Home>Berichten>Techniek uitgelegd>Red Hat Linux voor Edge Computing

Red Hat Linux voor Edge Computing

By ·Categorieën: Techniek uitgelegd·Published On: februari 28th, 2022·4,9 min read·

We hebben met het team van Red Hat® gewerkt aan een ​​reeks hardware die Red Hat Linux voor Edge Computing mogelijk maakt. We willen drie belangrijke vragen beantwoorden:

  • Wat is Red Hat Enterprise Linux, ook wel RHEL genoemd?
  • Waarin verschilt Red Hat Enterprise Linux van andere Linux versies?
  • Wat is de toegevoegde waarde van Red Hat Enterprise Linux bij industriële edge computing-applicaties?

Wat is Red Hat Enterprise Linux?

Red Hat Enterprise Linux is een besturingssysteem dat de professionele ondersteuning en stabiliteit biedt, die nodig zijn bij zakelijke bedrijfsapplicaties. Deze uitleg gaat er natuurlijk van uit dat je weet wat Linux is. Laten we dus een stapje terug zetten.

Wat is Linux?

Linux is een open-source besturingssysteem. Het werd ontwikkeld door Linus Torvalds en uitgebracht in 1991. De onderliggende principes waren vergelijkbaar met die van het bekende besturingssysteem UNIX. In tegenstelling tot UNIX, was en blijft Linux gratis te downloaden en gebruiken. Linux werd al snel omarmd door een gepassioneerde gemeenschap van ontwikkelaars en programmeurs.

Open-source software werd echter over het algemeen niet gezien als ideaal voor zakelijke toepassingen. Ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten, bugfixes en patches voor Linux lag vooral in handen van de openbare developers-community. Bovendien kwam technische ondersteuning voor Linux vooral in de vorm van online fora en documentatie gemaakt door de gemeenschap. Developers mochten ook aangepaste versies van Linux verspreiden. Dit zorgde voor een opsplitsing in verschillende distributies, zoals Debian, Linux Mint en Ubuntu.

Bedrijven hadden meer vertrouwen in besturingssystemen waarvan de aanbieder gecentraliseerde technische ondersteuning konden bieden. Dit is een van de redenen waarom Microsoft de grootste leverancier van besturingssystemen werd voor desktops en servers.

Waarin verschilt Red Hat van andere Linux-distributies?

Met de release van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) in 2003 wilde het team achter Red Hat het imago van Linux veranderen. RHEL is een distributie die de mogelijkheden van het Linux-besturingssysteem combineert met professionele ondersteuningskanalen, trainingsprogramma’s, langere versie-levenscycli en verbeterde stabiliteit. RHEL behoudt ook de flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden van Linux. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een grote gemeenschap van professionele programmeurs. Met de licentiekosten voor Red Hat betaal je dus eigenlijk niet voor het besturingssysteem zelf, maar voor officiële ondersteuning en stabiliteit. Dit blijkt ook uit het feit dat de volledige codebasis van RHEL gratis te downloaden is.

Red Hat voor Edge Computing

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) is populair geworden voor server- en cloudapplicaties dankzij de veiligheid, aanpassingsgemak en volledige ondersteunings- en trainingsinfrastructuur die deze software biedt.. Maar wat is de toegevoegde waarde voor industriële edge computing?

Sowieso biedt het natuurlijk alle voordelen van Linux die hierboven zijn genoemd. Daarnaast profiteren je edge-apparaten van gevalideerde software-updates en ondersteuning van Red Hat. Alle nieuwe functies die door de Linux-gemeenschap worden gebouwd, worden gecontroleerd op veiligheid en stabiliteit. Pas daarna worden ze aangeboden als onderdeel van de volgende Red Hat-versie. Deze combinatie van de unieke kenmerken en flexibiliteit van Linux, met ondersteuning en validatie op ondernemingsniveau, maakt Red Hat zo’n aantrekkelijke optie voor edge computing.

Red Hat voor Edge Computing Developers

Met RHEL kan je team van edge-developers applicaties maken in een bekende omgeving, met behulp van zowel de grote gemeenschap van Linux-developers, als officiële Red Hat-ondersteuning. Red Hat Enterprise Linux biedt ook een groot ecosysteem aan tools, applicaties, frameworks en libraries. Hierdoor kunnen developers sneller problemen oplossen en nieuwe functionaliteiten bouwen, met minder downstream-bugs. Dit is van cruciaal belang wanneer je een hybride cloud-architectuur wilt uitbreiden met edge-apparaten.

Bovendien zijn de release-cycli van Red Hat Enterprise Linux aanzienlijk langer dan die van andere Linux-distributies. Dit klinkt misschien als een nadeel. Je wilt natuurlijk altijd het nieuwste van het nieuwste gebruiken. Maar componenten en systemen met een lange levensduur bieden een groot voordeel voor industriële toepassingen. Als je voor consistente bedrijfsvoering afhankelijk bent van technologie, zijn minder updates en een stabiele werking op de lange termijn cruciaal voor operationele uptime en lagere onderhoudskosten.

Containers aan de Edge

Met Red Hat’s softwareproductenfamilie voor containervirtualisatie, genaamd OpenShift, kun je applicaties en workloads aan de edge implementeren en beheren. Dit gebeurt met behulp van de open-source containertechnologie van Kubernetes. Kubernetes werd oorspronkelijk ontworpen door Google. Het is een open-source systeem voor het automatiseren van implementatie, opschalen en beheer van gecontaineriseerde applicaties. Containerisatie is een zeer populaire Internet of Things-computingbenadering geworden. Dit is omdat het systeembronnen kan beheren en snel een consistente ervaring kan opschalen, ongeacht het besturingssysteem van de eindgebruiker.

Red Hat OpenShift is ontworpen om het maken en beheren van Kubernetes-containers eenvoudiger te maken. OpenShift heeft twee interfaces; een Command Line-interface, in de eerste plaats bedoeld voor developers en een Web Console UI grafische interface, voor Operations teams.

Red Hat voor Edge Computing-Operations

Operations teams zijn gericht op het handhaven van een hoge beschikbaarheid van applicaties en het op verantwoord opschalen van resources. Via het dashboard van Red Hat’s Web Console UI vind je op één plek informatie over gezondheid, capaciteit, gebruik en opmerkelijke gebeurtenissen rondom je edge computing-apparaten.

Met behulp van het Web Console UI-dashboard kan operations zien welke processen het meest van het systeem vragen. Zo kunnen deze vóór eventuele uitval worden onderzocht. Indien nodig, kan het systeem worden uitgebreid. Uitschieters in systeemactiviteit worden vastgelegd als events. Operations kan een oorzaak zoeken en herhalingen voorkomen, of zich voorbereiden op herhalingen.

Is Red Hat geschikt voor jouw project?

Het gebruik van Red Hat Enterprise Linux voor edge computing biedt een aantal voordelen:

  • De mogelijkheid om software te ontwikkelen en te implementeren in een Linux-omgeving
  • Beveiligings- en capaciteitsupdates doorgelicht door het Red Hat-team
  • Officiële Red Hat-ondersteuning om te helpen bij lopende implementaties
  • Toegang tot het Red Hat Web Console UI-dashboard om resource-beheer te controleren en effectief op te schalen aan de edge
  • Beheer van gecontaineriseerde applicaties aan de edge met RedHat OpenShift

Geïnteresseerd in Red Hat-gecertificeerde edge-computers die zijn ontworpen voor industriële omgevingen? Neem vandaag nog contact op met een van onze specialisten.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Patrick Metzger

Patrick is the Partnership Marketer at OnLogic. His love for technology started with building computers from components with his father as a child and continues to this day. With a professional background in IT, Marketing, Media Production and SaaS, communication is the passion that brings it all together. Patrick currently lives in Richmond, VT, taking advantage of all the outdoor adventures Vermont has to offer.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen