Home>Berichten>Events, Inductive Automation, Vertrouw op OnLogic>Samenvatting van Ignition Community Conference 2022: Innovatie en community tijdens ICCX

Samenvatting van Ignition Community Conference 2022: Innovatie en community tijdens ICCX

By ·Categorieën: Events, Inductive Automation, Vertrouw op OnLogic·Published On: september 23rd, 2022·6,3 min read·

Als je onze LinkedIn feed volgt, heb je waarschijnlijk foto’s voorbij zien komen van ICCX, de tiende jaarlijkse Ignition Community Conference, georganiseerd door Inductive Automation. We vonden het geweldig om voor het eerst sinds 2019 weer terug te zijn op dit evenement en onze to-do list was dan ook overvol.

  • We lieten het oranje tafelkleed stomen;
  • bestelden in oranje en blauw verpakte Lindor-truffels;
  • en bedachten een creatieve manier om mensen kennis te laten maken met de OnLogic-hardware, door op onze touchscreen panel-pc door de software van Ignition te klikken. 

We waren beslist niet de enigen die zich erop hadden verheugd terug te zijn op ICC. De hele conferentie gonsde van opwinding en energie. Aanwezigen begroetten collega’s, maakten nieuwe vrienden en brainstormden over ideeën om automatisering in de verschillende sectoren te verbeteren. 

Travis Cox, Chief Technology Evangelist bij Inductive Automation, vatte de conferentie als volgt samen: “Dit jaar draait alles om energie, met de focus op proactiviteit en meedenken met de klant.” Het team van OnLogic deelt zijn verbazing over “de grote hoeveelheid projecten waarmee mensen zich bezighouden.” Bekijk de Discover Gallery om een aantal innovaties in de automatisering overal ter wereld te zien (denk aan de show, How It’s Made). 

Trends op de Ignition Community Conference

Het is niet gemakkelijk om zo’n actievolle show samen te vatten, maar de trends die duidelijk opvielen, waren:

  • Innovatie
  • Groei 
  • Duurzaamheid
  • Community

Innovation

Het overkoepelende thema van de conferentie was innovatie. Het is onmogelijk om de impact te ontkennen die de pandemie op ons allemaal heeft gehad. Vooral op de productieruimte. Thuiswerken is een van de veranderingen waarmee iedereen vanaf maart 2020 werd geconfronteerd. Opeens was digitale transformatie niet langer iets dat leuk was om over een paar jaar te hebben. Het werd iets dat we nu direct moesten hebben. Toegang op afstand was belangrijker dan ooit. De noodzaak ontstond om de fabrieksvloer te verbinden met nieuwe technologieën. Zo kon ook monitoring en besturing op afstand ingeschakeld worden. 

Uitdagingen brengen echter ook kansen om te vernieuwen met zich mee en daarvan zag je tal van voorbeelden op de conferentie. Voor veel bedrijven is het toevoegen van een gateway zoals de IGN610 een betaalbaar instapmodel voor automatisering in een fabriek waar oudere machines geïntegreerd moeten worden met nieuwere systemen. Bedenken hoe je oude processen transformeert tot nieuwe met behoud van je ROI is een voorbeeld van hoe kleine veranderingen een grote impact kunnen hebben op het resultaat. 

OnLogic Computer bei der Ignition Community Conference

In zijn presentatie “Changes Towards the Digital Transformation – Turn and Face the Strange” sprak Peter Photos van Streamline Innovations over de waarde van kleine stappen voorwaarts, hoe problemen innovatie stimuleren en hoe oplossingen tijdens elke stap van het proces kunnen leiden tot de volgende fase van digitale transformatie. Hij beschreef de manier waarop deze ontwikkeling werkt als volgt:

  • Tools vereisen eerst de ontwikkeling van in-house software en hardware om de gewenste resultaten te leveren.
  • Een innovatiesprong leidt vervolgens tot een tool die niet geprogrammeerd, maar geconfigureerd moet worden om het gewenste resultaat te verkrijgen.
  • De volgende sprong voorwaarts is automatische configuratie; dit leidt tot een plug-and-play technologie die zichzelf configureert om resultaten optimaal, on-demand, in een veel kortere tijd en tegen lagere kosten te leveren.

Streamline Innovations is het perfecte voorbeeld van dit verhaal over innovatie in de automatisering. Ze werken aan een project dat dierlijk afval moet omzetten in energie. Deze inspanningen passen in zowel het thema van duurzaamheid als dat van innovatie. Peter wijst erop dat er een enorm potentieel is in wat hij liefkozend de #pooptopower noemt. Je kunt zijn verhaal volgen als onderdeel van de Inductive Automation-podcast die tijdens de show is opgenomen.

De stimulans om te innoveren is beslist een van de redenen waarom onze industriële Raspberry Pi IGN800, de ster was van de OnLogic-stand, tijdens de show. Veel mensen vertelden ons dat ze er een paar hadden gekocht en ermee experimenteerden om te zien wat ze kunnen en hoe ze in de realiteit functioneren. Deze innovatie wordt onderdeel van innovaties in de hele automatiseringsindustrie en zal bijdragen aan andere toekomstige ontwikkelingen. Deze zullen op hun beurt weer bijdragen aan duurzaamheid, een beter ROI, lagere bedrijfskosten en groei in de branche.

Cole Wangsness von OnLogic zeigt den IGN800 Raspberry Pi

Groei

De live Ignition Community Conference-ervaring was al snel uitverkocht. Er was geen stoel meer vrij voor de sessies en keynotes. Op de beursvloer was het eveneens erg druk. Deze energie was echter niet alleen het gevolg van het feit dat het de eerste live conferentie was sinds 2019. Want daarnaast speelt ook mee dat automatisering in het algemeen de afgelopen jaren een snelle groei heeft gekend. Deze groei heeft nieuwe banen gecreëerd en de vraag naar technici zal alleen maar toenemen. 

Problemen met in de supply chain, de pandemie en gebeurtenissen op het wereldtoneel zijn allemaal uitdagingen die ook kansen bieden voor lokale productie, efficiëntere systemen en meer automatisering. Er is met name groei ontstaan in specifieke sectoren, zoals de biotechnologie, energie en de levensmiddelen industrie. 

We zien deze groei en de behoefte aan talent in onze eigen openstaande vacatures en onze drukke productielijnen. Dit was op de conferentie ook duidelijk te zien aan nieuwe systeemintegrators en bedrijven die automatisering op nieuwe manieren zijn gaan uitproberen. 

Duurzaamheid

Dat experimenteren met nieuwe manieren van automatisering brengt ons op ons volgende thema: duurzaamheid. We spraken met Redwood Materials, een bedrijf uit Carson City in de VS. Zij transformeren de acculeveringsketen door de binnenlandse beschikbaarheid van gerecyclede lithiumbatterijen te vergroten. 

Redwood Materials is een groot voorbeeld onder tal van kleinere. Zoals in de sessie “Key Trends Helping Industry Overcome Digital Transformation Challenges” werd gezegd, speelt automatisering een cruciale rol in de groene initiatieven die bedrijven helpen te produceren met een ‘netto nul’ impact op het milieu. Ook bij innovaties zijn de eerste stapjes enorm belangrijk. Automatisering gebruiken om een beetje energie te besparen, om een proces efficiënter te maken of minder materiaal te verspillen. Dit zijn allemaal kleine stapjes om bedrijfstakken duurzamer te maken.

Community

Red Hat Alliance Manager Danielle Speroni

ICCX was de eerste ICC van Daniëlle Speroni, Red Hat Alliance Manager, en de community was het eerste waarop ze commentaar gaf. “De show was geweldig. De conferentie is intiem, dus we kunnen oplossingen maken voor iedereen die met ons komt praten. En hier zijn concurrenten vrienden. We lachen samen, delen ideeën en oplossingen en allemaal met dezelfde interesse in het creëren van een betere algehele industrie.” 

Deze community, zowel binnen het ecosysteem van Ignition als daarbuiten, werd weerspiegeld in de trend van het zoeken naar punten waarop IT en OT samenkomen om daarvandaan op te schalen, in plaats van te starten vanuit verschillende gebieden. Community was ook wat rondzoemde op de Build-a-Thon. Dit leuke evenement begon met twee bedrijven die vanuit het niets een meng- en verwarmingsproces opbouwden. Vervolgens hadden ze een live demo op het podium met tanks die mengden en verwarmden volgens hun recept. Een HMI verschafte de benodigde gegevensweergave naarmate het proces werd voltooid.

Inductive Automation, bedankt voor de organisatie van een geweldig evenement. Het team van OnLogic heeft genoten van de gesprekken met jullie, Red Hat, industrieel schrijvers en editors, eindgebruikers en systeemintegrators. We hebben veel geleerd over de projecten waaraan jullie werken en over hoe wij jullie kunnen helpen. Als je een eigen oplossing wilt bouwen, aangedreven door Ignition van Inductive Automation, bekijk dan onze Ignition-hardware en aarzel niet om ons te bellen of ons een e-mail of chatbericht te sturen. Wij willen je helpen je innovaties mogelijk te maken.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Jennifer Lohmann

Jennifer manages partner marketing at OnLogic. She's reactively new to the world of industrial hardware, but not to building relationships that result in problems solved for people. When not working, you can find her in her vegetable garden.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN