Home>Berichten>Industriële IoT>Industrie 4.0 voor een kunstwerk – de Waterfall Swing

Industrie 4.0 voor een kunstwerk – de Waterfall Swing

By ·Categorieën: Industriële IoT, Industriële IoT·Published On: januari 15th, 2020·2,8 min read·

Waterfall Swing

OnLogic is onderdeel van veel industriële projecten in productie-automatisering, beveiliging, eerste hulp en efficiëntie – maar we zijn ook onderdeel van projecten die puur voor entertainment ontworpen zijn. Een van de projecten die mensen in Amerika en over de hele wereld heeft vermaakt is de “Waterfall Swing”, een interactief kunstwerk ontworpen door een team van gepassioneerde innovators en gebouwd door Dash 7 Design uit New York. Het project is op meerdere Amerikaanse televisieprogramma’s verschenen, onder andere in de Today Show. Dit project werd een grote hit op social media dankzij de combinatie van fascinerende technologie en een frisse dosis kinderlijk vermaak.

Om de Waterfall Swing te ontwerpen, was er een betrouwbare industriële computer nodig, die het samenspel tussen de schommel en de waterval zou dirigeren. De schommel zou op verschillende tentoonstellingen en festivals over de hele wereld geplaatst worden, waardoor betrouwbaarheid essentieel was. Dit unieke project had een computer nodig waarop altijd op gerekend kan worden. Gelukkig is het bouwen en leveren van zulke computers heel normaal voor OnLogic.

Dus, hoe werkt de Waterfall Swing? Dit is hoe het team het beschrijft:

Waterfall Swing Control Box With Logic Supply ML300Water wordt door 384 onafhankelijk aangestuurde magneetventielen gepompt aan de bovenkant van de constructie om een muur van water te creëren. Het water staat in een opvangbad op de grond, waarvandaan het vervolgens naar een 4″ distributie pijp die de ventielen voedt wordt gepompt. Rotationele encoders in de as van de schommel verzamelen informatie over de hoek en de snelheid van elke zwaai van de schommel. De informatie wordt naar een computer gestuurd waar de acties van de personen op de schommel worden voorspeld. De computer creëert dan een gat in de muur van water, zodat de schommelaar daar doorheen kan schommelen zonder nat we worden.

OnLogic’s ML300 small form factor fanless pc bestuurt de 384 magneetventielen. De ML300 serie heeft de connectiviteit en processorkracht die het Waterfall Swing team nodig had en is beschermd door een industriële behuizing. De behuizing gebruikt OnLogic’s eigen Hardshell Fanless Technologie om interne componenten te beschermen en koel te houden.

Bekijk de video om de Waterfall Swing in actie te zien, of lees over een andere fascinerende verhalen van onze inspirerende innovatieve klanten.


De verhalen van onze klanten laten zien hoe innovators die OnLogic hardware gebruiken de toekomst van intelligente systemen bouwen. Wil jij samen met ons jouw hardwareproject uitlichten?  Stuur ons de details en een foto en/of video van jouw project in gebruik naar marketing@onlogic.com met het onderwerp “Powering Innovation”.

Ontdek jouw hardware platform op OnLogic.com

 

Notitie: Dit artikel is gepubliceerd op 16 november 2016. Op 15 januari 2020 is de inhoud ervan bijgewerkt.

Ontvang de laatste Tech Updates

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang updates van OnLogic. Hoor als eerste OnLogic nieuws en inzichten van onze experts. Meld je aan op de inschrijfpagina.

Inschrijven

Delen

About the Author: Darek Fanton

Darek is the Communications Manager at OnLogic. His passion for both journalism and technology has led him from the newsrooms of local papers to the manufacturing floor of IBM. His background in news gathering has him always on the lookout for the latest in emerging tech and the best ways to share that information with readers. In addition to his affinity for words, Darek is a music lover, juggler and huge fan of terrible jokes.
Volg OnLogic op LinkedIn

DELEN

Heb je een project? Neem contact op

Meer artikelen