliging en ondersteuning van verouderde apparatuur kan op zijn zachtst gezegd overweldigend zijn. Omdat we zelf ingenieurs en bouwers zijn, weten we uit de eerste hand hoe ingewikkeld de keuze van het juiste systeem kan zijn. In deze blog nemen we je mee achter de schermen. Je krijgt een idee van de ontwikkeling van ons nieuwste systeem, de ML350. We vertellen je ook hoe onze filosofie over speciaal gebouwde computers het vinden van het juiste systeem net zo eenvoudig maakt als shoppen op Amazon.

Waarom we de ML350 hebben gebouwd

De ML350 is geboren uit de wens om een betaalbare en efficiënte industriële fanless pc te maken. Deze bevat de meeste verbindingsopties en zit verpakt in de kleinst mogelijke behuizing. Er zijn veel concurrerende parameters in het spel. Maar met de eindgebruiker als uitgangspunt zijn we begonnen met het ontwerpen van een moederbord dat deze functies combineert in één industrieel sterke (maar volgens ons elegante) behuizing.

Industrial meets elegance with the ML350.

Industrieel ontmoet elegantie in de ML350.

Veel commerciële en industriële hardwareopties zijn overdreven qua ontwerp. Ze passen daardoor niet in een reeks verschillende configuraties, behuizingen en industriële vereisten. Veel fabrikanten, waaronder OnLogic, zijn vaak vastgelopen bij het bouwen van hun systemen rondom de behoeften van een ander.

We wilden met dat idee aan de slag en in plaats daarvan een moederbord ontwerpen dat speciaal is gebouwd om te voldoen aan de industriële vereisten van onze klanten. Ons Engineering Team, het Product Management Team en Sales Team hebben hun gezamenlijke expertise gecombineerd om exact te achterhalen welke functies nou werkelijk belangrijk zijn voor onze klanten.

We hebben geluisterd naar de feedback van onze interne teams en de partners waarmee we de afgelopen tien jaar hebben gewerkt. Hieruit werd meer dan duidelijk dat uitbreiding, connectiviteit, compactheid en prijs de belangrijkste factoren zijn in algemeen toepasbare industriële computers.

De moederborden van de ML350: De OnLogic EXM161 en EXM162

Het resultaat was ronduit verbluffend. We hebben de EXM161- en EXM162-moederborden in de ML350 intern specifiek voor dit systeem ontworpen. Ze combineren efficiënte Intel® Apollo Lake-processors met drie full-height expansieslots en een schat aan gevarieerde verbindingsopties. Deze geven het systeem het kameleonachtige vermogen om naadloos op te gaan in een verscheidenheid aan toepassingen. Dit alles in een kleine footprint van 196 x 36,75 x 120,8 millimeter.

EXM161 Motherboard

De EXM161- en EXM162-moederborden zijn specifiek gebouwd voor de ML350.

De processors van de Apollo Lake-generatie zijn gekozen vanwege hun balans tussen efficiency, verwerkingsvermogen en economisch prijspunt. In de praktijk hebben de meeste industriële toepassingen geen hypermoderne prestaties nodig. Ze hebben stabiliteit en efficiency nodig. Als je tientallen of honderden units implementeert, weten wij dat de kosten ook een belangrijke rol spelen (net als je budget). Apollo Lake heeft zichzelf al bewezen als een krachtige processor. De dual- en quad-core opties geven je de mogelijkheid om te kiezen hoeveel power je nodig hebt. Daarmee is het de perfecte keuze voor de ML350.

Gebouwd om te worden aangepast: Uitbreiding, CAN- en CEC-functionaliteit

Een van de unieke aspecten van dit systeem is de uitbreidingsslot. Omdat we de behoefte aan aanpasbaarheid begrijpen, hebben we twee full-height mini PCIe-slots en één mSATA-slot in het moederbord geperst. Dit biedt een enorme flexibiliteit voor een computer van dit formaat. Zonder dat dit ten koste gaat van thermische prestaties of I/O-opties. Door deze uitbreidbaarheid kun je beslissen of je wifi-/Bluetooth-, 4G LTE-connectiviteit, redundante solid-state opslag of CAN-busuitbreiding wilt.

ML350 industrial computer with PCIe Mini Card slots

Our ML350 packs two PCIe Mini Card slots and one MSATA slot in a compact form factor.

Maar er is meer. Om de interne uitbreiding aan te vullen, hebben we in totaal zeven USB-poorten toegevoegd: drie USB 3.0-poorten aan de voorkant en vier USB 2.0-poorten aan de achterkant. Om het systeem nog aanpasbaarder te maken, bevat het de optie voor twee COM-poorten en dual Gb LAN, maar alleen als je dat nodig hebt. De ML350 heeft ook twee DisplayPorts. Deze kunnen twee onafhankelijke 4K-displays aansturen dankzij de HD-videokaart uit de Intel 500-serie.

Nee, we zijn er nog steeds niet! We wilden er een toegankelijk systeem van maken dat aan een aantal toepassingen kon worden aangepast. Om nóg meer functionaliteit te kunnen toevoegen buiten wat we in het moederbord hebben geïntegreerd, hebben we modulaire functionaliteit ontwikkeld. Hiermee kunnen de mogelijkheden van het systeem verder worden uitgebreid.

Zo kan de ML350 worden geconfigureerd met geavanceerde multi-CEC-mogelijkheden. Hiermee kun je meerdere displays direct via de pc aansturen en controleren (zie CEC-blog). Daardoor is het een geweldige optie voor een digital signage-speler. Het in- en uitschakelen van je systeem wordt zo veel gemakkelijker wanneer het is ingesloten in een moeilijk bereikbare locatie. We werken ook nog aan spannende nieuwe modulaire functionaliteit. Dus houd onze toekomstige ontwikkelingen in de gaten. Hiermee gaan we de mogelijkheden van de ML350 nóg verder uitbreiden!

Duurzaam gebouwd: fanless en lange levensduur

Naast alle technische specificaties heb je ook nog de constructie- en ontwerpvereisten. Deze zijn soms net zo belangrijk bij de keuze van een systeem. Een van de grootste uitdagingen waarover klanten vertelden die andere industriële hardware hebben gebruikt, was dat hun systemen op een gegeven moment mankementen gingen vertonen als gevolg van stof en vuil dat via de ventilatieopeningen het systeem was binnengekomen. Een computer met ventilator houdt het nou eenmaal niet lang uit in een omgeving met veel zwevende deeltjes.

Daarom verpakken we al onze industriële systemen, dus ook de ML350, in onze Hardshell Fanless-technologie. Dit geëxtrudeerde of gegoten aluminium chassis is thermisch ontworpen om warmte af te voeren. Dit maakt een volledig fanless, solid-state werking mogelijk en beschermt het systeem tegen inkomend stof, vuil en andere ongewenste deeltjes (de grootste bedreigingen voor fanned pc’s). Door dit solid-state ontwerp kun je het systeem ook nagenoeg overal en in elke richting monteren. Je kunt kiezen uit DIN-rail-, VESA- of wandmontage.

We weten ook dat de levenscyclus van een product belangrijk is voor industriële klanten. Daarom bieden wij, als fabrikant van het moederbord, standaard een levenscyclus van vijf jaar. Door een oplossing te integreren waarvan je weet dat deze niet alleen lang meegaat vanuit het oogpunt van betrouwbaarheid, maar ook wat beschikbaarheid betreft, wordt productselectie een stuk minder stressig. En als het moment daar is dat een upgrade nodig is, weet je dat de volgende generatie net zo gemakkelijk past als de vorige.

Wij willen dat jouw toepassing slaagt. Daarom staat betrouwbaarheid centraal bij ons team van Field Application Engineers. Ze testen onze hardware op elke configureerbare manier om stabiliteit en compatibiliteit te verifiëren. Geen enkel systeem verlaat ons gebouw zonder te zijn geslaagd voor ons eigen “Marathon”-testprotocol.

Deze video is opgenomen vóór onze naamsverandering van Logic Supply in OnLogic.

Snel je unieke hardware: eigen branding en korte doorlooptijd

Soms willen onze integrators een aangepaste OEM-look voor hun systemen. We hebben de ML350 zo ontworpen dat deze gemakkelijk kan worden voorzien van je eigen kleuren en logo. We maken iets waar je trots op mag zijn. Om dit te vergemakkelijken, doorloopt ons ontwerpteam samen met jou ons Aangepaste branding-programma om je een systeem te geven dat er net zo goed uitziet als dat het functioneert.

We zijn ons er ook terdege van bewust dat je toepassing niet werkeloos kan zitten wachten vanwege lange doorlooptijden. Dankzij onze verticaal geïntegreerde productie zijn je systemen binnen drie tot vijf dagen verzendklaar. En dankzij onze vestigingen in zowel Noord-Amerika als Europa kunnen we je helpen, waar je je ook bevindt.

De ML350 was een geweldig systeem om te maken. Voor een groot gedeelte omdat het ons in staat stelde iets anders te doen. Het is echter nog veel interessanter om te zien hoe bouwers de ML350 gaan gebruiken om hun innovaties te ondersteunen. Lees meer over de ML350 en hoe deze in je toepassing past. We bevelen je van harte aan om contact op te nemen met een van onze systeemexperts voor een gratis hardwareconsult. We kunnen niet wachten om je te laten zien hoe je de ML350 gebruikt!

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: OnLogic

OnLogic is a global industrial computer manufacturer that designs highly-configurable, solution-focused computers engineered for reliability for the IoT edge.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen