Revisiebeheer – De manier van OnLogic

By ·Categorieën: Betrouwbaarheid, Vertrouw op OnLogic·Published On: september 23rd, 2020·3,7 min read·

Wat is revisiebeheer?

Revisiebeheer, (ook bekend als hardware lifecycle management) is de mogelijkheid om technologische verandering over tijd te beheren.

Met alle investeringen die komen kijken bij jouw project en het aantal potentiële veranderingen is het belangrijk om een hardwareleverancier te kiezen die jouw langetermijnvereisten begrijpt. In de wereld van embedded computing  kan effectief revisiemanagement het verschil zijn tussen het slagen en falen van elk project.

Met zorgvuldigheid

Gedurende mijn tijd bij OnLogic heb ik letterlijk honderden mensen geholpen bij het ontwikkelen van innovatieve oplossingen met industriële hardware. Dit omvat toepassingen voor automatisering, logistiek, medische omgevingen, fysieke beveiliging, cyberveiligheid, communicatie, digitale media, en meer. Dit toont aan hoe veelzijdig betrouwbare computerplatforms zijn.

Wat hebben al deze innovators met elkaar gemeen? Ze moeten allemaal hun zorgvuldigheidseisen uitvoeren via verschillende validatieprocessen. Het mag duidelijk zijn dat zonder functionele testen het behalen van resultaten in de echte wereld een gok is. Met andere woorden: vertrouwen in jouw selectie is een pluspunt! Uiteindelijk is het belangrijk om te weten dat jouw hardware altijd beschikbaar is, dus: revisiebeheer!

De tijd staat niet altijd aan jouw kant

De onderliggende uitdaging waarmee teams vaak geconfronteerd worden, is dat ontwikkeling, prototyping, bèta-implementaties en inspanningen voor wet- en regelgeving veel tijd kosten. Het komt best vaak voor dat we pas na bijna een jaar praten over de stappen die nodig zijn om het programma op te schalen. En al die tijd tikt de klok door. Op het gebied van computertechnologie voelt het alsof de klok in een nog sneller tempo tikt!

Neem het idee van een lange levenscyclus in gedachte (niet te verwarren met levensduur). Dit kan gezien worden als een off-the-shelf verzekering of een uitgebreid beschikbaarheidsschema dat jouw product compleet maakt. Het zorgt ervoor dat je kunt standaardiseren op hardware die je jarenlang op dezelfde manier kan inkopen. Dan is het vooruitzicht van stopzetting (End-of-Life) niet zo beangstigend meer. Je hebt namelijk stappen ondernomen om te zorgen voor een samenhangend product en je kunt nu profiteren van de voordelen van langdurige beschikbaarheid.

De keten is slechts zo sterk als de zwakste schakel

Het concept is simpel, maar het mogelijk maken is veel complexer. Om dit niveau van stabiliteit te garanderen, moeten productteams elk stukje van de puzzel in overweging nemen. Neem moederborden als voorbeeld: er zijn processors, chipsets, controllers, power rails, I/O-stacks, resisters, condensatoren, jumpers, stopcontacten, enzovoort. Bedenk je nu het volgende: elk van deze onderdelen heeft zijn eigen levenscyclus. Als een onmisbaar onderdeel van het moederbord niet meer leverbaar is, zou het hele bord onbeschikbaar kunnen worden. Productteams maken dus zorgvuldige selecties van onderdelen met een levenscyclus die aansluit bij de langetermijnstrategie van het bord.

Neem nu de benadering die we zojuist op het moederbord hebben gebruikt en pas het toe op de rest van de industriële pc: het geheugen, de opslag, uitbreidingsmodule(s), stroomadapter, enz.

Het goede nieuws is dat OnLogic en zijn partners, zoals Intel en AMD, deze stappen voor jou uitvoeren. Zo kan het project waarin je maanden of jaren van ontwikkelingstijd hebt geïnvesteerd, worden gestart zoals gepland. Daarnaast kun je er vanuit gaan dat het product of de oplossing jarenlang aan jouw klanten aangeboden kan worden.

Wanneer de lange embedded levenscyclus uiteindelijk het einde van de levensduur (EOL) nadert, zal een goede leverancier je vooraf op de hoogte stellen. Zo heb je tijd voor een soepele overgang naar een nieuw of bijgewerkt platform.

Van Concept to Hardware Revision Control Strategie

Met het voordeel van onderdelen met een lange levenscyclus hebben we nu een basis voor een stabiele platformstrategie. Maar revisiebeheer is meer dan alleen onderdelen; we moeten ook de build-methodologie meenemen. Dankzij de modulariteit zijn er verschillende manieren waarop hetzelfde platform kan worden gemonteerd. Dit is al snel een voordeel, omdat het dynamische configuraties mogelijk maakt. In dit stadium willen we dit echter begrenzen.

Procesbeheersing ontstaat door effectieve operationele documentatie, waaronder montageprocedures, afbeeldingen, kwaliteitscontroles, test- en verpakkingsworkflows en veel regelgevende controlemaatregelen. Het doel is om variatie van systeem tot systeem of van batch tot batch te voorkomen.

Dit betekent ook dat geplande wijzigingen nu alleen worden uitgevoerd via een engineering change order (ECO)-proces met ondertekening van de belangrijke stakeholders.

Het resultaat? Een statisch en revisiebeheerd platform met betrouwbare hardware die de komende jaren blijvend kan worden ingekocht. En dat is revisiebeheer – op de OnLogic-manier.

Bekijk alle OnLogic services om verder te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij elke stap van jouw ontwikkelingscyclus.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Delen

About the Author: Steve Winn

Steve Winn is a Senior Hardware Solutions Specialist focusing on security and surveillance. He is a native of Vermont and is an avid outdoorsman often found fly fishing in the mountain streams leading to the Champlain Valley. Like many of his fellow colleagues, he enjoys a glass of fine imported scotch after a day in the woods or slopes.