Home>Berichten>Betrouwbaarheid>Rugged computers voor ruwe omgevingen

Rugged computers voor ruwe omgevingen

By ·Categorieën: Betrouwbaarheid·Published On: oktober 9th, 2020·3,3 min read·

De complexe technologische projecten vinden vandaag de dag niet meer uitsluitend plaats in smetteloze computerruimten met temperatuurregeling. Deze projecten worden soms uitgevoerd in behoorlijk ruwe omgevingen die om meer dan alleen de beste prijs/kwaliteit-verhoudingen vragen. Rugged computers zijn voor deze ruwe omgevingen gemaakt. Lees verder als je meer wilt weten over rugged computers en hoe OnLogic dit mogelijk maakt in uitdagende omgevingen over de hele wereld.

Heb je een rugged computer nodig voor een ruwe omgeving?
picture showing the harsh environment of a factory

Komt er een project aan waarvoor je een computer op een afgelegen olieveld nodig hebt? Of misschien in een politieauto? Wat dacht je van een elektriciteitskast langs een snelweg of in een vuile fabriek? Onderzoek dan eens de mogelijkheden van industriële rugged pc’s voor deze ruwe omgeving. De voordelen van een rugged computer zijn onder meer een breed omgevingstemperatuurbereik, solid-state koeling, schok- en trillingsresistentie en een breed ingangsvermogen. Na het lezen van deze blog weet je of jouw toepassing baat heeft bij een rugged computer.

Kenmerk van een ruwe omgeving: grote temperatuurschommelingen

picture showing temperature testing of an OnLogic fanless computerEen van de handelsmerken van rugged computers is hun grote bedrijfstemperatuurbereik. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste kenmerk van een rugged computer. De meeste industriële computers hebben een bedrijfstemperatuurbereik van 0 tot 50 °C. Rugged computers hebben daarentegen een bedrijfstemperatuurbereik van minimaal -25 tot 70 °C. Daardoor zijn ze ideaal voor omgevingen waarin temperatuurregeling geen optie is. Wat betekent dit voor je toepassing? Door een computer met de juiste temperatuurklasse te kiezen, weet je zeker dat de computer ook in een ruwe omgeving optimaal functioneert.

Kenmerk van een ruwe omgeving: vuil

Solid-state ventless koeling gaat hand in hand met een breed bedrijfstemperatuurbereik. Denk bij een uitdagende omgeving aan bijvoorbeeld een vuile plek waar een computer elke dag weer stof staat aan te zuigen. Rugged computers zijn doorgaans fanless en ventless. Daardoor kunnen er geen vreemde deeltjes de computer binnendringen en schade aanrichten. En omdat de computer een solid-state schijf zonder bewegende delen heeft, is deze een stuk betrouwbaarder. Fanless koeling zorgt ervoor dat die uitdagende omgeving helemaal geen uitdaging meer is voor jouw rugged computer.

Kenmerk van een ruwe omgeving: schokken en trillingen

picture showing a mounted Karbon rugged computer

Voertuigtoepassingen moeten vaak bestand zijn tegen schokken en trillingen. En ook op dat gebied blinken rugged computers uit, want ze zijn doorgaans gecertificeerd met de standaard industriële veiligheidskeurmerken. Zo is de OnLogic K700-SE gecertificeerd volgens MIL-STD-810G, UNECE Reg. 10 E-Mark en EN50155. Dergelijke certificeringen geven je het vertrouwen dat de gebruikelijke schokken en trillingen in een ruwe transportomgeving geen nadelige effecten heeft op je rugged computer. Voor extra stabiliteit in de cabine van een auto, vrachtwagen, vliegtuig, boot of treinwagon kun je een rugged computer bovendien vaak bevestigen met behulp van een beugel met trillingsisolatie.

Kenmerk van een ruwe omgeving: fluctuaties in stroomtoevoer

Rugged computers worden ook gekenmerkt door een breed ingangsvermogensbereik. Als het gebruik van een AC-adapter geen optie is, vereist de aansluiting van een directe DC-voedingsbron gewoonlijk een breed ingangsvermogensbereik. Rugged computers worden dikwijls gekenmerkt door een breed bereik van 9-48 VDC. Dit vangt fluctuaties in voeding en directe DC-voeding op. Daarnaast beschikken rugged computers vaak over een voedingsoptie die gepaard kan worden met de ontsteking van je voertuig. Dat betekent dat je een computer getimed kunt starten en afsluiten en zo beschadiging van het besturingssysteem kunt voorkomen. Dankzij deze voedingsopties hoef je in ruwe omgevingen niet langer gebruik te maken van je laptopvoeding.

Werk je in een ruwe omgeving? Dan heb je een rugged computer nodig

Kortom, het gebruik van rugged computers voor ruwe omgevingen heeft een aantal grote voordelen. Dankzij onder meer passieve koeling, een breed ingangsvermogensbereik en breed bedrijfstemperatuurbereik zijn rugged computers gemaakt om ook in een uitdagende omgeving optimaal te functioneren. Wil je meer weten over rugged computers en wat OnLogic te bieden heeft? Neem dan contact op met onze hardware specialisten: +31 (0) 88 5200 700 of info@onlogic.nl.

 

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Will McCue

Will is an Account Executive for OnLogic. where he supports new enterprise level customers with their projects. In his free time, he likes to ski, hike, bike, sail, run, and enjoy craft beer.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen