Home>Berichten>Geen onderdeel van een categorie>Red Hat-gecertificeerde hardware, waar moet een computer aan voldoen?

Red Hat-gecertificeerde hardware, waar moet een computer aan voldoen?

By ·Categorieën: Geen onderdeel van een categorie·Published On: maart 29th, 2022·3,5 min read·

Hoe krachtig een besturingssysteem ook is, wanneer het is geïnstalleerd op niet-compatibele hardware is de werking ervan niet altijd betrouwbaar. Het Red Hat-hardwarecertificeringsprogramma is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat apparaten optimaal gebruik kunnen maken van hun Linux-besturingssysteem.
Een computer bestaat uit een groot aantal afzonderlijke fysieke onderdelen, van opslagapparatuur tot kleine chips die beperkte, maar vitale taken uitvoeren. Het besturingssysteem moet met al deze onderdelen kunnen samenwerken. Niet-gecertificeerde hardware kan onderdelen bevatten die nog niet, of mogelijk nooit, worden ondersteund door het besturingssysteem. Het gevolg is dat sommige onderdelen van de computer mogelijk niet functioneren zoals bedoeld. USB-poorten herkennen randapparatuur niet wanneer je ze aansluit. Of toepassingen worden niet correct op het beeldscherm weergegeven.

Hoe kun je hardware laten certificeren voor Red Hat?

Het Red Hat-hardwarecertificeringsprogramma gebruikt een testsuite met software om de compatibiliteit van apparaten met het Red Hat Enterprise Linux-besturingssysteem te controleren. De testsuite wordt op een server geïnstalleerd en daarna wordt de server gebruikt om de bedoelde hardware te controleren. Dit gebeurt volgens een voorgeschreven testplan waarbij de prestaties middels een aantal taken worden getest.

De algemene stappen om nieuwe hardware te certificeren, zijn de volgende:

  1. De hardwareleverancier stelt een certificeringsaanvraag op die de apparaatspecificaties bevat.
  2. Het Red Hat-certificeringsteam stelt op basis van de ingediende specificaties het testplan op.
  3. De hardwareleverancier voert het testplan met de testsoftware uit en levert de resultaten in bij Red Hat.
  4. Het Red Hat-certificeringsteam analyseert de testresultaten en geeft de hardwareleverancier richtlijnen indien de test opnieuw moet worden uitgevoerd.
  5. De hardwareleverancier geeft Red Hat een hardware-exemplaar voor verdere ondersteuning en probleemoplossing.
  6. Red Hat publiceert de hardware in hun Red Hat Certification Ecosystem Catalog.

Klanten kunnen de Certification Ecosystem Catalog filteren en zo de meest geschikte Red Hat-gecertificeerde hardware voor hun specifieke toepassing zoeken. Met een gecertificeerd systeem weten bedrijven zeker dat hun hardware-investering goed werkt in hun Red Hat-omgeving.

De juiste hardware kiezen voor certificering

OnLogic heeft samen met Red Hat Enterprise Linux gekozen welke hardware in aanmerking komt voor Red Hat-certificering. Samen hebben we de ideale mix van vorm en functionaliteit gevonden voor onze eerste RHEL-gecertificeerde computers. Dankzij OnLogic’s ervaring in het ontwerpen en bouwen van industriële pc’s zijn onze systemen uitstekende opties voor implementatie aan de edge van de hybride cloud.

Compact, fanless en sterk

Sommige toepassingen vragen om optimale prestaties in een compact systeem. Dat vereist een zorgvuldig ontwerp om de warmte te reguleren die door high-performance computing wordt gegenereerd.

We hebben ervoor gekozen om de Helix 500 te certificeren. Dit systeem beschikt over Intel Core i-processors en fanless koeling. Deze koelmethode beperkt het binnendringen van stof en vuil uit de omgeving. Solid state thermisch beheer en opties voor gegevensopslag verminderen bovendien het aantal potentiële storingspunten. Dit vergroot de betrouwbaarheid op lange termijn.

Ultra-klein formaat

Voor sommige toepassingen aan de edge moet een apparaat in een uiterst kleine fysieke ruimte worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in een kast of een NEMA-behuizing.

De CL250 is niet groter dan een ansichtkaart en biedt x86-verwerking in een ongekend klein formaat. Met meerdere bevestigingsopties en een rechtstreekse DC-ingang kan de CL250 de ideale oplossing zijn op locaties waar een traditionele computer niet past.

Rugged panel pc met touchscreen

Als je direct aan de edge gegevens moet verzamelen, bewaken en verwerken, is een panel pc met touchscreen misschien de beste keuze. Door de verschillende schermformaten en -soorten bieden ze flexibiliteit voor veel toepassingen. De consument kan kiezen uit een aantal moderne capacitieve touchscreens. De industriële gebruiker bijvoorbeeld kan kiezen voor resistieve touchscreens. Die kunnen zelfs worden bediend als de operator persoonlijke beschermingsmiddelen draagt.

De rugged functies van de CV-P2102 bieden een breed bedrijfstemperatuurbereik en zijn getest volgens normen voor schok- en trillingsbestendigheid. Ze bieden deze functies in zelfs de meest extreme omstandigheden.

Flexibele certificeringsroadmap

We zijn voortdurend op zoek naar feedback over de mogelijkheden die het meest waardevol zijn voor onze community van klanten en integrators. We blijven systemen certificeren voor Red Hat. Daarom horen we graag welke OnLogic-systemen het meest geschikt zijn voor jouw toepassing.

Zoek je kleine en rugged systemen? Zijn brede stroominvoervereisten heel erg belangrijk? Neem contact op met een van onze hardware specialisten en laat ons weten hoe we je kunnen helpen Red Hat Enterprise Linux naar de edge te brengen.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Patrick Metzger

Patrick is the Partnership Marketer at OnLogic. His love for technology started with building computers from components with his father as a child and continues to this day. With a professional background in IT, Marketing, Media Production and SaaS, communication is the passion that brings it all together. Patrick currently lives in Richmond, VT, taking advantage of all the outdoor adventures Vermont has to offer.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen